Snopet

Det är lätt att bli förvirrad när man är utomlands..


"Semesetersvenskar"

Ojojoj

Så var det en vecka på båten med start för fem timmar sedan. Till en början känndes det lugnt men redan är det segt segt. Tror vi får spejsa till dagen med lite gammal jul-cider! Eller nä, det går ju inte det heller! Tur det finns world wide web!!

Tjenare!

Oändligt projekt

Tjooohooo! Gardinerna är klara. Efter att jag fått ordning på gardinstången var det dags att även fixa längden på gardinerna. Den stämde ju så klart inte. Jag plockar fram symaskinen och börjar folla och känner mig ganska nöjd. Men bara en stund, för när verket väl hänger på stången visar det sig att jag lagt upp 10 centimeter för lite. Gaaa, bara att börja om. Till slut så stämmer även längden och nu sitter dom där de ska och lär inte bytas ut på lääänge. Phu!

G o d N a t t


Mat

I går kikade jag på Gordon Ramseys matlagningsprogram och mitt i allt så gör han ett besök på ett slakteri. Huga huga huga säger jag bara. Man fick se precis allt. Tänk att man ställer upp på det där och äter griskött och annat kött. Just nu kan jag inte äta griskött.

Kommer ni ihåg..

..Solstollarna. Fniss....hihi
 

Bio



Efter tre dagars försök att få ordning på ett par gardiner utan framfång var det toppen med bio :) Kusinvitamin, Anna-Carin och jag soffade ner oss framför "Allt flyter" med varsin godispåse! Såå mysigt! Filmen var ganska bra; underhållande med lite skratt här och var.


Imorgon ska gardinerna få ett nytt försök. Problemet är att fönstret är sammanlagt 3,50 långt och gardinstången är för kort. Det kan låta som ett enkelt problem men det hela har utvecklats till ett större projekt men som snart ska vara löst ,hoppas jag.

Frid

Städa

Nu är det städat tack vare en viss Rickard. Själv har jag promenerat, badat och lite annat smått och gått :) fniss. Just ja, jag sorterade massa tvätt, det fick bli mitt bidrag. Jämställt var det här:"Yes we can", som Obama säger och massa företag som vill rida på Obamaeffekten. Vad som sägs om lite Yes, pecan glass eller ett fint halsband :)
 


Tapetprov

Jag försöker hitta en fond-tapet till vardagsrummet? Blir man hypnotiserad av den här tro eller är den fin?? Idag var jag och Rickard i Alvik för att kika på tapeter men det slutade med att vi blev ännu mer förvirrade och hungriga. Vi fick med oss den här tapeten som exempel hem.


"Adler Paisley Ebone/Cream"

Mer snö

Hemma igen efter några dagar på besök i vinterland. Längtar redan tillbaks. Jag önskar snö snö snö till Stockholm.


        

En snöig dag

Idag har det blåst som bara den vilket betyder att det blir ganska kallt i backen. Planen var att åka längdskidor idag men det var så kul med slalom att det fick bli det en dag till. Men en liten sekund ångrade jag mig. Jag tog mig till toppen av Idre-fjället och hm... ja bilderna talar för sig själv.

Så kallat att man vill gråta
"Svinkallt på väg mot toppen"


Knapplift på väg upp mot Idre-toppen
God sikt... nä!


Om det inte blåser ännu mer imorgon får det bli ytterligare en dag i backen :) På söndag väntar hemfärd!
Plingeling!!


"Dalarnas längsta"

Efter lite trixande i skidcentershopen hittade jag ut i en liten back och så småningom till en sittlift som åkte ändå upp till toppen. Och där stod jag med karta och förvirrad blick och hoppads förstå back-systemet. Hm, det är lättare att vara två så man kan rådfråga lite granna. Hur som helst så hittade jag en grön backe, nöjd, och tog mig ner. Sedan blev det gröna backar hela dagen hahaha. Kändes säkrast så! Så här fint var det idag i knappa två minuter då solen tittade fram. Jätte härligt!


