Skottår

Varför har vi skottår?  -Jo för att årstidsåret är ca 365,2422 dagaar långt och då går det inte att ständigt använda 365 dagar i kalendern. Detta skulle ge ett fel som motsvarar c:a 6 timmar per år och/eller 26 dagar på 100 år.

Spännande, då skulle det i långa loppet vara sommar i november och jul i juni... Ja, varför inte.... Men lite förvirrande. Tänk då man ska berätta om något som hänt för flera hundra år sedan; något vinterkrig eller så, då vet man inte alls vad personen pratar om... Inte vad jag pratar om nu heller för den delen, haha! Ska nog ta dagens första fika.

Tjing!
//Emelie

Bildspel

               

Gissa årstiden? Så härligt det här med klimatförändringen.... (men hemskt).

Kram
//Emelie

Hopprep

Ja då var man här igen, bland kopparna och skären på väg mot Lillseved! Passagerare ombord = noll.... kan det vara en "tomtur", vi kanske inte ska ha några passagerare!?  Poängen är i alla fall att det är lugt här och så kommer det nog vara hela veckan trots att det är sportlovsvecka. Konstigt!

Nä, nu måste jag hoppa lite hopprep innan jag slumrar ihop framför datorn!

Have a nice day, the hole day!
//Emelie

Onyttigt är gott

Idag har jag varit hemma från jobbet men imorgon blir det som vanligt igen. Mitt på dagen blev det en tur till Kista galleria. Det finns ganska mycket saker att kika på där. Tur nog hittade jag inget särskilt som jag ville ha, löningstider och allt! Det enda jag köpte idag var lite hårsnoddar och hårnålar :) Jaaa, och så den här förstås..

image125

Kolgrillad hamburgare på Levinsky´s gaaaa så gott! Slurp!!!!!!

Ps. Det blev ingen middag idag.. :P

Krameli Kram
//Emelie


Fridag

Så kallas det på vårt jobb om man jobbar en dag som man inte varit schemalagd på, det innebär oxå dubbel timmpening :) Katjing!! Idag blev det fridag då en anställd på Waxholmsbolaget skulle "tackas av" och ha mottagning på Söderarm-båten! Vi serverade catrad mat och vin, mycket smidigt! Under dagen kom en massa politiker och landstingsanställda, den ena tjusigare än den andra. De är ganska roliga att iakta. En del är såååå högtravande och byråkratiska att de har svårt att säga "hej" och andra lite mer .. jordnära, dom är trevligast!

Nu tror jag att det är dags för te och en smörgås.
Hallelulja
//Emelie

Hej å och hå...

..och båten den går.... Nu har vi kommit till Vaxholm (igen) och alla har handlat klart i cafét = internetdags!! :)  Sedan ett par veckor har vi internet på båten vilket är kanon! Kanske inte för jobbet ;) Men men .... nu är det dags att göra lunch (så vi jobbar ju faktiskt).

I´m back.. det blev kycklingsallad med quinoa, soltorkade tomater, ruccula och en massa annat. Mums! Quino är vergkligen en gåta! Man vet inte vad det är, hur man tillagar det eller hur man kryddar det men det är gott i sallad istället för pasta eller så. Quinoa...? Bara namnet!

Solen skiner
Må gott!
//Emelie

Såå

Nu är det kväller och allt är städat och klart på båten. Bara att bädda hytten kvar och sedan mysa en stund framör tv:n. Let´s Dance har ju förstås redan varit men tv är alltid avkoppling.

Nu är det dags att slänga sopor... (vi var visst  inte helt klara)

Sov så gott
//Emelie

Jobb

Det har varit såå skönt med massa ledigt men imorgon är det dags igen för en sju-dagars på båten. Känns ganska långt just nu men vet att det brukar gå rätt så fort då man väl är på plats. Ja, inte fredagarna då. Lite senare idag blir det ett möte om Menigo-varor igen på "kontoret". Intressant.... kanske!

Ikväll ska jag över till mamma och hälsa på. Dan kommer oxå över, kul eftersom det var ett tag sedan vi sågs. Rickard åker från Sundasvall vid 14-tiden idag och blir det inte för sent kommer han oxå över en stund!

