ZZZzzzzzzzz...

Hihi! Rickard och Tyra ligger och sover kapp nu. Det låter för härligt! Först snusar Rickard och sedan kommer Tyra, i takt liksom! Jätte gulligt! :) Eftermiddagsluren är bra härlig! Men jag passar på att surfa, hihi! :D


Syjunta

När jag väl kommer på något som jag vill knåpa med så blir det många eller mycket på en gång av samma sak! Glas klart? Nja. I julas var det förkläden för hela slanten och nu är det tygpåsar. Det började med att jag behöve ett par tygpåsar till Tyras vantar och mössor men snart är jag uppe i 8 tygpåsar. Någon som behöver en kanske, till självkostnadspris vill jag tillägga ;) Färg och storlek; bara att önska!!!


Tid i otid

Igår på kvällen först så insåg Rickard att det ju blivit sommartid. Vi hänger inte riktigt med i svängarna här men vips så var klockan redan en timmer mer än vi väntat oss. Vilken grej! Till råga på allt så hade Tyra kommit i otakt med sina sovtider vilket gjorde att hon somnade klockan 4 i natt, sommartid! Gisses!!! Hon sov middag vid19-tiden och vaknade efter 2 timmar!!!! Jag tänkte att hon nog skulle sova för natten med tanke på hur hon sovit tidigare på dagen men icke! Wel så kan det gå, gääääsp!

Nu blir det brödbak! Något ska en ju göre! Just det, nu sove Tyra igen, bäst att skramla lite så att hon vaknar och inte vänder alldeles på dygnet!

Kyrkligt var det här

Idag var det sista etappen i att lägga golv, nämligen klädkammaren. Det gjorde att Tyra och jag gick ut en sväng då det var vildags för lillagumman. Efter lite promenerande så vaknade Tyra och vad skulle vi då hitta på? Bäst som vi gick runt i stan så såg vi en skylt: "Loppis"! Hihi, kul. Det var kyrkan som annordnat en loppis med servering och allt. Vi gick in och insåg att vi inte kommer hitta några fynd men tog en kaffe och tårta (fika igen alltså), Tyra fick smaka lite och fick även mosat päron. Kalas!

Så begav vi oss hemmåt och tog vägen genom Vitabergsparken. Väl vid Sofiakyrkan såg vi en skylt igen; "Konsert, fritt inträde"! Vi makade oss in med vagn och allt och möttes av en rätt så dyster pampig Bachmelodi i stil med "BA BA BAAAAA, da da da da DA DAAAAA! Kanske vet ni vilken jag menar eller kanske troligare inte! ;) Nå väl vi lyssnade i några minuter och gick sedan hem till pappa Rickard. Han hade hunnit klart med det mesta hemma så vi fick komma in och betrakta verket!

Nu väntar en lugn kväll, tror det blir räkafton! :D

Bilutflykt

Igår var det snickarverkstad här hemma då Rickard la in nytt golv i sovrummet, såå fint -inga mer bruna plastgolv, så då begav Tyra och jag mig till mamma/mormor. Det var mysigt, vi åt lite och lekte med Tyra och pratade på om ditt och datt! Hemvägen blev lite rörig eftersom det var rusnigstrafik och folk är lite roliga här i stan. En kvinna hade en byrå med sig på bussen vilket gör at det är lite svårt att få plats med vagn och allt. Lite bökigt men oxå charmigt!

Idag blev det en bilutflykt. Vi tog oss till Trosa och kikade runt där. Vädret inbjöd till denna utflykt. Vad det är härligt med vår. Så .. ja vad gjorde vi mer där jo, hehe, vi fikade så klart hahaa! Vad annars! Mysigt och gott; en liten bod/café, Nillssons bageri hette det visst!

Nu är det sängdags här hemma så god natt och sov så gott!

Jo men hej hej hej

Nu har helgen gått i ett litet nafs. Det går undan, dagarna! I lördags åkte vi till faster Marina och kusin Erik (Tyras faster och kusin) som fyllt år. Dom bor i Eskilstuna så det blev en liten utflykt. Det är kul med äventyr men det är rätt skönt att vara hemma oxå :P

Igår var det ännu mer äventyr för då var det mammafika-dags utan barn! Hihi! Jag och Liselotte såg över en Gooood kopp kaffe och surrade barn hahahahaa, så klart!!! Men det var verkligen otroligt kul att ses som vanligt eller vad man ska säga och bara babbla på om ..livet typ! :D Tyra hade det bra hemma med pappa! Eftersom jag inte är iväg själv så ofta är det här en bra övnig för alla i familjen, framför allt mig. :)


Hemma igen

Jo vi kom iväg på sångstunden. Och det var kul!! Det märks att Tyra tycker om att det händer saker och att få vara med andra barn. Idag var det dessutom extra många barn, kanske inte idialiskt men ändå bra! Imorgon är sångstunden stängd så då får vi leka hemma eller någon annanstans, Rickard kommer ju dessutom hem. Honom kan vi leka med :D

I eftermiddag vet jag inte vad det blir av. Tips någon? :) Tjing!