"Dalarnas längsta backe"


Frammåt luch blev det spaggetti bolognese och lite mer åkning. Nu har vi precis varit vid "Farfars hörna" och ätiti så mycket att man måste ligga ner. Så vi hörs imorgon!

Gonatt!


Framme

Nu är vi framme i idre. Jag känner mig redan drillad i valla, skidteknik och allt vad längdåkning heter. Tror det får bli utförsåkning för min del imorgon och kanske lite längdåkning på fredag. Med lite tur kanske jag får med mig längdåksnördarna på en lite provtur i backen på lördag. Om dom vågar!?!
Sängen är bäddad, tänderna är borstade så..
.. Natti natt!

Stoppkloss

Nu är väska nästan packad och fötterna placerade i fotbadet. Man vill ju vara fin i backen :) Några från M/S Söderarm är redan på plats och spurtar i spåren. Jag antar att jag kommer bli själv i backen eftersom de övar inför Vasaloppet. Jag kanske harkar på en liten bit i spåren någon dag, i alla fall till våffelstugan som ligger cirka 5 kilometer bort från byn.
Frågan är bara hur jag ska ta mig hem igen. Jag kanske kan lifta med någon skoteråkare om orken skulle tryta. Jag är ju inte så värst vältränad, snarare en stoppkloss bland alla proffsåkare!

Fram med fotfilen!
Pling!

Idre

Idag är det dagen då massa saker ska fixas, jätte viktiga saker. Vattna blommor, gå med kläder till återvinning, sy upp några gardiner och så packa väskan då det imorgon bär det av till Idre och lite skidåkning. Det ska bli härligt med snö och vinter och basta och så klart att åka skidor. Jag och Rickard åker vid 12 imorgon "packad och glad". Känns som det är en bit att åka, bäst att ladda med godis och lite annat gott :)


Smoothie

Har just upptäckt att smothie är toppen :)

Recept:
Banan
Frysta blåbär
Frysta jordgubbar
Juice
ev. A-fil


Bland efter tycke och avnjut
!

Hatthylla

Väl hemma i fredags blev det ett par timmars vila. Sedan ringde stalands möbler och sa att vår hatthylla som vi beställt före jul kommit. Trevligt :) Så nu har vi hatthylla och slipper ha massa kläder överallt i hallen!


Igår var det kalas hos kussis. Jätte mysigt och trevligt och jätte god mat. Tänk jag är så hungrig nu för tiden ;) Det blev verkligen en hel kväll. Jag tror vi var hemma strax efter fyra i morse så dagen har varit vila, tv och... mer vila. Kikade just på galan som hölls för Barack Obama i Washington, häftigt. En halv miljon människor var där och tittade.

Hem

Nu vill jag bara hem. Det vill säga inte bre smörgåsar, inte städa hytt eller byssa, inte åka buss utan bara vara hemma! Och det är jag klockan 12, så det går ändå rätt fort!! :)

Ibland när man är på en båt kan man höra någon i besättningen prata lite för sig själv när den tror att ingen hör :) det är ganska kul. Men man vill inte göra bort den andre och visa att man hörde så det kan bli lite kruxigt att smyga undan ibland. Det är mest arga harranger som kommer om något går lite illa, i stil med: "hel...., jäv..., skiiit" eller "ååååå jag blir så förbannad" fniss :) Man ska ju inte skratt men jag kan inte låta bli!

Frukost!

Gääsp

05.40 pip. Då avgår båten. Är det tomt i båten kan man lägga sig längst fram i försalongen och kika ut genom fönstret fram till Ingmarsö då det så gott som alltid stiger på någon. Men idag gick inte det. Jag har sålt en smörgås och lite kaffe så här lång och ätit en smörgås och lite te.

God Morgon!


