Klart!

En ny kontakt monterad, sladd och julgransbelysning på plats! Nu är det jul! :)

En gran!!!

Idag tyckte Rickard att vi skulle hämta hem en adventsgran!!
"Yäää"
Så, vi tog oss till en dunge nära Rickards mamma och finulade. Vi hittade björksly att göra små tomtar av, granris att lägga över en liten rabatt samt en adventsgran!! Mot kvällen kan det tänkas att granen får lite belysning oxå! :))
(Klicka på bilderna för förstoring)

Nu är det snart jul men ... se sommaren :)


La familia

Idag har vi bara varit "familj" och tagit det lugnt! Så skönt!! Efter att Rickard varit borta en vecka är pappa bäst hela dagen eller mamma är lite bra oxå. Tyra vill att vi ska vara alla samlade mest hela tiden! Dessutom är pepzi hemma i veckan så vi är verkligen samlad trupp! Nice! :D
Fast Pepzi får ju då stå ut med en del..!

Glad första Advent

Nu är det snart jul! Kram på Er!!:D


Måste diska lite

Tur det finns enkel sysselsättning som att diska. Ibland är det så svårt att hitta på saker att göra, särskilt när Rickard är en vecka på båten!! Imorse var vi på adventsmässa i kyrkan och sjöng "Hosianna", det var kul.Tyra hittade dessutom två nya kompisar i "lekhörnan", efter en stund var dom bästisar och gick själva hand i hand och satte sig längs fram i kyrkan för att se prästen och alla som sjöng bättre!


Helg!!!

Idag har vi gjort stan (lilla stan). Eftersom det är adventshelg var det pysselverkstad i "Barnkulturcentrum". Där gjorde Tyra och jag julkort och lite tavlor! Det var verkligen en välutrustad verkstad för barn med roliga målarfärger, glitter, spännande pennor i silver och guld, roliga genomskinliga papper och så vidare. Roligt för barn och mammor ;) Sedan var det lunchdags i ett av caféerna runt stora torget. Därefter en liten tur på gågatan och in på Bokhandeln där vi plockade på oss diverse pyssel för att kunna fortsätta julpyssla hemma. Eftersom Tyra snabbt behövde gå på toa blev det en kvick färd hemmåt med soffmys och "Mamma Mu"! Kanon!

Tyra pysslar!!

Tyra har fått ett eget rum, en egen hörna i vardagsrummet med saker och ett dockskåpet, några lådor i datorrummet med leksaker i men.. var är det roligast att vara. Jo i elrummet!!!:)

"Måste Peta"

Tyra har kommit på ett knep när hon börjar bli lite hungrig! Nämligen att hämta en slev eller liknande i lådan för att sedan bända upp kylen och ta en clementin eller något annat gott!

"Jag har inte gjort något" ;)


Snart ett pepparkakshus kanske

Vi bakar och vi bakar!!

Gräddfil

Det ska vara mycket gräddfil ju!!! :)

Advent

Nu åker allt pynt fram och julblomman är inhandlad plus lite annat smått och gott!! Julgrisen är inne ;))

Redigera mera!!

Det kanske inte är min grej det här med att redigera men nu har jag lärt mig rita pilar;)

"Bilden"

Nu har vi fått Fokus-tidningen hem i brevlådan!  Efter att vi städat massor i huset blev det ett kort på utsidan och efter att ha stått det finaste vi kunde på rad så blev det ett kort där ingen är på plats och Rickard ordnar dessutom till byxorna! Hihi!! Kul kul!! :))

Baka baka

Vi bakar rätt mycket nu för tiden. Tyra hjälper gärna till!

Julmarknad

I går var vi på Julmarknad vid Nyköpingshus; en gammal borg kan man säga. Inne i en del av borgen är det museum och fik. I fiket bjöds på medeltida musik som uppskattades mycket av Tyra. Hon stod längst fram och tittade länge länge!

Julgodis

Igår kväll blev det glass, marränger och hemgjord chokladsås. Gott!! :) Då chokladsåsen stelnat något var det lätt att göra små bollar att rullar i florsocker. Vipas så var årets första julgodis ordnat!!!


Vila

Nu är det vila i huset, för en liten stund. Tyra sover och vi andra tar igen oss.
Jo då Pepzi vilar om än med ögonen öppna..
..det samma gäller för mig ;)

Lunch

Idag har Tyra och jag ätit lunch ihop på förskolan. Det är lite annorlunda matvanor dock när det kommer till waldorf. Idag bjöd mat-Petra på ris och vegetarisk borsjtjgryta, gräddfil, kikärtor i curry, morötter och gurka. Fniss! Det var faktiskt väldigt gott men lite nytt för Tyras del om man säger så. Tyra spottade högljutt ut kikärtorna och åt av riset och gräddfilen! Men som fröken sa hon smakade i alla fall kikärtorna! :D
Borsjtj- rysk rödbetssoppa/gryta

Grattis på fars dag!

