Baka

Efter allt bakande i december och delvis i januari har jag äntligen kommit på ett alternativ :) Playdoh!!! Hemgjord lera kort och gott! Nja inte gott eftersom det är väldigt salt men väldigt roligt att knåda med och göra figurer av!!
Recept:
5dl kokande vatten
blandas med
3msk olja+ karamellfärg
4dl vetemjöl
2dl salt
1msk citroncyra
Rör ihop först och knåda då det har svalnat!!!


MYCKET SNÖ

Kul med mycket snö och vinter. Nyss for Tyra och Rickard runt huset med varsin spade och gjorde fina gångar!!

Glad pappa


Och vad äter bebisar egentligen -Mysli?


Ordna Vagnen

Det är mycket som måste fixas med bebisen när man är storasyster! Ojoj oj!

En vecka och en dag!

Idag har vi varit hemma med lilla grynet i en vecka och en dag! Farmor har varit och hälsat på i veckan och idag var det mormors tur! :))

Fåret Shaun

Nu har vi stekt pannkakor, bakat semlor, ätit frukost, städat undan! Dags för vila i soffan! Tack tack tack för "Fåret Shaun"!!!

image description


Hemma!!

Det blir ett kort litet inlägg ikväll, så det blir något i alla fall! I lördags morse började molande värkar komma igång vid 6,30-tiden. Det var bebisdags!!! Lagom till lunch var lilla gumman född! Tji ho! Vi hann inte riktigt med här hemma med barnvakt å allt så Rickard och Tyra var hemma. Allt gick dock bra och strax efter lunch kom Rickard inspringandes! :) Jag önskade starkt att få åka hem samma kväll och tur nog kunde en läkare göra en undersökning så att detta var möjligt.
Vi har nu varit hemma i några dagar och sakta sakta växer nya rutiner fram. Mest är det nog för Tyra att komma in i. Ibland är det mer kämpigt för henne även om det inte direkt handlar om svartsjuka. För det mesta är hon nyfiken på allt om bebisen och vill hjälpa till med amning; peta in tutten, byta blöja, rätta till lilla mössan osv. Roligt!!!
Kram kram från oss!!


Göra Lika

Klart man kan sitta med benen i kors! Hihi!!

Väntan!!!!

Nu går vi här hemma och väntar och väntar. I alla fall jag. Jag vill att det ska komma igång nu!! Det är tungt med magen som bara blir större och större. Orken tryter minst sagt. Dessutom har Rickard varit febrig i några dagar och idag har Tyra och jag varit hängiga och snoriga. Det blir segt minst sagt! Men "huy" bara att tuffa på lite till och lite till!!!
"Mamma há bebis i hin magen"


Julgransplundring

Igår var vi till Arnö utanför Nyköping och dansade ut granen!! Tjo ho vilken lycka!! Det var svenska kyrkan som anordnade. Först ett litet skådespel om en stjärna, sedan fika med tårta, och så dans kring granen och så kom Tomten med godis till alla barn. Hallelulja!!! :D

Mvc

Nu har barnmorskan mätt magen och lyssnat på lilla skrutts hjärtljud. Allt är normalt och måtten ligger prick på kurvan, fniss. Det fäller att planera! Nästa bokade tid är en dag efter beräknad födsel, den 17 januari så jag hoppas verkligen att vi inte ses då! Nu får bebisen komma!! Jag vaggar fram som en åldring tycker jag, sakta sakta! Vi förbereder oss varje dag hemma med praktiska saker och även mentalt på att snart är vi fyra i familjen! Hihi :) Tjing!!


