Going

Det är då man är ledig som det märks om man är pigg eller inte. Har inte varit mycket krafter här de senaste dagarna. Eller jo jag har gått så kallad going igår och idag. Riktigt kul faktiskt! Nästa steg är väl att våga sig på att gå med stavara oxå, hihi!  Får se hur det blir med det?? Måste öva lite till utan först!

Nice

Måndag morgon och sovmorgon. Trevligt! Nu är jag ledig i sju dagar och så vitt jag vet är det inget extra jobb eller annat jobb-göra inplanerat. Det betyder bara bara ledigt!!
 
Ikväll är möte med bostadsföreningen, någon "stämma".  Jag brukar inte gå på föreningsmöten men eftersom jag är nyinflyttad är det säker bra att visa sig och ta del av lite information. Planen för dagen var att sola i Rålambshovs-parken men eftersom det regnar får det bli en simrunda på Kronobergsbadet. Ett jätte fint bad som nyöppnat efter ett års renovering :)

Simma lugnt!

Gult e fult, mintgrönt e ... ?

Idag är det en ledig dag mitt i arbetspasset och dessutom löningsdag :) (fast lönen trillade in redan den 23:e  :p ) Hittade en jätte fin klännign idag på "Salt", en ljust mintgrön med tunna axelband. Kanon! Nu måste jag bara hitta ett par skor, en väska och en sjal som matchar. Ojoj! Det får bli en annan dag! Först och främst middag med Heidi. Tjolavippen :)

Möhippa

Igår var det då äntligen dags för Evas möhippa. Dagen börjar tidigt med kidnappning på Centralen. Naturligtvis håller jag på att komma försent till den utsatta tiden. Jag tar i vanlig ordning fel på uppgångarna i tunnelbanan och vid spärrarna står så klart några sl-kontrollanter. Alltså måste jag, i stressen, hitta mitt sl-kort som ligger längst ner i väskan. Typiskt. Samtidigt pratar jag i telfonen. Väl framme är min uppgift är att be informationsdisken att ropa ut Evas namn och att mamma väntar. "Mamma väntar" uteblir men utropet lyckas.

Eva får som första moment dela ut snygga idolbilder på sig själv, sedan avnjuter vi en champangefrukost vid Karlberg. Tur nog kan vi avnjuta den i solen, resten av dagen består mest av blåst och regen. Snabbt därefter åker vi till Spånga och sumobrottas i häligt stora, tunga dräkter. Svettigt! Vad passar väl inte bättre då än en lättklätt aktivitet; poledance! He he tänker vi men haha säger Eva som klarar alla poser perfekt. Lite väl bra.. hm :) Så är det dags för en efterlängtat och behövlig spa-stund. Perfekt :) Efter en god och trevlig middag hos Kristina beger vi oss till Bluemoon bar och schejkar vidare! En intensiv men rolig möhippa!!
                                                                                                                                                                                                                                      
  
                                              


Idag blev det en promenad och en fika i Mälarhöjden. Tydligen är ekorrarna tama där för den här åt upp min kaka, välte ut kaffet och hoppade upp på mitt ben innan den sprang iväg! 


image16

Vampyrbaren

Igår blev det en liten runda på stan. Mötte upp kusinerna runt 14.  Kul att Linnea är i stan! Undrar varför hihi... Sammastrålade sedan med Louise och Sirpa.  Efter lite snurrande och fikande åkte vi hem till mig och ... gissa vad, vi fikade :)

Så småningom skulle Linnea möta upp med Annika och Malin på Söder. Kristina och jag (gamlingarna hehe) kom lite senare. Efter lite vin på "Bara bistro bar" hittar vi till "Vapire bar" för de goda drinkarnas skulle. Mycket gott!! Alla rundar vi av ganska tidigt! Man vill ju vara pigg till helgen...  Dags för frukost! Ha det bra!!    


 

image10


   
image8



image11



 

Sommarfin

Tänkt att få dom finaste sommarfötterna i år.... spännade! Jag har fallit för reklamen och Stinas tipsande om krämen som gör mirakel för fötter! Jag är inte sponsrad på något sätt men tror den fungerar :) Hihi. Någon som testat?? Den ska vara bra mot torra hälar, inte för att jag har det men i alla fall ;)!

image5

//Emeliepemelie

Högdalen

Idag tog jag mig till Högdalen och hälsade på lillebror :) Han är så svår att få tag på så då blir det överraskningsmomentet: "knack knack, här är syrran med bullar"! Kul nog var han hemma så vi fikade och pratade om allt som hänt senaste tiden. Trevligt :) Hoppas på att träffa honom lite oftare!

Nu ska jag iväg och jobba extra till imorgon bitti. Någon var sjuk och behövde lösas av och jag har inte jobbat på ledig tid på länge. Känns som man bör hjälpa till ibland. Om jag går nu så blir det en behaglig promenad till Strömkajen.

Ciao!

Hemma :)

Nu har jag jobbat en vecka. Det är såå skönt att komma hem, ta det lugnt, somna i egen säng och veta att det är ledigt imorgon! Phuuu!! 

Igår kväll på båten kikade vi på schlagerfestivalen. Vi åt chips och grönsaker och drack lite öl och vin, eller inte jag. För min det bidde det inte en droppe! Hade så ont i njurarna efter festande i onsdags så nu blir det lugnt länge :) Måste säga att jag blev förvånad över låten som vann, den var väl inte så speciell, eller?? Det hade varit roligare om den lilla ipren-mannen från mars vunnit :) Rumäniens låt var oxå lite rolig, påminde om någon rysk polka låt!

