Mössverkstad


Då det blir tid över sitter jag nu mer vid symaskinen. Det blir mössor av olika slag. Olika storlekar, olika tyger. Kika oxå på Facebook.com/maatdesign 

Middag

När Tyra dukar och gör fint så blir det med bordsplacering. Då alla satt sig så serverar Tyra var och en mat. I lugn och ro äter vi (inte riktigt som vanligt) samt så sjunger vi tack-för-maten sången då samtliga ätit upp! Skolan gör intryck :)
Ps. Även menyn var influerad idag: Makaronipudding a la förskolan, den med palsternacka, ärtor och skirat smör. Mums! 





Pynt pynt


I torsdags insåg jag att julen närmar sig. Trodde första advent i vart fall var en vecka bort! Hur mycket ska man pynta? Ja, stjärnor är på plats och adventsgran på gång ☺️

Glad första advent

Igår så blev det loppis framför stämningsfull Hosianna! Skulle rensa barnkläder i massor tänkte jag. Kläderna blev sorterade må jag säga men knappast sålda. Phu för loppis. Min granne på loppisen drog in storkovan medan jag fick nöja mig med några hundralappar. Arbetsinsats; flera dagars förberedelser samt 9-16 den aktuella dagen. Jag slocknade 21 igår kväll, en erfarenhet rikare :)


Sommarpratare 2015

I somras tror jag inte att jag lyssnade på ett enda sommarprogram. I alla fall inte ett helt program. Men dessa finns ju att lyssna på även idag. Knappra in P1 sommar och sök sommarvärdar 2015. Tada.. där är hela långa listan. De senaste dagarna har jag gått igenom en si så där 5-6 stycken pratare. Helt underbart att lyssna på så här i vintertider och i lugn och ro. :) Idag var det Siavosh Derakhti från den 22:a juni som stod för underhållningen. Väldigt personligt och intressant berättat om sin kamp under uppväxten och skoltiden, samt om sina framgångar senare i vuxen ålder. 
 
Sommar i P1

Konståkning på ny nivå

Bara så otroligt rolig!!!! :D
 

Vissa dagar så händer det..

Jag har hittat en ny mjölsort (wow). Ibland är det det lilla som piggar upp. På paketets baksida finns dessutom ett gott brödrecept. Det tar ett par dagar att baka men degen sköter sig nästan självt. Det är en enklare variant på surdegsbröd med mildare smak och något enklare att göra.  Roligt, gott och mödan värt, om man nöjer sig med att göra enkel sats ;)
 
Mjölet heter kärnvetemjöl med fulkorn :) Jag skulle testa göra dubbel sats. Resultat efter andra jäsningen, se bild. :/
 
 
 
 
 

En liten hamster blev två

Efter en lång periods längtan och önskan så var dagen inne då Tyra skulle få sin alldelse egna hamster! Japp så skulle det bli. En bur införskaffades och så var det dags att åka för att hämta hamstern. Vi kommer till en privatperson som har en hel kull! Det sägs att hamstrar uppfödda i privata hem är tamare än de i djuraffärer. Nåväl, vilken hamster ska vi välja??? Noomi börjar yla att hon också vill ha en hamster, så klart! Tyra bestämmer sig för den guldiga hamstern. Näää gnolar Noomi; den silvriga. Nä den guldiga säger Tyra bestämt.
 
När vi går ut från lägenheten så har vi två små hamstrar i en trång liten glasslåda. Tjoho!!! En vecka har nu gått. De små liven verkar må bra och den ena har bara bitits lite löst en gång...!
 
 
 
 

Bowling

Igår efter skola och dagis försökte vi spexa till det med en glass på Ica men det blev inget spex av det, så klart :D Så vi tog en runda med bilen och hamnade i Bowlinghallen.. Efter en stunds suktande tog vi mod till oss och spelade en serie. Nu blev det spex! Kul var det men svårt med alla regler; inte åka rutchkana på siktarkrokodilen, inte gå framför eller precis bakom den som spelar, inte hålla händerna på rännan där bowlingklotet kommer fram, inte krypa under rännan där där bowlingklotet kommer fram, vänta på sin tur. Nästa gång är vi fullfjädrade bowlingspelare!!!
Klicka här för alternativKlicka här för alternativ                  Klicka här för alternativ Klicka här för alternativ

En vanlig dag på jobbet

Gårdagen började med en fin promenad tillsammans med Rebcha och lilla Esmeralda i vagnen. Efter lunch och hämtning på skola och dagis blev det öppna förskolan. Hick så mycket folk som tagit sig dig. Det var så mycket folk att vi knappt kom ut som man säger. Roligt ändå för alla var där, från skola, dagis och bekanta sedan föräldragruppen med flera :)
 
Klicka här för alternativ
 
Klicka här för alternativ
 

Jo då..

Egentligen kan man ju faktiskt fortsätta blogga.. tror tiden kan börja finnas för det nu. Någon gång ibland i alla fall. Att leva familjelivet är så mycket mer privat än det tidigare "singellivet". Så vad ska man delge... wel. Det vanliga på något vis.
Tog en rolig bildserie igår kväll vid tandborstningen :)
 

RSS 2.0