Årskrönika 2011, del 3

Så har vi september! Vi ger ett bud på ett radhus i Nyköping och bestämmer oss för att flytta! 1 Oktober är tillträdesdagen så nu är det mycket som ska hända! Phu, debbelphu!!!! Packa, planera, ordna, skriva papper, etc. Så otroligt mycket jobb med en flytt! Huga! Sickentur att kompis (och gudfar) Johnny kan hjälpa till, även kompis Markus inte att förglömma! Tack tack snälla Ni!!!
Så är det oktober och flyttlasset går. Nu ska "skiten" upp oxå! AAaaaa!!! Vart kommer alla saker ifrån??? Efter en massa uppackande blir det en dagsutflykt till Nävekvarn, utanför Nyköping! Fiska är alltid bra som avkoppling varken man får fisk eller inte! ;) Min mage blir allt tyngre och tar på krafterna så jag blir sittande lite här och där. Tack för alla bänkar! :)
I november åker vi till Kolmården och tittar på lejon, gorillor och inte minst getterna som var lite läskiga!
I december har vi bakat som galningar tycker jag, helt frivilligt men i alla fall. Det måste vara mammahormonerna eller mammaaptiten ;) Vi har svängt runt en del oxå runt granen med stor inlevelse! :) "Så här gör grinolle vart han går....." och "Så här gör flickorna vart dom går...." Det bidde julafton och vi åkte till Tyras farmor, tomten skulle ju visst komma dit i år!


Kram på er och Ett Gott 2012!!!!

Årskrönika 2011, del 2

Ja nu var det visst maj och vad hittar vi väl då? Ja bland annat bygger Tyra och Rickard en trall på balkongen, vi är på Gärdet och pappa spelar forboll med grabbarna från olika rederier. Tyra hittar en kompis men låna ut Pepzi.. nja det vet i tusan?!? Vi åker till Tallin och sover en natt, gör små cykelutflykter nu när Tyra kan sitta i cykelsadeln samt vilar en del i soffan oxå!
I juni fyller Tyra två år. Vi hälsar på släkten i Jämtland, rider häst och badar i Hellasgården!
Juli är lite blandad kompott det med. Bland annat åker vi båt med pappa Rick för att sedan flanera längs med Strömkajen. Varmt och skönt! Naturligtvis är allt på topp alla dagar ;))
I augusti är det dags att sälja lägenheten då vi på allvar funderar på att flytta till Nyköping. Lägenheten stylas som tusan och vi hyr ett förråd som vi fyller från golv till tak! I magen växer lilla skrutt sedan en tid tillbaka och det är dags att sätta bo för fler helt enkelt! Spännande!!
Jag tror vi kör en del 3 oxå av årskrönikan... Paus! ;)

Årskrönika 2011

Så vad här hänt under 2011. Det är alltid roligt med lite perspektiv på allt som händer, stort som smått. Ett år går ju  så fort men det händer oxå en hel del, särskilt det här året får man lov att säga. Så vad hände egentligen i januari 2011? Ja, vi hade besök av Tyras kusin Erik med familj, vi gick en del på spårvägsmuseét nära Färgargårdstorget där vi hunnit bo i två år och jag fick en ny frisyr tack vare Tyra och Pepzis borste!
Det blir en tidig och kall vinter hemma i Sverige så vad passar väl bättre än en tripp till värmen och Teneriffa i februari :P
Väl hemma igen blir det bullbak- svenska bullar, sagoläsning med mormor, dagisstart och så klart återuppta kontakten med alla vänner. Fullt upp med andra ord!
Så kommer april med våren och värmen, härligt!! :)
Middag.... forts. följer!!

Gott Nytt År!!!

Hej hopp!! Hoppas ni alla hade ett gott slut och att det nya året börjat kanon! Vädret är sådär i mellansverige. Blött snöslask som vräker ner. Men vädret är ju inte allt, tur nog!! Igår kom Rickard hem från 5 dagars jobb. Tyra och jag mötte så klart upp på busstationen för att sedan ha en lugn nyårskväll hemma!! Vid åtta tiden gick vi ut för att visa Tyra raketer! Efter att ha sett en raket var det lagom att gå hem tyckte Tyra. "Inte mer batterier (=fyrverkerier)"!
Vid tolvslaget var det faktistk lite drag i Nyköping och uppe på vindsvåningen såg vi stan ganska bra!! :)) Tjoho nu är det 2012. Häftigt!!!


RSS 2.0