Tjoho....

... då var det ledigt månaden ut med start imorgon. Eller ledigt, tanken är att jag ska plugga plugga plugga. Och så ska/ måste det bli!! Den 2:a november är tentan. Imorgon är det föreläsing så skolbänken låter inte vänta på sig. Temat är "Kollektiva varor"; det vill säga varor som alla kan ta del av, till exempel tv och radio, för den som är nyfiken.

Igår kväll var det god middag med vin, gintonic, irish coffee, grogg etc. etc. på jobbet. Trevligt =) Traditionell handukssnärtning ingick oxå. Jag är en fena nu på att få till rätta snärten men det innebär ju hämndaktioner. Ajajaja!!! Måste säga att det varit lite segt att jobba idag men jag har klarat mig från huvud- värk och dylikt. Nice!

Nu är det tack och go natt, gäsp!
//Emelie

Häntiveckan

Så har nästan hela jobbveckan gått. Ibland rullar det på fort! Idag blir det extrajobb på eftermiddagen eftersom folk från Waxholmsbolaget ska åka båt från Strömkajen till bryggan vid Vasa skeppet. En pyttepytte sträcka.  Efter två timmar ska vi sedan åka och hämta samma grupp då de ska hem. Lite löjligt men men. 

 Förra södagen med farmor blev trevlig. Vi fikade på båten och tittade på utsikten.  Väl uppe på besök hos kapatenen tyckte hon att blomman nog behövde vattnas. Hihi =)  I Vaxhlolm åt vi strömming med potatismos och sedan glass. Ojojoj vad mätt jag var!

I onsdags var det "match" i bowling mellan båtarna Sandhamn och Söderarm. Kul och lagom svårt. Jag vet ännu inte vem som vann. Tror att någon på Sandhamn ska klura ut poängen, hoppas de går att lita på ;)

Dagens mattips: Spenat och svamplasagne med mycket ostsås :) ( om man gillar spenat förstås)

Ha det gott
//Emelie

Ledig vecka

De senaste dagarna har varit släkt- och familjbetonade. I förrgår kom två kusiner över på en bit mat. Jätte trevligt! Tanken var att jag skulle stå för matlaningen med det blev lite si och så med det  =) .... vi blev dock mätta och belåtna!

Igår fikade jag och mamma nere på Mälarpaviljongen vid Norrmälarstrand. Vi satt i solen och hade det skönt. Härligt att man fortfarande kan sitta ute utan att frysa! Som avslutning på veckan ska farmor och jag åka båt till Vaxhlolm.  Vi ska äta en bit mat i Vaxholm samt kika på båten där jag jobbar. Hoppas på fint väder!

//Emelie

Föreläsning

Idag var jag på en föreläsning för första gången på 3-4 år. Det kändes rätt skumt att vara tillbaks på universitetsområdet igen. Lite kul och lite nervöst men väl framme i salen var det precis som vanligt igen. Tror att jag friskat upp en hel del idag om micorekonomi och monopolföretag. Imorgon står strategisk interaktion på schemat. Ojoj så spännande!

Efter tre timmar av skolning blev det tre timmar på stan för att balansera upp vardagen lite, hihi! Nu joggingdags, man sägs ju bli smart av att motionera ;)

//Emelie

Hemma bäst

Så var man hemma igen efter 7 dagars jobb. I vanliga fall är det 6 dagars jobb så här på hösten men lite extra kneg i fredags ordnade ledighetsluckan.

Idag har jag blivit inbjuden till facebook, jag fattar knappt vad det är men nu har jag en egen facebook. Det är någon slags sida på internet där man kan prata med vänner. Snart behöver man knappt ses alls, tråkigt! Wel wel, vill testa det här facebook i alla fall.

Tjolavippen
//Emelie

M.a.c

Idag blev det en tripp till sminkavdelningen på Åhléns City efter jobbet. Hihi! Letade upp M.a.c cosmetics som är super bra! Blev sminkad och fick testa lite olika nya färger som kommit. Tur nog föll jag inte för frästelsen och köpte allt försäljaren visade mig. Det bidde en guld ögonskugga: "retrospeck lustre"  =)


Tjo och glam
//Emelie

En vanlig måndag..

..på jobbet. Idag har jag handlat och lagat en köttfärslimpa, sedan var det dags att gå hem skulle man kunna säga! Ibland känner man sig som en riktig husmor. Jag kanske ska tillägga att jag även rullade köttbullar som vi ska äta på lördag... Jag nästan skäms! Kan det vara dags att byta jobb????  Hm... Jag pluggar i alla fall en del inför provet den 2:a november. Obs, pluggar inte matlagning tur nog ;)

Ha dé
//Emelie

Ps. Imorgon blir det rotmos och falukorv ;)

Zoo

Vilket underbart väder det har varit idag. Ösregnat i massor. Vad passar väll inte bättre då än att åka till Kolmårdens djurpark =) Tur nog var det uppehåll halva tiden! Här kommer lite bildbevis...


       

//Emelie


Ikea

Idag var jag och Erica ;) till Ikea. Kikade efter hyllor och annat smått och gått. Kul, men en timme eller två räcker rätt bra! Alla familjer med ylande barn gör att man blir lätt stressad. Tur det inte är löningshelg!

Efter en mellanlandning hemma möttes jag och Liselotte på stan för att kika i klädaffärer. Finns mycket fint nu!!! Tur man har allt... not!

Ha det fint!
//Emelie

Måååndag

Jo då, sykursen dag 2 gick fint eller ungefär som första dagen. Jag kom nästan halvvägs med uppgifterna och de andra blev klara. Men jag har fått lära mig massor och kan öva i vinter. Kanske blir det ett par långkallingar till morbror i julklapp =)

Idag har det tävttats och såklart sytts en del. På eftermiddagen träffade jag Nina. Vi gick en nätt liten promenad på två timmar. Det vill säga sträckan från Hässelby Strand till Brostugan på Kärsön. Där åt vi middag och fikade! Det satt rätt fint med varm mat och kaffe efter höstpromenaden.

Sydags =)
//Emelie

Sykurs dag 1

Klockan 8.30 imorse begav jag mig med min symaskin till Gärdet för att börja kursen i detaljsömnad. Gruppen bestod mest av yrkesverkasamma sömerskor och jag. Intressant. Uppgift ett var att sy ett par underbyxor i en mormos- modell skulle man kunna säga =)  Roligt! Då det var dags sy smattrade allas maskinerna fort som attan medan min mer tuggade fram sakta, sakta. Jag blev inte klar som de flesta andra men det spelade ingen roll. Vi lärde oss massa roliga tekniker i hur man syr i spets och andra detaljer så det är bara att öva under hösten. Det kan ju behövas!


Imorgon väntar dag 2
Trebien!
//Emelie 

RSS 2.0