Nu börjar det bli dags för lunch!
Blingeling
//Emelie


Våren...typ

Ibland pågår det så mycket i sitt liv att det är svårt att sätt ord på. Man gör en massa saker som att fika, handlar kläder, hälsar på släkt och vänner men vad är det egentligen som händer där emellan. Livet! Relationer! Tillfälligheter! Allt! Man kommer i funderingar ibland må jag säga.. Ojoj! Tror jag måste skaka om vardagen lite.. byta jobb kanske..  Ska i alla fall söka runt på internet nu! Får se om några tillfälligheter "slår" mig!

Tjing!
//Emelie 

Vårstädning

Naaajs! Nu är fönstret i köket puttsat. Bara det i vardagsrumet kvar. Tror jag väntar med det till imorgon. Fint blev det i alla fall! Nu är det belöning... fika!! :) Ska möta upp Kristina vid Bagle!


Ta de lugnt!
//Emelie


Blogg i rutan

Så var det då måndag. Jag har mest fikat idag som vanligt :) Snart är jag en riktig liten tjockis haha! Först fikade jag med en Menigo-gubbe på båten, sedan fikade jag med Rickard på Medborgarplatsen, då han hade gett sig av mot Sundsvall möte jag Nina på Hötorget. Vi åt en bit mat på Curry curry, sedan tog vi en ... (gissa) fika på Expresso house varefter vi avslutade kvällen med en bio. Juno hette filmen, den var faktiskt rätt kul!

Imorgon ska jag försöka hålla mig undan allt fikande, om det går........... Jo det går. Det får bli en lååååångpromenad istället. Kungsholmen runt kanske. Det är ju faktiskt lite vårkänsla ute så det borde bli toppenhärligt, wohow!!!!

Nu blir det stutts i säng... snart.. eller nu... nä snart!

Ha dé gott
//Emelie


Familj

Söndag kväll. Idag blev det en långpromenad som slutade hemma hos farmor vid Valhallavägen. Vi fikade och pratade resor och tokiga utlänningar :) På väg hem från farmor tog jag en avstickare förbi mamma, mysigt! Vi pratade på om nära och kära och om allt möjligt. Nu är jag hemma och äter en sen middag efter allt fika! Phu!

Imorgon väntar lite jobb på eftermiddagen och en lugn kväll, tror jag ;)

Sov så gott
Kram
//Emelie


Möte

Idag har jag varit på möte med Menigo. Jag känner mig nästan lite vuxen, som att jag har ett "riktigt" jobb, men bara nästan! Det var kul i alla fall. Jag fick se en massa olika plastartiklar, svampar, trasor och andra beställningsvaror som vi kanske ska ta in. Det låter kanske inte så spännande men det var det, möjligen lite tjatigt. De som jobbar där är ju trots allt säljare!

Nu är jag hemma igen. Skönt :)

Ska slå till på en kaffe!!
//Emelie


Film

Vi såg Charlie Wilson´s war. Jag tyckte inte att det var så bra, det var mest massa prat och inte så mycket handling. Historien bygger på en verklig händelse relaterad till kalla krigets fall. Man kunde ju nästan ha räknat ut att filmen inte skulle vara så jätte spännande. Men men film är ändå alltid avkoppling och trevligt att gå på.

Var jätte kul att träffa Liselotte, vi pratade en himla massa och fikade gott innan det var filmdags! Snart flyttar hon till Gävle med sin Pär. Knasigt tycker jag men inte så konstigt med tanke på att hon och Pär kommer därifrån.

Dags att vika tvätt och kika tv och fika och ..... hoppa i säng!

Ha det fint!
//Emelie


Otränad

Idag har jag varit och tränat och attan vad det gick trögt. Det blir nog ingen bach 2008 för min del fast å andra sidan så kanske det inte är muskler och platta magar som räknas. Då har jag en god chans! :)

Snart blir det fika och bio med Liselotte. Undrar vad vi ska se? Tips någon!?

Hasta la vista
och KRAM på alla hjärtans dag!!!!
//Emelie

Jo då...

bebbin, som faktiskt har ett namn -Rebecca, hade blivit en liten människa, jätte söt! Verkligen pigg och glad trots att hon bara är tre månader. Tova var oxå pigg och glad (möjligen något mindre pigg än Rebecca). Vi åt gott på ett litet ölhak vid Odenplan, kanske  inte så barnvänligt ställe men det gick bra, samt hälsade på i Roffes butik! Där skruvades det på radiostyrda helikoptrar, bilar och annat som jag inte förstår mig på ett dugg. Man kan inte fatta allt helt enkelt men det såg väldigt spännande ut för de som var insatta!

image122


Idag har Rickard och jag varit ute i solen, lite överallt i stan! Härligt! Folk lapar sol som sjutton nu, de ligger som döda sillar lite överallt, på parkbänkar etc och toknjuter, så klart!  Jag måste tillägga bleka oxå. Ser ganksa roligt ut!

image123


Nu sitter Rickard i bilen (bilkö till och med, surt) på väg upp mot Sundsvall och jag ska ordna middag! Det får bli kyckling tror jag... och pasta!