Tyra: Puss Pappa och jamåha leva Pappa, bästa Pappa!!!!

Överarbetat eller bara effektivt

Idag kom den omtalade fotografen som skulle ta några bilder på huset angående den telefonintervju som Rickard deltog i i början av veckan. Eftesrom vi länge velat få klart det mesta här hemma med möbler, städning och kartonger så kände vi att nu var det väl ett ypperligt tillfälle att röja. Och vi har röjt!!! Fniss!!! Och fint har det blivit. Något direkt pyssel på utsidan av huset har vi inte brytt oss om, huvudsaken det är fint inne... Var tror du fotografen ville ta sina bilder? Ute :D hihi! Jaja.. på fredag kommer tidningen "fokus" nya veckonummer ut så vi får se om vi får vara med eller inte!
"Hemmahos-bilden"

Läggning

Att lägga barn är ett kapitel för sig. Ibland går det hur enkelt som helst och ibland tar det timmar. Tålamod!!!!!!!!! Ikväll tog det tid och tillråga på allt så kräktes Tyra då hon precis hade somnat!!! Lilla gumman. Jag tror att hon kan ha ätit några köttbullar med ketchup för mycket! Inte lätt! Nu blir det fem minuter i soffan och sedan sängen! I morgon kommer "pressen" hit! ;) Rickard ska vara med i någon tidning vad gäller att flytta från lägenhet till hus!! Nice!

Skålar - Små

Vad gör man med vissa husgeråd eller små skålar som man gjort i slöjden eller fått eller köpt själv kanske... Jag tror vi har en 20-30 stycken vid det här laget. Sånt man upptäcker då man flyttar och ska packa upp allt!!!!

Familjen tvärtom

När våra grannar tar in utemöbler och dyltikt monterar vi upp en studsmatta (som vi ärvt av kusin Erik). Vad ska alla jätteordentliga grannar tro... måntro! Jaja! :)) Vill Tyra hoppa är det klart att hon ska få hoppa!

Hosta

Idag hostar vi i kapp här hemma. Tur det finns tv och "Pingu". Jag hoppas att det är lite mer fart på oss imorgon. Hostan har gått från Rickard till Tyra och mig. Huga! Jobbigast är det när det inte går att sova men jag tror att det börjar bli bättre nu för alla. Rickard har i alla fall energi, som vanligt ;) och har hämtat en massa sten, en slags kantsten att ha under staketpinnarna runt vår enorma trädgård. Jag tror trädgården är något mindre än husets boyta ;) Vi får se dock om vi gräver ner dom nu eller kanske mot våren!
Pling Plingu!

Hemma

Igår morse tog Tyra och jag bussen till landet och Tyras farmor. Det blev ett dygn bland katter, hundar, kor och mylla. Nu hemma igen vilar vi ut efter all frisk luft. Men det är rätt frisk luft i Nyköping oxå :P Det var kul i alla fall!
Ikväll kommer dessutom en efterlängtad pappa hem från båten! Kanon! :))
Farmors goda pannkakor
Tyra matar Kalle
.
Och jodå magrackar´n växer, phu. Något vidare flås har man inte men det går ändå rätt bra tycker jag. Äter järntabletter för att få lite mer ork. Just nu är vi i vecka 30, 10 kvar!!
.
Imorgon blir det fortsatt inskolning på förskolan. Det har gått rätt så bra hittills. Förskollärarna tar det väldigt lugnt vilket känns skönt!
Dags för en kopp te innan Tyra vaknar. Tjing!!

Övning

Nu kan jag redigera bilder i datorn.. väldigt väldigt begränsat dock! Sov så gott på er!! :D

djurpark - javisst

Idag har familjerna Peter o co. samt Rickard o co. varit en heldag på Kolmården. Eftersom dom har höstlovsöppet var det bara att passa på. En kul dag med lek, djur, fika och delfinshow. När vi kom hem och frågade Tyra om hon sett några djur idag blev svaret: "mm.. lejon och apa". Lejonen såg vi från en linbana, riktigt kul och lite läskig ;) och jo då det fanns fler djur än lejon och apa men dom var det visst mindre noga med!

Det rullar det rullar

Det går verkligen undan för det mesta. Nu, på fredag har vi bott i Nyköping i en månad. Vi har så smått börjat inskolningen på dagis, utforskat barnbibliotek, skärgården, kommit i ordning med de flesta kartongerna, ordnat med sängar, lampor, gardiner, förvaring av allt möjligt i kök, förråd, garderober, ja allt!! Nu har vi haft några dagar då det känns som vi faktiskt bara bor här. :)) Klar blir man kanske inte på ett bra tag men det är en helt annan sak!
"Tjena"
"Fåsenu, hur var det man gjorde"
"Smaka är a och o"

RSS 2.0