Körkort eller ej?

Nu har Rickard och jag kört upp med barnvagnen. Tror jag fick godkännt. Jag såg ju så klart inte lika cool ut som Rickard men helt ok! Jag måste öva lite på coolheten för jag kände mig jätte löjlig! Fniss! Ska gå några varv nu här hemma med vagnen.


Lite fler bilder

       
Liten grattisbricka efter     Glad Pappa                     Glad mormor
förlossningen

Ännu mer vatten

Den 24 juni, Emelie: " Rickard det kommer massa vatten", den 25 juni är lilla Pyret född! Nu är vi hemma och det är så skönt! Sös Bb var jätte bra men hemma är Hemma!!

 


Båtar båtar båtar

Idag tog vi oss ner till Volvo ocean race för att kika in det stora gippot runt Skeppsbron. Kul men varmt!! Det hade nog varit smartare att hänga på någon strand eller så. Det slutade med att vi blev tokhungriga, matta och sittandes innan vi fick tag på lite korv och så småningom kunde åka hem.

Hemma var det sol på balkongen där jag och Pepzi sov i kapp tills att det var dags för glass med jordgubbar, slurp!! :)


Vatten som vatten

Idag blev det badande eller i alla fall vadande i en liten vik i närheten av Gustavsberg. Så svalkande och skönt. Tur att jag laddat med en ny bikini "modell större" inför sommaren ;) Jag kanske inte behöver simma i vasse trots allt! Vad är väl lite extra hull egentlige? Nix pix! Hopp och plask. Tänk vad bra jag ska bli på att göra bomben! :P

 
 

Kram och Go Natt!!!

Vatten!!!

Jo det är gott att dricka men nu pratar jag om vatten i kroppen. Det börjar bli smått olidligt!! I vanliga fall är det mest fötterna som är uppsvullna av allt vatten men nu är även händer, fingrar, kinder ja allt vatten fyllt! Blää! Knogarna är så svullna att knogväcken bara syns lite grann och det går absolut inte att knyta nävarna, vad nu det ska vara bra för men i alla fall! Nä jag tycker att det börjar räckna nu med mage och allt.

Nu blir det en liten stund i det gröna, i skuggan och sedan en tur till MVC för mätning och vägning!

Hagaparken

Vilken enorm park Haga är och härlig. Tänk att där ska Vickan Bo!! Är det inte lite orättvist i alla fall?! Dessutom kommer delar av parken att spärras av. Undrar om inte det kommer sticka en del i ögonen på allmänheten? Men vill man verkligen bo mitt i en park där en hord av turister samlas varje dag? Jag skulle nog känna mig lite instängd, som en turistatraktion. Tur man är "svenssons", eller?!

 
Slott med Lekstuga



21 juni

Ja idag var det bebis på almanackan : ) men det verkar som det dröjer några dagar till så det får bli en pick nick i Hagaparken med familjen. Man kanske kan spana in det lilla slottet som Vickan ska bo i :)


Glad Midsommar



Håll i hatten och skutta glatt bland små groder och små musikanter!!!

Västberga

Igår var det dags för däckbyte på bilen någonstans i Västberga. Pepzi och jag fick inte var med de coola grabbarna så det bidde lite äventyr bland gamla tåg och annat mystiskt! Det såg verkligen ut som tiden stått stilla på vissa ställen där. Skumt! Pepzi fick leka tågpassagerare och jag fotograf :)




Baka

Mitt nya kall har blivit att baka muffins, mums!! :) Det har blivit två dagars bakande i rad nu och här kommer receptet:

5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
125 gram smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl mjölk
1 pkt frysta och tinade blåbär eller
hackad ljus blockchoklad cirka 1/2 paket :)

Sätt ugnen på 200 grader. Rör saman mjöl, bapulver och salt, ställ åt sidan så länge. Smält smöret. Vispa ägg och socker med elvisp på hög hastighet i cirka två minuter. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smör. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och bären eller blockchoklad. Fördela smeten i i muffinsformar så de är fyllda till två tredjedelar, cirka 9-10 formar. Grädda i 20 minuter. Servera varma eller ljumna!!!


Resultat

Gårdagen slutade i cirka 7-8 tappningar. På eftermiddagen tappade jag 4 saker till; en cd,  ett par tights, en sladd till och en handduk!! Galant! Och det kändes som ovanligt lite! Ja man är helt enkelt rätt så fumlig just nu, hoppas det går över med svininfluensan, fniss :)

Jo då..

..det har gått rätt så bra idag. Jag har bara tappat tre sker så här långt; en tröja, en bit bröd och en sladd!! Fortsättning följer!

Hm...

..den där svininfluensan vill inte jag bli drabbad av... det är väl inte den jag fått ;) Vaccinera er!!


Är det inte typiskt

Ju större mage dessto oftar tappar man saker! Hänger det ihop??! Det är ju inte precis enkelt att plocka upp saker med ett stort klot ivägen! Det är precis som sakerna flyger ner på golvet av sig själv. Idag sa jag försöka räkna allt som tappas!! Återkommer :)

vad är höjden av pensionärssport?

Jo det är boule där man tar upp klotet med hjälp av ett snöre med en magnet på :) Smart va? :)


Stendörren..

