Nästan vår

Nu var det då målat och klart i Ett rum, det finns ju lite att måla i hallen och lite på ett stället i köket... hm! Nej, nu får jag hejda mig. Det är ju jätte fint väder idag. Jag måste gå ut, ut ifrån alla målarångorna, färgen finns ju kvar!

Så får det bli!
Sol och sång, sätt igång!
//Emelie

Måla

Titta på färg var det! Jag kan inte ha en bunke färg hemma utan att sätta igång och måla. Nu är tre av fyra väggar äggvita. Jag sparade en lattevägg som  fondvägg. Så härligt med vitt. Kanon, Toppen, Supêeeeer :) Men OJ vad ont i ryggen jag har! Det är svettigt att måla och bra för musklerna. Phu!! Som tur är har jag en stång på rollern så jag slipper hoppa upp och ner från en stol, fniss!

Idag på eftermiddagen hann jag med en liten fika på Beagle med Liselotte! Jätte kul! Vi har inte setts sedan mitten av december så det var en hel del att ta igen, minsann!

Nu är det vila framför tv:n som gäller och en kopp te!

Hejå hå, rolla på! Ha dé!
//Emelie


Vitt

Nu är jag så trött på latte-väggar att jag spyr. Ständigt dessa latte-väggar, uuäääää! Idag ska jag nog gå och kika på färg så att jag kan måla över eländet. Mörka, hemska, jolmiga latte-väggar, no no no no! Nu blir det äggskalsvitt till att börja med. Ljust till våren. Kanon :)

Ha det så bra idá!!!
//Emelie


Måndag

Så här helgen rullat på. På lördagen var det 50-års kalas för Marie. Kvällens höjdpunkt var då hon skulle spela trummor med sitt band. Dom var riktigt bra och duktiga även om övergången från lugn och ordentlig middag till musik med massa trummor blev smått komisk och rolig!! Då den första förvåningen lagt sig bland åhörarna var det i alla fall några som började dansa och digga lite smått.

Igår åkte Rickard och jag på en utflykt till Yxlan för att kolla till sommarstugan. Det är verkligen en sommarstuga för i huset var det iskallt och ute blev det ganska fort mörkt och lite rått i luften. Efter att vi eldat i spisen ett par timmar och försökt få upp värmen i huset hoppade vi raskt in i den varma bilen och åkte hem. Nice :) Borta bra men hemma bäst!

Nu ska jag dona med universitets papper för min examen.
Ha en fin måndag
//Emelie

Heeeeej :)

Vad gör man inte om det är lite segt på jobbet... ? Jo man byter färger på bloggen, varken det blir fint eller inte! Jätte kul! Kristina har just gjort en smarrig carbonara till lunch och om ... 9 timmar är det slut för idag! :) Bäst att pigga upp sig lite med en kopp java.

Tjolahopp tjolahej
//Emelie

Mellanbrun

Så.... då var håret lite mörkare. Jag har just färgat det i nyansen "mellan brunt" men det brukar bli jätte brunt på mig. Får snart se resulatet då håret torkat. Efter en hurtig start på dagen med tvättstugan som tema mötte jag upp mamma och Dan på stan. Vi kikade runt efter byxor och lite annat på rean och åt lunch ihop, trevligt. Nu ska jag nog ta mig en kort joggingrunda.

Imorgon är det jobb på Söderarm.
Kram kram, man och dam
//Emelie

Stäääda

Igår kväll kom jag hem efter ett kortare jobb-pass på Sandhamn. Det gick väl bra men nu är det extra skönt att vara hemma. Tillstörsta delen har jag städat idag; burit ner saker i källaren, dammsugit med mera. När man väl börjar städa så tar det aldrig slut. Men nu får det vara nog för idag. Kikat på tv om en tjej som vägde 400 kilo. Huga, hur det kan gå!

