Jo....

..nu har det gått några dagar i lugnets tecken. Igår var en kusin från Karlskorna på besök, så kul och idag äter vi våfflor:) Rickard är lite sjuk och då passar våffelgott mycket bra. Jag härmar teskedsgumman om ni mins? ;)

Nå väl, i natt blir vi skrämda här hemma av att dörrhantaget på ytterdörren sakta trycks ned och någon försöker öppna dörren. Detta är runt 4 på morgonen så det känns lite olustigt. Tur nog larmar Pepzi med sitt värsta skällande och vips står både Rickard och jag och kikar i titthålet på dörren. Vi vill ju gärna få en skymt av den hemska gärningsmannen!

Vi hör att hissen åker upp.... och ner.... och upp igen i trapphuset. Vad pågår??? Och NU (!!!!) stannar hissen hos oss. Dörren öppnas och ut kommer en liten liten gumma! Det är den dementa lilla damen på 2.an som brukar förirra sig då och då och så även denna natten. Jag tror att hon måste blandad ihop timmarna på dygnet och tänkt att det var eftermiddag för i händerna har hon sina gåstavar och är påväg ut som det ser ut!

Ingen tjuv denna gång tack och lov!!

GOTT SLUT ALLA!

GOD FORTSÄTTNING!!!!

Hejsan! Nu har de rödaste juldagarna passerat för detta året! Det är faktiskt rätt skönt om man nu får säga så. Resor hit och dit och julpyssel kan börja trappas ned. Men visst har det varit en fin jul. Roligast är att träffa alla som man ju inte träffar så ofta! Och så klart har det varit kul att "jula" med lilla Tyra. Det blir liksom på riktigt då med julgran och allt!!

Nu måste Tyra sova sängen! Så mer om julen blir det imorgon!

Dan före dan..

..Före dopparedan!! Så fint det är med en viiit jul! Idag så var vi på en utflykt till Kaknästornet och åt lunch. Så fin utsikt när Stockholm är täckt av snö! I Restaurangen möts vi av en kollega från båtarna. Lustigt! Vi visas i alla fall till bordet och har det jättemysigt. Tyra sitter i en barnstol och har det kul, leksaker flyger lite hit och dit. Tur nog hinner vi parera så att inte bestick och annat ljudligt flyger iväg!!

   

Efter luchen blir det en kaffe i Cafét en trappa upp. Tyra njuter av utsikten vid fönstret. Utsikten är lamporn i underdel på en barbänk :)


Gran

Idag har vi tagit det lugnt och smält går dagens händelse. Imorse kom Rickard hem med en gran :) och till lunch åt vi risgrynsgröt och julbröd med julskinka! GOD JUL ALLA!!!! KRAM!

Mitt liv som mamma 2

Idag hände det som INTE får hända ... Lilla gumman ålar sig ner från skötbordet.. och ramlar sista biten! Jag står vid bordet men slänger en blöja och hinner bara precis mildra fallet. Vilken panik jag får! Jag darrar och har mig och kommer så på att jag kan ringa BVC och vårdguiden. Tyra mår vid det här laget bra och leker med telefonsmycket men jag är uppriven! Vårdguiden säger att vi ska rutinundersöka henne på Astrid Lindgrens barnsjukhus så vi åker dit!! I receptionen säger man att Vårdguiden skickar alla för undersökning och menar att vi kanske åkt i onödan men poängterar att det kan ju bara en läkare åandra sidan bedömma!!
 
Jaja... utveckligen med små barn går Fort fort. Det är jobbigt att vara mamma, särskilt när något händer!

Nu är vi trötta!
Kram och sov gott!

Mitt liv som mamma

Dagen började i kaos. Allt ska hända på en och samma gång. Först kommer Pepzi och vill ut nu nu nu!!! Tyra sover och vill gärna dra sig i alla fall en timme till och jag... ja, det spelar ingen roll i detta läge. Hur som helst vi kommer ut hela familjen och Pepzi hinner knappt utan för dörren så .. ja gör hon en jätte-hög!! Så kommer vi hem och då gör Tyra hela blöjan full och, som om inte det är nog, så kräks Pepzi på mattan! Kaffe nu, tack!

Promenad nummer två börjar med att Pepzi kräks igen, två gånger i hissen! Gaaa.... Det är bara att åka upp igen och sanera hela hissen! Promenaden i sig blev faktiskt lyckad. Snopet men mycket trevligt!