..nja det är ingen dörr av sten utan en smal passage eller ett sund kan man säga. Ja, där var vi igår i alla fall igår och kikade runt lite. Komiskt nog så öööösregnade det när vi skulle åka men det behöver ju inte hindra färden, eller :S Man är inte smart alla dagar men tur är väl det för väl framme var det uppehåll :) Det kanske inte heller är jätte smart att åka på långutflykt i 39:e veckan som "tjockis" fast å andra sidan, lite kul måste man ju kunna ha. En av oss tänkte nakenbada men ångrade sig i sista sekunden fniss, det var ju lite kallt hihi.

Perfekt utflyktsmål en skön sommardag, jätte fint!!! Nu gnyr Pepzi om en promenad. Pling Pling!!!

       

Blått eller Rosa?

Nu är stolen bytt, så skönt att det är gjort men Jysk.... Gaaa! Deras kassa funkade inte, pennorna funkade och allt tog jättelång tid. Det hela blev ju inte bättre av att fötterna var svulna och gjorde ont och magen kurrade! Ja, ja slutet gott tror jag, ska bara provsola oxå :P Väl i Sickla blev även det lite annan shopping; tre par bebisbyxor och en bebisfilt. Men det är svårt att hitta bebis saker som inte är rosa eller blåa. Jag hittade två filtar, den ena var rosa randig och den andra blårandig. Det fick bli den blårandiga.

Oväntat besök

Vem är det som kommer med fikat egentligen i den där reklamen..? Ja igår var det i alla fall gästen som kom med tre McFlurry. Oj så gott! KusinVitamin kom med efterrätten som vi glatt slevade i oss! Jätte mysigt med lite tisdagsbesök. Och så är det ju alltid kul att bli uppdaterad om ditt och datt :)


Nu bär det iväg till Sickla för stolsbyte!
Kram kram på landet och i stan!!

Livet på landet..

.. är väl rätt så charmigt :) Muuuuuuu GLAD SOMMAR!!!
                                                               




Solstol

Så vad händer idag? Inte så mycket faktiskt. Igår blev det en tur till Sickla för att se om de hade några bra solstolar. Jag tänkter att det kanske kommer finnas tid till lite vila även när bebisen har kommit men jag kan ju ha fel :P
I vart fall fanns det två sorters solstolar på Jysk var av den ena verkade bra. Naturligtvis köpte jag den lite billigare men fel fel fel! Den var inte så bra enligt Rickard. Typiskt mig, så nu måste jag åka iväg och byta. Tur att det inte är sol idag då eller vad man ska säga :)

  
Stol 1                                Stol 2

Gissa stolen :) Vilken är billigare?    

Två flummisar i familjen..

Ibland kan man bli yr på lite glass  :P

  
 

Valpar

De ska ju vara pigga och livliga och jo då det är dom men de sover oxå en hel del...

  Pepzi på solviksbadet  Vilar på maten 
På Marathon                 På Solviksbadet            På maten


 Kvällsmyser vid soffan  Tar en lur på balkongen  efter massa lek
Vid soffan             På balkongen                   Efter massa lek

Mage

Det är inte helt lätt att ta kort på en mage, om man inte är naken förstås men nja det besparar jag er ;)

v 28  v 38  v 38
v 28                        v38                        v38

Mina tankar..

.. som gravid!

Det är en hel del som slår en som gravid som man aldrig tänkt på tidigare. Jag ska försöka komma ihåg nu vad det är....

Som nummer:
 
1) man får plötsligt väldigt mycket hjälp som man inte väntat sig.
Det kan vara allt från att få hjälp med att plocka upp något från golvet till
att  någon oväntat håller upp dörren för en osv.

2) de som varit gravida och nu fått sina småttingar kommer inte alls ihåg
någonting som var besvärligt, verkligen ingenting. En klämd ishiasnerv
under graviditeten benämns ett halvår senare som piece of cake :S

3) eftersom man ibland nu tvingas att be om hjälp blir man bättre på att
be om det oxå med tiden! Kanon, hehe!

klurar vidare..... på 4:an

Hallå där..

.... ännu blir det lite inlägg här på bloggen men det går lite tid ibland mellan varven. Så vad händer... Upplägget nuförtiden är en aktivitet om dagen, det är ungefär vad kroppen orkar med. Själv skulle jag vilja göra 1000 saker som det känns men så enkelt är det inte.

Igår var projektet studentmottagning! Efter lite laddande hemma kom jag iväg och firade Matilda som just tagit studenten. Jätte trevligt! Jag känner mig dock inte så van att vimla bland massa människor med en jätte kula på magen. Och som vanligt får man tusen råd och tips inför förlossningen av alla 45 plusasre, hälst då de fått i sig lite vin, fniss! Många historier blir det!! Ganska roligt faktiskt.

Dagens projekt var fika (igen :) ) med Malin. Kul nog hittade vi ett Hundfik, hihi!! Det ligger strax ovanför Valhallavägen och heter "Himelska Hundar" tror jag. Det kändes först smått skumt att vara på ett fik och samtidigt omgiven av massa hundar som sprang omkring!! Men rätt praktiskt ändå och kul! Nästa fikatillfälle får bli på ett annat Hundfik som ligger på Kungsholmen. Man måste ju jämföra lite :P


Buffétallrik för hunden... Ps. det fanns matte- och hussefika oxå!

RSS 2.0