Imorgon blir det träning och lite annat spännande. Kankske en runda på stan :)

Må gott!!
//Emelie

Gaaaaa..

aaaa....   Idag är jag så kallad "reserv", det innebär att om någon blir sjuk på jobbet så måste man kunna hoppa in och jobba istället för den. Så klart är det en som fått vinter-kräk-sjukan, en som alltid blir sjuk känns det som. Så om ett par timmar är det bara att sätta sig på bussen på väg ut till Stavsnäs = världens ände!!!!!!!! Har verklign ingen lust att vara där  ute och pendla mellan Sandhamn och Stavsnäs 1000 gånger på en dag!  Hoppas jag bara behöver vara där ett dygn!

Nä om man skulle ta och klä på sig lite vettiga kläder!

Madicken-pricken!
//Emelie

13 år eller 33 år?

Det är frågan? Idag har Kristina och jag lekt film. Det blev en film om bankrån! Tror inte jag skrattat så mycket som vi gjorde under inspelningen på länge. Det blev en ljudfilm på hennes dator. Tyvärr vet jag inte hur man laddar upp ljud men så här var våra repliker:

K: Hands up!!
E: Shut up you mother fucker
K: Shut up and die
ratta ta ta tata taaaaa.......
E: aaaaaaa (dör) I´ll be back....

Bra va :)

Tjing eling! Ska nog inte bli manusförfattare!
//Emelie

Hmm..

...vad gör man egentligen hela dagarna? Jag bara undrar.... Igår tillexempel så fikade jag med Kristina i ungefär en timme men sedan då fram till typ 17....? Jo jag gick i lite affärer och snurrade på en stund. Så där lagom vettigt! Fast jag trivs å andra sidan med att göra lite ovettiga saker ibland. Idag blir det ytterliggare fika med Kristina i Solna eftersom hon ju fyllt år. Kul! Men först ett varv i Solna Centrum! Ska kika om jack-utbudet är större där!

Trevlig söndag
Kram
//Emelie

Ojojoj...

...vad fort dagen gick igår. Hann inte skriva något mer som jag hade tänkt och nu är det bara tre timmar kvar till att jag får åka hem!!!! :) Det har faktiskt gått bra att jobba den här veckan. Igår kväll satt vi uppe och åt cheescake, såååå gott. Här kommer receptet:

Blanda 75gr smör med 250 gr fint smulade digestivekex och en ½msk vaniljsocker - Baka ut i en pajform. Grädda 5 min i 200grader. Låt svalna.

Vispa 2 äggulor med 200gr philadelphiaost, rör i ½tsk kanel och lite rivet citronskal i en skål. Vispa 2dl grädde i en ny skål. Vispa 2 äggvitor till hårt skum i ytterligare en skål, tillsätt 1dl strösocker under vispningen . Rör ihop allt och häll upp i den svalnade formen.

Frys i 3 timmar och tag fram kakan 30 minuter innan ni ska mumsa :) Det är jätte gott med hallon till!
Klart!!



Enligt besättnigen fick den här Cheesecaken 5 ankare av 5 möjliga!!!

Trevlig Helg
//Emelie

God Morgon

image103



Så här fint kan det vara viss morgnar. Jag skulle ha tagit ett kort igår också, ett före och ett efter kort så att säga, med eller utan sol.

Vi hörs lite senare igen!
Tur det finns blogg ibland :)
//Emelie

Reeeegn

Ska det vara så här regit och grått i januari? Brukar det inte komma några flingor snö? Gaaaa... Det blir så segt. Tjugo stycken kunder har handlat på hela dagen. Förutom det har vi ätit lunch och middag. Idag blev det potatis och purjulökssoppa med ugnspankaka till lunch och fyllda paprikor till middag. Dags för lite mer jeopardy :)

Vad är....?
//Emelie

God Morgon

Igår kväll tog vi ett parti Jeporday på Blip.se, jätte kul! Men vid 22 var det sovdags, snark!! Efter några timmar i kojen var det dags att bre mackor. Så här långt har en kund kommit och handlat; kaffe och smörgås. Snart blir det tillfälle att ta en kortare promenad då båten ligger stilla i Boda. Frisk Luft!!