Rutiner rutiner rutiner

Ibland är det rätt trevligt med rutiner. Ända sedan flytten drog i gång i mitten av augusti och fram till nu har det varit omställning omställning omställning och allt annat än att den ena dagen skulle vara den andra lik. Spännande ett tag men till slut Läääängtar man efter rutiner, jag lovar!! Nu är det hyfsat med rutiner. Det är till och med trevligt att jobba tacka vare alla rutiner. Dags för en kopp te; rutin för den här veckan ;)

Nu är vi framme på Husarö, slutbrygga för dagen!

Båt

Så var det då båt igen med Ingmarsudd och Husarhamn eller vad det nu var bryggorna heter. Sitter och mailar och lite annat som man inte får göra på jobbet om man frågar högsta hönset. Men det har jag inte gjort idag. Väntar lite med det. Men efter att ha fixat med varor, lunch och avfrostning av frys känns det gött med en te och en dator!! :) Ska drömma mig bort i cyberrymden nu :S

Söder

Ååå vad Söder är bäst. Kungsholmen i all ära men söder äger ;) Var och såg filmen "Yesman" ikväll på biografen vid Medborgarplatsen. Riktigt njöt när jag gick över torget mot Folkungagatan och Östgötagatan där bilen stod parkerad mmmm :) Jag är hemma på Söder trall la la laaa, hemma på Söder!! Yesman var riktigt kul; lättsam och så klart typisk Jim Carrey stil. Vad passar väl bättre en måndag!

Imorgon är det jobb jobb jobb på M/S Dalarö. Lite omväxling till onsdag då jag hoppar över till M/S Söderarm.
Tjing!

Ringeli Ring

Jo det går att göra lite fynd fortfarande på julrean men det är väääldigt utplockat. Jag hade hoppats på att hitta en klänning men det gick inte alls. Inte ens på Idiska hittade jag en liten ärmlös klänning men en blus/tunika som kan fungera som klänning. Den har oranga blommor på svart botten. Blir nog klatschigt :)
Goder natter!!

Jo hej

..go morgon. Tänk vad lätt det är att få en dag att gå utan att göra någonting. Jag har många planer för dagen men ännu så har jag inte kommit längre än till lunch och, kors i taket fått på mig lite kläder. I går kväll fick vi i alla fall till en guitarherro-duell då kussis kom över. Ingen vann och alla blev mer eller mindre åksjuka. Det där bandet med toner kommer flygande med lite väl hög fart. Nja, tacka vet jag singstar :) Dags för en promenad till Ringen!
So long!


Löudan..

.. som man säger i Hoverberget eller lördag går ju också bra. Sitter och tittar på "the Geek and the Beauty" på 3:an och nu är det dags för förvandlingen, tönten ska bli cooooool :) Så spännande! Tänk vad lite fix och trix kan göra. Hm.. jag måste fixa håret!!
Idag har jag packat upp två kartonger. Nu är det bara tre kvar. Tänk att det ska ta sånn tid att flytta och få ordning på allt. Fast å andra sidan så har vi ju bara bott här i två månader, det är lätt att bli lite för ivrig med allt. I en av kartongerna låg gamla kort och brev sparade från resor sedan tio år tillbaka, oj oj vad mycket som har hänt sedan dess. Kul att kika tillbaka på saker man gjort för läääänge seda.
Snart blir det kusin-fika :P

Tjolahopp!!


hej igen :)

Jo jag finns kvar men det är knappt. Men så kom inspirationen över mig och då är det bara att passa på. Som vanligt har jag inget vettigt att skriva om. Jag sitter på min gamla båt och fixar med ditt och datt, just nu är det middagen. Det blir kyckling och grönsaker i ugnen med ris och gräddfilssås. Får se vad det blir av det.
Imorgon bitt är det hemgång :) vilket alltid är trevligt. Hoppas på lite besök av mamma och bror och kusin vitamin till helgen. Men kära bror är ofta "upptagen", vad nu det kan innebära... Att annat är mer spännande en en gammal syrra :P

Så vad här hänt i höst... jäsp. Nej den historian får bli en annan dag!
Kram på Er

RSS 2.0