Pling plong,
Glassbilssång!
Kram
//Emelie

Lat

Ja, inget bloggande inga läsare. Förlåt att jag varit lat en par dagar. Hur som helst,  igår var det den stora panitball-dagen!! Ajajaja men kul kul kul :) Jag har spelat två gånger tidigare men har aldrig varit så rädd som denna gången. Antaglien för att man vet vad som väntar! Det var vi som jobbar på Söderarm som åkte ner till vin & sprits gamla lokaler (vid Årsta hamn) och sköt på varandra ... som f-n!! Hihihi!!!!! Tack vare att jag var så himla feg så blev det inte så mycket blåmärken för min del. Värst var det nog för Rickard som blev träffad i pannan och fick en bula stort som ett ägg. AJ!  
                                    

Emelie försöker vara tuff genom att skrämma motståndarna

                                   


image107Trot eller ej men man blir trött och hungrig av att spela paint ball så som avrundning åkte vi stans bästa kebab i Årsta och mumsade världens största portioner! Alla blev mätta och mer där till! Phu!

Idag har det varit betydligt lugnare! Efter en lugn förmiddag med tvättstugan och filmen Råttatouille som frukost-tv gick Rickard och jag ner till Kungsholmstorg för att äta luch; stekt strömming och potatismos :)

Om en liten stund ska jag möta Tova i Odenplan med lilla bebbin, mysigt! Var ett tag sedan vi sågs så det ska bli kul att ses och se om de vuxit, eller krympt ;)

Sköt om er
Kram
//Emelie

Så..

...då har vi även ätit middag (laxgryta) och pensionärerna har blivit salongsberusade! Bara lilla inturen kvar och sedan melodifestivalen! Läckert!

Kram & Puss
//Emelie

Löööördag

Idag är det, som vanligt, lugnt på jobbet. Några pensionärer åker varvet runt och ska snart avnjuta en delikat lunch från kafeterian. Det kommer att bli dagens rusch! Tjohoo! Lunch till oss själva blev  en mustig köttfärssoppa med gräddfilklick! Varmt som attan så nu har alla ombord bränd tunga! Hehe ;)

Hoppla nu måste jag nog jobba.

Vi höres!
//Emelie

Ja ha..

..då var man på båten igen och tiden går rätt långsamt. Jag sitter och funderar på om jag ska ta lite mellanmål; quinoasalld från lunchen eller en nochostallrik kanske :) som Lina just gjort iordning!! Ser väldigt gott ut! Men jag har precis upptäckt att jag gått upp i vit.... 2 KILO! Gaaaa! Nej, det blir INTE nachos!

Men det kurrar i magen minsann, quinoa låter nyttigt. Tar det! Till middag blir det i alla fall wok med glasnudlar och fläskfilé. Min första tanke var att göra sushi men trodde inte att det skulle finnas några ingredienser på båten, men väl framme hittar jag världens största och finaste lax!!!!! Kul! Det visar sig att Lina, precis som jag, älskar sushi så det hade varit kul och göra några hemgjorda. Dock hade det nog INTE varit så poppis bland matroserna, hihi..  "RÅ FISK; BLÄÄÄ"!

Nu kommer några kunder som vill handla!
Byebye
//Emelie

Hm..

.. så var det då dags för sängen! Men nä.. nu är jag Inte ett dugg trött! Allt är typ klart och det är bara att gå och lägga sig men det känns inte lockande. Fast, förstås, om man läser en stund brukar man ju bli sömnig! Jag ska testa!

Så igen..
God Natt!!
//Emelie

Tränat

Nu har jag varit och tränat för tredje dagen i rad, ikväll blev det ett 55-minuters aerobicspass på friskis och svettis. Gick bra, även knäet hängde med. Kanon!! Dock är inte duscharna det fräschaste där (förlåt, jag menar vissa av de som duschar där)... närmare detaljer fås på begäran. Huuuga!!!!

Nu är det bara att packa väska inför helgen som väntar och en kopp te på det!!