Nu vilar Tyra. Kanske åker vi en sväng upp till Ringen C om en stund!

Hallåhej

Nu så finns en liten stund över till bloggen värld! Den här veckan är Rickard på jobb vilket innebär mindre tid över till dator och annat trivialt. Jag hann med ett litet bad tidigare i dag vilket var underbart!! Men så fort som det var avklarat var det ammning, hundpromenad och sedan sångstund på öppna förskolan! Hej och hå!!

Som tur var så var det faktiskt sångstund idag om än att det bara var en familj till där utöver Tyra och mig! Kul var det i alla fall! Vi sjöng både julsånger och så klart bä bä vita lamm favoriten! :)

Tjohej!

Bara en ...

Finns ju så många nu av den här sorten men.....



En björn, ett lejon och en gris träffas.

Björnen säger: "Om jag skriker så darrar, hela skogen av rädsla."

Lejonet säger: "Om jag skriker så skakar hela djungeln av rädsla."

Då säger svinet : "Ha, jag behöver bara hosta och hela världen skiter i byxorna!"


Det lackar på

Idag har symaskinen gått varm! Just nu är det ...... som produceras i tomteverkstaden! Kan tyvärr inte avslöja vad det är! Och (!) jag har faktiskt fått lite hjälp i syandet av Rickard!  :) Inte illa! Men allt är inte sytt och klart så det finns lite att göra. Det får nog bli ett projekt för nästa vecka då Tyra och jag är själva här hemma och Rickard är och jobbar.
Vi har varit hemma ihop närmare 5 veckor nu så det blir en liten omställning kan jag tro. Hm... Blir nog bra! Vem vet, vi kanske åker med båten någon dag?!

Ha det gott! Hohoho.... say mama!!


Kalas

Idag har vi varit hos mormor-mamma på födelsedagskalas och ätit massa gott-gott! :) Här försöker man gå ned i vikt och så är det födelsedagar och högtidsdagar mest hela tiden. Hm! Till efterrätt idag fick vi världens godaste chokladtårat, en sån där krämig och god med vispgrädde till. Gaaa Måste ha! :P Tillråga på allt fick vi med oss en bit hem.....! Får bli banta efter mitten av januari. Tror jag?!

Ching chong nu blir det natter!

Hej igen

Ibland går det undan. Som nu till exempel.. allt går så fort och snart är det jul. De senaste dagarna har varit lite röriga. Det innebär lite krafter till blogg och liknande. Vi har hälsat på stugan på Yxlan, vaccinerat Tyra som fått lite feber på köpet, haft besök av några bekanta osv. Idag skulle det blivit fika med Liselotte som oxå är mammaledig men så blev det inte då Tyra fortfarande är skruttig och natten mest blev till att vyssa! Lilla skrutt..!

En bild på Pepzi 2.0




Jul jul

December är verkligen en galen månad. Allt ska hända då känns det som, särskilt om ALLA fyller år då dessutom. Inom en dryg månad fyller 5 personer år i min närmaste krets! Inte illa! Många klappar och presenter blir det.

Idag har ytterligare några presenter införskaffats i Solna centrum och så har kusinvitamin fått lite besök av oss för första gången sedan Tyra kom till världen. Kul att det blev av och att ses. Så klart blev Tyra lite trött efter ett par timmar, det vill säga lagom för hemfärd! Men vi hann i alla fall prata och dricka lite te, och äta mat!

Vidare har Pepzi blivit klippt på salong idag. Helkul! Hon blev så annorlunda att jag höll på att skratta ihjäl mig när hon kom ut från hundfrissören!! Jädrar vad fin hon blev, -som en riktig hund! ;) Se bilder på Tyras blogg!

Julmarknad..

.. nummer två! I närheten av där vi bor ligger det ett dagcenter för förståndshandikappade och idag hade de julbasar. Så klart var vi där för att titta hur de har det samt för att göra lite julfynd. Mormor var på besök och gjorde oss sällskap! Tillsammans köpte vi två fågelholkar till stugan på Yxlan, en julängel, ett sittunderlag i ull till vagnen, två små bärkassar i tyg och... just det, vi fikade oxå så klart!! :)
 
Imorse var det julstök här hemma med knäck-kok så vi är rätt så traditionella i år får man säga :) Kan det ha att göra med en viss liten skruttfia?!
Mysmys

RSS 2.0