God morgon!

Hej hej! En ny dag. Snart vaknar Tyra och då är det fullfart. Påklädning, frukost, utgång med Pepzi och sedan öppnaförskolan med sång om det hinns med :) Oj, nu vaknar Tyra, svettband på ;) Vi hörs snart igen. Kram på er!


Inredning

Inredning och pyssel fortsätter här hemma. Nu är det kuddar för hela slanten. Jag var och köpte tyg på Rusta här om dagen. Man kan köpa 5 meter för runt 50 kronor där! Toppen! (utalas enligt Montazamis dialekt) :) Dock har de inga toffsar där hehe! Kanske tur det! :P
Idag har melodifestivalens alla låter snurrat på här hemma! Kanon! Man blir glad av Schlager:) Montazami och Schlager; vad är det som händer med mig! :S Kanske är det våren som är på g!?! :D


Hundtider

Jo ni kanske går i hundtankar och funderar på att utöka  tillvaron något. I så fall har jag ett hett tips. Pepzi har fått syskon! :) Se länken nedan för bilder och information! Lycka till!!

http://www.blocket.se/vastmanland/Superfina_blandrasvalpar_26202880.htm?ca=9&w=1


Duk

Ojoj! Jag måste erkänna något... Min nya idol är Maria Montazami! Hon verkar verkligen ta livet enkelt och mycket lugnt! :) Idag har jag fixat lite här hemma och städat en del och min inspirationskälla...... fru Montazami! ;) Just nu försöker jag få en duk att ligga lite ruffsigt! Fniss! Men jag har nog inte rätta knycken på det hele. Får öva lite!

He på Er!

Ja dagarna det bara ruuuuusar fram! När jag tror att det gått en vecka så har det gått tre!?! Idag då vi satt och åt middag så säger Rickard en lite kul sak; "Egentligen så behöver man ingen hobby när man har barn. Det är inte precis någon deltidssysselsättning"! Nä där satte du verkligen huvudet på spiken hjärtat! Full fart är det mest hela tiden. Men det som är skönt nu är att Tyra har hyfsat fasta tider vilket gör att det går att planera dagen rätt så bra!

Idag har vi varit på en liten utflykt och skruvat några lister i hallen där det nya golvet ligger. En har å göre! Tjing!

Mycket och Lite

Idag hade jag stora tankar på att hälsa på en här och en där och fixa med allt möjligt! Och vad bidde det! Ja i vart fall två plåtar med kanel- och mandelmassbullar! Gott gott! Testa vet jag, det blir mycket lyckat! Man blandar smör, kanel, socker och mandelmassa i en liten skål och breder ut över den kavlade bulldegen! Jammi!
Så har jag tvättat och städat som en riktig hemmafru, gått ut med hunden och lekt med Tyra inte minst.

Imoron blir det lek med Tyras kompis och hennes mamma! So long folks.

Så har helgen rullat på

Då Pepzi var hos Johnn passade jag och Tyra på att hälsa på min pappa ute på landet; Färingsö närmare bestämt! Vi kom dit på lördag eftremiddag och stannade över natten. Eftersom det var en liten strapats att ta sig dit kändes det enklast att sova över. Vädret på lördagkvällen inbjöd desstuom inte till någon resa; snö och blåst, huga!
Det var kul att hälsa på i all enkelhet bara Tyra och jag och ta det lite lugnt! Det är ju inte så ofta som man hinner ses på det viset.
Vi fikade en del och lekte med Tyra som numer är väldigt "mammig", så det blir en del bära. Det sägs visst höra till när man är runt 8 månader! Hemma sitter hon gärna på golvet och leker men hos morfar... nja då är det bära som gäller! Det känns i axlarna i dag så jag hoppas på lite nackknådning sedan! ;)

Nu är det Halvåtta hos mig! :) Tjingeling!

RSS 2.0