Nu är det sängdags, har just varit och köpt en afftonbladet. Måste ju läsa om allt skvaller och om "The Ark" som tycker att hela tävligen är skit bara för att inte dom vann. Löjligt!

God natt, sov gott!

Potatis och biff

Idag har jag städat igen, den här gången på båten Söderarm, samt fikat och kikat runt på stan med Liselotte. Har varit skapligt trött både idag och igår. Det där med att festa och jobba (12-timmars pass) är lite slitigt! Ska nog vara lugn nu ett tag. Tur det är melodifestivalen på lördag kväll, en anledning att "vila". I helgen jobbar jag på båten Sandhamn,  hoppas att det är fler som vill kika in The Ark men det är nog.

Oj nu är potatisen klar, dags att steka lite kött!

Trevlig fredagkväll!!


Fika..

Jo då det bidde en trevlig fika. Men så kom Gabbi på att vi väl kunde gå och ta ett glas vin. Sagt och gjort. Efter lite letande hittar vi till en krog vid Rådmansgatan. Nu nio timmar senare tro jag vi hunnit med hela stan, och lite till. Dags att jobba om fyra och en halv timma. Oj oj oj! Men det var kul :) Sov gott!

Ps. Det är trevligt att man hör lite fågelsång så här års då man kommer hem. Ds.

Jobb

Intet nytt på båten. Med andra ord så är det ganska lugnt! Onsdagar är korta dagar så ikväll blir det en fika med vännerna. Utan vin :) Nu är det dags att bre några smarriga mackor!!

Ha dé gott!

DVD

Idag började jobbveckan, på Sandhamn (Söderarm ligger stilla i ett par veckor). Det var en lugn dag men med en himla massa städande. Tror jag städat allt som går. Mitt på dagen kom några pensionärs-damer och beställde lunch, det var dagens rusch :)

Efter solandet i "Rålis" igår såg Nina och jag filmen "Marie Antoinette". En jätte lugn film med många vackra scener. Jag trodde att den skulle vara lite mer dramatisk eller något eftersom hon tvingas flytta från sin familj i Österrike till det franska hovet i Versail redan som 14 åring. Men filmen lunkar på och det går rätt bra i största allmänhet.  Snopet men varför inte se en sådan film mellan varven :)

Söööndag

Det där med att vara ute i tid är ju en bra förutsättning, speciellt om man ska på konsert och det inte går att förköpa biljetter. Nina och jag skulle ju se "shout out loud" i fredags. Efter lite god sushi och vin beger vi oss till Medborgarplatsen och Debaser. Det var det minst sagt fler som gjort för vi möter en jäääätte lång kö. Det är en halvtimme kvar till att spelningen börjar så vi ställer oss tappert och väntar. Och väntar.. Trots att spelningen är super försenad kommer vi inte in till första låten, inte heller till andra eller tredje låten så det är bara att ge upp. Vi beger oss till "Underbara bar"  men de ska precis stänga.  Vid det här laget är vi så genomfrusna att  vi inte letar upp några fler öppna bar utan  åker hem stället. Ha ha.. lite snopet. Men kul var det i alla fall att ses :)

Igår fyllde Heidi 30 år, hurra hurra hurra hurra!! Hon hade ordnat en picknick vid Huvudstaparken. Vi åt, drack och sjöng till gitarrspel och hade kul men tillslut värmde inget av ovannämnda så vi tågade hem henne. Där fortsatte firande säkerligen hela natten. Jag rundade av vid midnatt! Nu väntar solen i "Rålis"och en ny bok att läsa. Hasta la vista!!


"Shout out loud"

Kursen igår varade bara i två timmar och gick ut på hygien :) Nu kan jag tvätta händerna jätte bra, både höger och vänster tumme trots att jag är högerhänt, eller hur det nu var. Resten av dagen snurrade jag runt i mina gamla kvarter på söder. Det var jätte kul! Hittade massa roliga utförsäljningar på fina smycken. Det i sin tur ledde till en total omorganisering hemma av allt krims-krams. Och, som i sin tur ledde till omorganisering i garderoben, så nu ska jag ner till Clas Ohlson. Alla mäns paradis (kanske där man ska ragga förresten, hihi).

I kväll ska Nina och jag på konsert med "Shout out loud" på Debaser! Jag vet i vanlig ordning inte vilka dom är men det gör ju ingenting, väl! Spännande!!!

Glad fredag!

Jobbkurs

Tiden går fort på den lediga vecka.. ojoj! Idag har tiden gått till schemaläggning och imorgon så är planen att gå på någon kurs i "miljö och hälsa" ute i Älvsjö. Blää...  Det lockar inte jätte mycket men medverkan krävs tydligen enligt nya EU-direktiv. Tur nog kom Liselott över på lite vin ikväll och förgyllde tillvaron :)

Linguini

Idag blev det en tripp med farmor, Gunnar och Gisela till en mysig restaurnag på Frejgatan vid Odenplan; "Linguini". Jätte mysigt, jätte gott! Ni måste testa!! Det är ett italienskt pasta ställe som ligger i en liten källarlokal. Jag kan rekommendera rätten "Linguini Linguini" från menyn: färsk pasta, fläskfilé, champinjoner, vitlök och vittvin tillsammans med grädde, tror jag att det var. Slurp!

Mer familjärt bidde det igår ute på Färingsö. Där bjöds på tårta och taco! Tror det är dags att gå på diet i några dagar :P

Ha dé!!


RSS 2.0