More Coffee
//Emelie

Vårrullar

Nu är vi på väg ut mot Husarö för andra gången idag och det är rätt så mörkt ute. Vi har ätit wok och hemgjorda vårrullar. Jätte gott! Trodde att det skulle vara svårt att göra vårrullar men det var bara att rulla ihop glasnudlar i vårrullepapper och fritera. Det tar ju lite tid förstås men det har man väldigt gått om så här på vintern.

Mitt på dagen hanns det med en joggingrunda på Husarö. Det vär rätt tungt... men nödvändigt, tror jag! Wel, nu är det hög tid att börja städa för kvällen!

Pling plong, lingon stång!
//Emelie


Tävlingen..

...är avgjord!!! :) Jag förlorade alltihopa! Rickard vann och blev jätte glad för den handgjorda kronan, trots att den bara var gjord av papper! Han tror nog att han Är en kung nu :)    

 
image102

//Emelie
  

På topp

  
       
  Såååå härligt med sol ute!!! Det är som natt och dag på jobbet då. Folka är gladare, jag är gladare och piggare. Kul! Vi har just ätit den traditionella söndagsluchen; ägg och bacon och stekt potatis. Till och med det var gott, eller godare än vanligt ;) Snart är vi i Boda och då kommer folket. Vi hade en gissartävling ombord igår om antalet passagerare. Jag trodde 18 men eftersom det är så soligt ute kommer det nog vara det dubbla. Vi får väl så! Sååå spännande :)

Ha dé gott
//Emelie

Båt-surfa....

Hihihi.... :D Tänk, nu sitter jag på jobbet och har internet. Tjo hoooooooo! Toppen!!!! Jag fick låna Stinas medtagbara modem så nu är det bara att surfa på! Så kul! 

Idag är det första dagen på jobbveckan och jag antar att det kommer att vara lugnt som vanligt så här års! Snart lunch, jammi!

Tjenix!
//Emelie

YES...

....Jag vann i tennisen!!!! Det är sant enligt mig i alla fall.... hihi! Men att delta är ju allt sägs det ;) Takterna från kursen i somras fannns kvar till viss del men mycket var också borta. Bara att öva!    

 

Nu ........ kaffe :P
 Pling!!!
//Emelie

Gaaaa

Idag skulle Rickard och jag sätta upp ett skåp...... men efter fyra timmar var skåp-hälsiket på samma ställe som när vi började, svårt att förklara men i alla fall! Summa kardemumma, nu står skåpet i soprummet. Efter allt jobb så blev det ingenting :(

Nu blir det mat och sedan tennis. Hoppas det går KANON!!!!
Kram
//Emelie

Hoppla

...jo fortfarande mätt från igår. Nu ska jag be ge mig ner på stan och byta en julklapp. Jag fick en vinterjacka av mamma som var förstor så jag hoppas kunna hitta en mindre eller möjligen en annan modell. Mest troligt ät ju förstås att allt är utplockat... typiskt! Men man vet ju aldrig, kanske gör jag värsta kapet!

 Vi får seeeee :)

//Kram Emelie


Tjohoo

Frisk igen som det känns men ska ändå ta det lugnt ett par dagar, om det går. Idag blev det en utflykt till Mariefred för att hälsa på mina kusiner. I vanliga fall huserar de i Karlskrona, så det var kul att ses nu då tillfälle gavs. Vi fikade, så klart :)  , och kikade på det ny badrummet, m.m.  Imorgon är det "Trettondan" och då har farmor ordnat mat, det vill säga fyra rätters. Ojojojoj, sedan är man mätt i en vecka , praktiskt! :)

Nu är det tv-dags!
//Emelie

Resumè

Så har jul och nyår varit. Tycker det har varit stressigare än vanligt faktiskt. Nyår blev en lite avstickare hem till Tova med familj efter jobbet. Jätte trevligt och mysigt! Dagen efter kände jag mig rätt pigg, skönt nog, men på eftermiddagen blev det snurrigt. Jag måste ha fått feber eller något för jag blev yr och matt typ. Idag är jag hemma och vilar fast jag skulle ha jobbat!

Dags för att vila bort huvudvärk!
//Kram Emelie

RSS 2.0