Champange

En liten tillbaka blick. Det blev inte någon deklarering i fredags utan det får bli ikväll eller imorgon. Kan inte hjälpa det men tycker det är super-tråkigt! Måste dock bli klar tills på tisdag! Jag kom i alla fall iväg till Vreten och hämtade jobbkläder, lämnade dom på båten och tog sedan en glass i solen :) 

Några timmar senare hör Nina av sig. Hon med vänner sitter på ett av Medborgarplatsens alla uteställen. Efter lite fixande hemma tar jag tunnelbanna över till Söder. Skillnaden mellan öarna i stan är verkligen stor. Jag hinner inte mer än upp ur tunnelbannan så ekar  vänsterpariets förslag om Sveriges framtid från stora högtalare. Parallellt dunkar reggeamusik från någon annan högtalare. Och som om inte det vore nog tjoar studenter lite överallt om "den ljusnande framtiden". Ganska roligt som omväxling!

Nå väl, efter några timmar sammanstrålar Stina och jag hos henne tillsammans med några av hennes vänner. Vi beger oss till "Lokal" vid Rådhuset. Där stannar vi tills att det är dags för någon i gänget att gå hem tycker vakterna (det är inte jag... lovar). Men innan det hinner vi skåla i champange tack vare Stina :) Inte illa!!!

Nu är det söndagkväll... ska nog vila en stund!


Vaxholm

Tänk, då är man alltså 33 år gammal. Tjo ho! Har så klart jobbat men även hunnit med ett par drinkar på det heta stället "Hamnkrogen" i Vaxholm. Nu är det tandborstinign i högsta hugg! Man glömmer ju aldrig viktiga detaljer, inte äns efter lite samboka! Go natt!!

Hej å hå

Nu har det gått fyra dagar på jobbveckan, yes! Gått riktigt bra. Nu återstår det bara en helg oxå, spännande :) Nå väl, imorgon ligger båten och jobbet stilla vilket innebär tid till annat. Kommer lägga lite tid på deklarationen, ååå så roligt : / , samt på att hämta de nya arbetskläderna utan för stan någonstans. Hmm..... Kvällstid blir det utgång. Kul, kul! Vet inte var ännu men det ger ju sig alltid. Adios amigos!!!

Kunsholmen vs. Stureplan

Lördagkvällen börjar ganksa lugnt. Jag är inte jätte pigg men tänker att det kan ändra sig. Efter några glas vin och god middag tillsammans med Kristina, Eva och Veronica åker vi ner mot Stureplan. Anhalt ett: East och anhalt två: Blue moon bar. Tror inte någon av oss dansat så mycket som vi gjorde på länge. Jätte kul! Men ställena på Kungsholmen är roligare! Lite gladare, lite personligare :) Nu väntar bara att packa väskan för imorgon börjar jobbveckan. Huy!! Det är väl så sumbrottarna säger!


Fredagsnatt

Efter den exotiska middagen kommer vi iväg till först "Lokal" och sedan "Lemonbar", en ganska klassisk runda på Kungsholmen. Vi har jätte kul, nästan ovanligt kul. Jag kommer hem så småningom och somnar rätt tvärt :) 

Men tänk att det finns skit-skallar!! Riktiga skit-skallar!! Då jag hunnit sova ett par timmar så ringer det på dörren. Efter att hört mig för vem det är öppnar jag dörren och där står en tjej jag aldrig sett tidigare. Hennes kläder sitter inte på som det ska, jeansen är uppknäppta, hon är väldigt berusad och det luktar kraftigt sprit och rök. Sminket är nog överallt förutom runt ögonen. Hon förklar att någon försökt våldta henne i trapphuset, att han tagit hennes nycklar och att hon inte vet vad hon ska göra. Fy, jag ryser i hela kroppen och säger att hon ska komma in. Efter en stunds samlande ringer vi polisen som kommer väldigt fort. Sedan pågår ett förhör i över en timme. Det visar sig då att vi är grannar och att skitskallen bad att få dela taxi med henne då de skulle åt samma håll. 

Så småningom ger poliserna sig iväg och kvar står det faktum att hon inte tar sig in i sin egen lägenhet. Trots att hon tycker det blir dyrt ringer vi en låssmed. Den nyvakna, jourhavande låssmeden kommer inom en halvtimme och byter ut hela låset. Tre timmar senare är det bara att sova vidare....! Hemskt! Finns det epitet för skitskallar av den här sorten?? Jag kommer inte på något just nu.

Fredagskväll

Har precis ätit en exotisk middag med Liselotte och Per; spagetti och köttfärssås. Jami! Tur att det finns glass och sprit. Hoppas på mer av den senare varan nere på "Lokal". Tjo & tjim!


Tidningsscroll

Idag blev  det en genomgång av dagens alla tidningar. Allt från Dagens nyheter till Metro och Punkt se. Ganska kul att vara totalt uppdaterad mellan varven :) Sedan blev det en sväng till Fältöversten och Evelyn. Tog bussen dit, jädra trafik, jag skulle gått. Man blir ju tokig av alla inbromsningar och rödljus. Blää. Tog en härlig promenad hemmåt i regent. Mycket bättre! Vilken fröjd!

Möte

Idag var det jobbmöte från 9-17.... Segt men sedan bjöds det på thaimat med dryck till :) Mycket mer än så blev det inte idag. Jo blev erbjuden en ny telefon av 3... den där platta, blev lite sugen men väntar nog någon månad till, eller två. Ciao!

image5

Boktips

Läser en bok som heter "Svitjods undergån". Kan rekommendera den om man tycker om historia förstås. Den är både spännande och lärorik. Kan ju vara bra att fylla på med lite kunskap ibland :)

image3
 

Väskor

Idag har jag handlat en krokhållare för väskor. Det var en himla bra pryl. Fick plats med 18 väskor på den. Oj oj. Vart kommer alla väskor ifrån? Tror jag ska öppna en väskaffär här hemma! 
                                                                                                                                                                                    

Fika

Det fina vädret har inbjudit till hårklippning och fika. Har fikat två gånger idag och nu blir det fika igen med Stina på macken vid Thorhildsplan. Det är ju inte så mycket öppet så här runt tio på kvällen :P

Ledig

Måndag morgon. Det är jätte fint väder ute och lediga veckan har precis börjat :)

Jobb

Nu har dag nummer två av sex gått till ända. Det händer inte så mycket nu om dagarna. Det känns som jag kokar kaffe mest hela dagarna men riktigt så är det väl inte. Nästa arbetsvecka går enligt vårschemat vilket ska bli skönt. Det innebär att båten ligger i stan alla vardagskvällar och inte på en liten ö längst ute i skärgården :)

Bilfärd

Det tog åtta timmar att resa från Hackås till Stockholm på grund av en olycka som inträffat mellan Gävle och Uppsala. Nu är jag tillbaka på båten och imorgon bitti börjar arbetsveckan. Tjoho! Dags för kojen!


Hemfärd

Nu har hag varit i Hackås i fyra dagar. Tiden går fort när man har roligt och idag bär det av hemmåt mot Stockholm. Det blir en bilfärd med Veronica och Kristina. Hoppas att vi slipper den värsta trafiken, det är ju trots allt annandag påsk.


Fika

Dagen börjar lugnt. Fikat i två timmar :)

Korvgrillning

I dag var det korvgrillning vid Storsjön. Det blåste och ven men som tur var gick det att värma sig inne i den lilla stugan. Elementena fungerad samt vedspisen efter några försök.

RSS 2.0