Fixardagen

Tjoho, nu sitter hyllan i köket på plats och en och annan kruka, saker jag länge velat sätta upp. Det tar ju sin lilla tid nu för tiden att få saker gjorda här hemma.
 
Imorgon kommer Pepzi hem efter att ha varit på sommarkollo hos Malin ute på Sandhamn. Där har hon har fått ströva fritt bland blåbärsris, träffat snobbiga snygga sandhamnshundar och åkt båt från Sandhamn och hela vägen till Vaxholm. Det är nära nog mera än vad jag har gjort det senaste 5 veckorna, nästan ;) Kanske åker vi båt till Vaxholm och hämtar Pepzi eller så kommer hon i specialskjuts hem. Vi får se om hon vill komma hem nu när hon har haft de så bra och blivit så bortskämd :) Hoppas så :)


Färingsö

Idag blev det änu en liten minisemester ut till Färingsö och Tyras morfar :) Eftersom vi fortfarande är hundfria passar vi på att göra sånt som inte går i vanliga fall. Morfar med familj har en sån gammal hund att den kan dö om galna virvelvinden Pepzi kommer och busar runt. Komiskt men hemsk. I vart fall så fikade vi i massor och pratade om ditt och datt. Dock var Tyra mest trött idag och hade svårt att somna men då vi väl satte oss i bilen för att åka hem somnade hon rätt så kvickt, så klart!

Nu är det sängdags för två trötta föräldrar så God Natt!
.


Variation i det nya livet

Igår tog vi det snabba beslutet att be ge oss till Åland på minisemetser. Detta tack vare att vi är hundfria i några dagar! På minuten eller faktiskt på sekunden hann vi med färjan från Kapelskär till Mariehamn. Ganska kul, bommen stängdes av matrosen direkt då vi kört ombord.

Ett dygn blev vi borta ganska så precis, helt lagom får jag säga. I går kväll kikade vi runt lite efter kajen och på andra turister som dansade på ute scener till levande musik Så kalart blev det en bit mat oxå innan det var sängdags, främst för lilla Tyra. Och Tyra sov och sov medan Rickard och jag vred oss och vred oss i hotellets stenhårda sängar. Jag rekommenderar Inte Hotell Savoy i Mariehamn. Haha jädrar vad trötta vi var i morse!! Så var det frukost. Innan vi åkte hem hann vi se Pommern (en stor välbevard lastsegelbåt som var i bruk i början av 1900-talet) och en enorm båt eller kanske det var en yacht med kunens sigill på. Tänk att vi semestrar på samma ställe som hans majestät, tror vi ;)


Mitt liv som mamma

Igår var ungefär som idag och idag är nog ungefär som imorgon. Men vissa dagar kommer det ju lite besök förstås. I torsdags kom mina kusiner från Karlskrona och hälsade på, jätte kul. Vi fikade och kikade runt lite kring där vi bor och så fick så klart lilla hjärtat  hälsa på sina släktingar och vice versa.

Dags för en liten kaffepaus! Tjoel Joel!

Söderarm

Idag åker vi båt. Kanon. Det är sååå skönt att komma ut och få lite mijöombyte. Lilla Tyra verkar oxå trivas, hon sover mest och njuter av det dova ljudet från motorerna och de små gungningarna. Vi åker med båten hela dagen och är i stan igen vid 21-tiden. Snart bjuds det på räkcocktail :) Spännande!!

Så..

.. vad händer om dagarna egentligen? Det blir ungefär en aktivitet om dagen även nu, precis som sista vekorna då jag var gravid. I lördags åkte hela lilla familjen båten M/S Emelie över till Hammarby Sjöstad och åt lite mat på en Pizza-Kebabrestaurng. De hade uteservering så det var ju bra då vi hade Pepzi med oss. Hon fick dock ingen mat, bara vatten. Igår tror jag inte att vi gjorde någonting eller jo :) Vi hade faktiskt picknick i Vitabergsparken fram till att det började regna. Sedan bidde det brott hem!!

Nätterna är ganska röriga ännu så länge. Lillfröken är antigen vaken eller så sover hon men ger i från sig en massa läten iform av stånkningar och grymtningar. Det är inte så lätt att sova då kan jag lova! Rickard säger att hon låter som en gammal gubbe som varit storrökare och inte som en söt liten flicka hihi! Det ligger nog någonting i det! Fniss!

Tjolajoppsan hoppsan Rickeliprick :)

Lördag

Glad lördag på Er alla! Här har natten varit lugn. Yes!! =)  Inget bajs och prupp och spy. Tyra sover (som vi tror hon ska heta), Rickard springer och jag ska nog fördjupa mig i min bok en stund. Sedan kanske det blir en liten picknick. Något ska en ju göre!