Sov så gott!!
//Emelie

Byxor

Vad fort det går att komma in i konstiga sovvanor. Det är precis som att man aldrig vill gå och lägga sig, precis som när man var liten. Ibland försöker jag planera för en tidig kväll men ... nopp, så blir det inte. Ja, ja.. nu har jag kommit upp alla fall och imorgon är det jobb så då ringer väckarklockan varken jag vill det eller inte.

Ska jobba tre dagar nu över helgen, undertiden ska några vänner från Jämtland låna min lägenhet. Spännande :P En i sällskapet fyller 40 år så man kan ju hoppas att lägenhet finns kvar på söndag kväll, men det tror jag den gör :)

Nu ska jag gå och byta ett par byxor. Jag shoppade två igår men känner mig inte så nöjd med det ena paret.

Ha en toppen-torsdag!
//Emelie


Semla

Idag har det blivit en vända till universitetet. Jag skulle dit för att hämta ut min mikroekonomi-tenta. Det kännas att det var ett tag sedan som jag var där. Då jag pluggade på universitetet var jag smått rädd för alla studenter; som att de var så överlägsen mig och mycket duktigare än mig alla kategorier.  Idag såg jag bara massa vanliga männsikor och det är ju inte läskigt :)

Det var jätte kul att läsa igenom tentan, vissa frågor hade jag fått full pott på och andra noll poäng på :) haha! Ganska roligt men huvudsaken är ju att den blev godkännd.

På eftermiddagen kom mamma över på lite mat och semla, gott! Sedan blev det mer fika med Kristina och Veronica i Västermalmsgallerian. Kul!

Dags för en tv:stund... nej förresten, ska först ut och jogga i en kvart för att öva upp knäet!

Ha det fint!
//Emelie

Knäont

Mitt knä har varit konstigt i flera dagar. Tror det är någon inflammation, jätte irriternande! Idag försökte jag träna lite i alla fall men det funkade inte så bra. Jag joggade och gick om vart annant i en kvart ungefär. Ja ja, bättre än ingen träning alls.

Nu är det Carolina Gynning på tv..... bra eller inte men kul att se på!

Goder kväll
//Emelie

Såga

Nu har jag varit ledig ganska länge och det är sååå skönt. Man får så mycket gjort.. eller inte!? Idag har jag sågat sönder ett bord och satt ihop det igen! Är det ett tecken på brist på vettiga saker att göra!? Hahaha! Wel jag sågade bort en liten bit av bordet först oxå innan jag satte ihop det igen så att det skulle bli mindre. Smart va!? :)

Då det var gjort började det kurra ganksa bra i magen. Alltså dags för lunch! Kul nog var Stina i krokarna så vi fikade ihop på Bagle. Skojigt.

Nu måste jag lyssna på en låt på Stinas blogg säger hon. Bäst att lyda ;)

Må gott!!
Kram
//Emelie

Just ja..

..det var det där med att blogga. Helgen har gått så fort att det inte blivit något skrivande av alls. Här kommer en kort summering av de senaste dagarna.

I torsdags kväll kom Rickard hem från Sundsvall och på fredagen passade vi på att vara ute mest ute hela dagen. På lördagen var det fullt program; först träffade vi Nina och åt en god lunch på Deli vid Rådmansgatan sedan åkte vi till Biopalatset och hoppades på att få biobiljetter till Arn och det fick vi; på första raden och längst till vänster. Lite snett blev det ju men närbild är också bra :) Filmen var helt klart sevärd, jag hade hoppats på att få se mer på en gång men det kommer visst en fortsättning till hösten. Efter att filmen var slut mötte vi upp Kristina och så småningom även Henrik på "Lokal", vid Kungsholmstorg. Då vi var lagom luriga traskade vi hem i issörjan. En super kul kväll!

Det blev inte tokmycket vin men känner mig rätt seg idag i alla fall. I kväll har jag mest suttit vid datorn för att klura ut hur Photoshop fungerar. Som sagt, klurigt!!

Nu väntar kudden!
Ha det så bra!!
//Emelie

Nytt fika ställe

Jag har hittat ett nytt fika ställe som är jätte mysigt! Det ligger vid Norrmälarstrand precis vid vattnet. Man kan sitta utomhus längs en vägg där det är lä och solen ofta ligger på.  Jag har varit där två dagar i rad nu och druckit god latte och kanelbulle :) Stället heter Preem, de lär ska sälja bensin oxå ;) Hett tips i alla fall. Ända stället i stan där man kan sitta ute och mysa så här års!


image106


//Emelie

RSS 2.0