Flingeling Pling!


Nattliga aktiviteter

Klockan 03:10 Emelie: Rickard fy vad Pepzis fisar luktar illa. Klockan 03:25 Rickard: Det är hunddiarré i hela hallen och på alla mattor i hela lägenheten!! Gaa vilken natt! Saneringen tog nog en timme drygt skulle jag tro. Det hade till om med stängt diarré på väggar och möbler, hur lyckas man?Typiskt!!! I natt sov dessutom lilla gumman hela natten så när som på några ammningsstunder. Men vi städar så gärna på nätterna, varför sova!!?

Nya erfarenheter

Idag har hela familjen varit på restaurang för första gången. Det blev lunch på Thai Boat nere vid Hammarbyslussen, riktigt mysigt. Jag tror vi är välkomna tillbaka och att vi skötte oss väl. Pyret åt och var nöjd och Pepzi satt under bordet och väntade tappert, Rickard mumsade nöjt och jag lika så med sked :) Det mesta utförs med en hand nu för tiden, som sagt!

Just det.. på eftermiddagen blev det tid för solning och läsning på balkongen. Såå skönt! Läser Barack Obamas bok: "Min far hade en dröm", mycketbra!

Dags för kvällpromenad.

Barnbarnsbarn

Idag kom min farmor på besök tillsammans med Gunnar och min faster. Dom hälsade på Pyret och Pyret på dom :) Kul! Efter lite fika och småprat var det hemgång för släkten och sovdags för samtliga tror jag. I vart fall vilade Pyret och jag mest hela eftermddagen. Nu sitter vi och bloggar ihop.  Pekfingervalsen funkar bra, tror jag :) Pling!!


Fotbad eller ej

Att vara förälder ojoj! Det är lite mer att fixa och trix med än man kan tro. Och sömn får man inte precis så mycket som skulle behövas. Och det gör det inte lättare med allt fix och trix. Gäsp! Men varför gnälla?? Jo för att man gör det bara! Skönt att man är två om allt. Det gör så stooor skillnad. Då kan man ju blogga lite och göra fotbad ;)

Hörseltest

Nu har Pyret fått godkännt på hörseln och så har hon fått ett personnummer men ..... inget namn ännu! Det finns helt enkelt för många namn att välja bland. Hon får heta 20 namn tror jag. Det skulle vara enklare än att välja ett eller två. Nu blir det lunch innan lilla hjärtat vaknar!

Vår lilla knubbis :)

Idag var bvc på hembesö, inte illa, och lilla "Pyret" skulle vägas igen. Det verkar vara väldigt viktigt det där vad man väger som bebis och det kanske är bra. I alla fall har hon gått upp drygt ett halvt kilo sedan födseln, fniss inte illa. Runda kinder och tubbelhaka talar väl för sig självt :) Puss lilla hjärtat!

Nya rutiner

Nu ser inte dagarna precis ut som de gjorde för några veckor sedan eller äns för 12 dagar sedan. Nopp, nu är det vila mitt på dagen, lite promenader med barnvagn och hund och så små matpauser del däremellan. Det tar ett tag att ställa om sig men tror att det går ganska bra så här långt.

Det har varit en hel del besök oxå här hemma men jag tror den största anstormningen lagt sig nu, lite skönt faktiskt om man får säga det.

Test 1!
Är du barnorienterad?
Vad är 50, 56 och 62?? Jo det är de allra minsta barnklädesstorlekarna minsann! Mycket att lära nu :)


spädbarnsförälder

Blogga eller sova?? Sova!!

Sol

Ja det är toppen med sol med nu är det kanon med lite svalare värme. Jag måste ha drabbats av värmeslag här om dagen för på kvällen började jag Frysa och allting snurrade! Hm.. man ska nog dricka extra mycket vatten när det värmebölja och man ammar! Gisses!

Idag blir det släktbesök och Pyret ska få träffa sin kusin och faster för första gången :) Spännande!!

Just ja.. Lilla Pepzi finns kvar men hon kaske inte kommer på första plats längre, inte så lätt men det har gått bra hittills!


Promenad

Nu mer blir allt ett äventyr, så som att gå ut med hunden Och lilla Pyret i vagnen. Ojoj, det är överkurs vill jag lova. Jag ger mig själv en 4 vagnar av 5 möjliga i betyg för dagens prestation. Tur att det är lite svalare ute idag så att solen inte gassar och gör det hela ännu lite krångligare. Nu blir det lunch men en lätt sådan för Pyret sover och maten är klar, det vill säga rester från igår!

Vinkeliblink!

RSS 2.0