Hawaii

Vad är egentligen Hawaii... eller Oahu! Klurigt! Kom på att jag vet absolut inget om Hawaii mer än att de här låten kommer därifrån...


.


Nu vet jag att han som sjunger heter Israel Kamakawiwo´ole och även har gjort den här låten.


            
           Oahu
Å mer då?? Hawaii är en ögrupp som ligger mitt i Stilla havet kan man säga och tillhör USA. Huvudstaden heter Honolulu och ligger på ön Oahu där oxå de flesta invånarna bor (totalt cirka 1,3 mijoner personer). Ögruppen bildades och bildas forfarande och vulkaner, de senaste utbrottet var på 1700-talet. Det är tropiskt klimat och ungefär lika varmt året om, mellan 28 och 31 grader varmt :) Härligt! Man pratar Hawaiianska :) och engelska och så kommer Barack Obama därifrån. Tänk vad mycket man inte känner till!!

Äventyr

Nu har dagarna rullat på i full fart. Helgen gick till en miniturne i Katrineholm med kalas, grillning, motorcykelmekande för vissa och hundspaning för andra :P

 
Bilfärd mot Vischan


Att grilla behöver inte alltid vara enkelt så det är tur
det finns gasolbrännare så det blir middag någon gång.

Innan det var dags att åka hem igen bar färden av mot Avesta för ett besök i Röfors och där väntade Pepzi. En tuff liten tik som darrandes åkte med hela vägen till Stockholm.


Bild

En hund säger mer än 1000 ord :)


Hänt i dagarna

Tiden rullar blixt snabbt fram, för det mesta. Helgen blev lite av varje bland annat den klassiska söndagsfikan :) Kristina och jag möttes i Solna Centrum och strosade runt rätt så länge så då blev det två fikatillfällen :P Fast det senare fikat var ju middag :)

Igår kom Rickard och jag iväg på en utflykt till Sörmlandsleden. Vi gick inte så länge men det var väldig skönt att komma ut ur stan över en dag och se något annat än väggarna här hemma som målats och målats!!

Lite fotodokumentation....  
   
   

 

Så att..

.. då var melodifestivalen avgjord. Många omröstningar blev det innan Malena Ernman vann! Rätt så underhållande får jag säga fast jag vet inte om jag lägger så stor vikt i vem som vinner, fniss :) även om det är kul att se alla bidragen. Hoppas vi vinner i Moskva!! :)
Blää idag har krafterna varit i botten igen, sååå klart! En dag på båten = en dags vila. Lätt att räkna ut. För några veckor sedan var det samma visa fast då var det två dagar på båten och två dagars vila.

Imorgon får jag besök av en hund, jag ska hjälpa en kollega med hundpassning. Det ska bli kul. Långpromenad :)Tjolahopp!


Tjenis

Nu är det äntligen målat och klart hemma. Så härligt! Det finns lite kvar att göra om man vill men steg ett är avklarat :) Kort kommer.
Idag är det båtdag för första gången på länge. Det har varit kul att åka lite båt men en dag i taget är vad som funkar. Får se om det finns några krafter att hoppa in på söndag igen.

Snart är vi inne i stan så det återstår att torka lite bord och fixa kassan med mera!

Sov så gott båd hund och katt!

Wel..

Det där med vår var väl att ta i fniss. Det är ju väldigt vintrigt och fint ute nu. Men vad är det som går upp 06:19 och ner 17:38? Jo soooolen... (i Stockholm den 10 mars)! Det finns hopp!

Så har det målats lite till här hemma; Rickard med rollern och jag med lilla penseln! Nu är alla taken målade. Imorgon är det väggarna i vardagsrummet som ska växla från beigeblommigt till vitt och någon sorts grön. Det låter lite skumt men tror det blir bra tillslut!

Och så, inte att förglömma, ska vi på kurs hos försäkringskassan hahahaa. Kan det låta tråkigare. Klockan 08:30 ska vi vara vid Klarabergsviadukten. Tjohoo!

Grått och Regn

Ååå vilket härligt väder det är!Det är grått ute men .... inte vintergrått utan VÅRGRÅTT!!! Tjohooooooooooooooooo!!!! Vilken lättande känsla!! Den småregnar istället för snöar för första gången det här året :D YES!

Efterbild

Här kommer uppdateringen av den delen av köket som blivit renoverat. Typiskt nog har jag ingen förebild med furuspalje och allt men men...


Yxlan

En dag på landet ger god nattsömn. Igår var vi på utflykt till stugan på Yxlan. Tillstörsta delen eldade vi upp alla kvistar som blåst ner under vintern och fikade. Rickard gav sig även på en björk som blåst omkull. Väl hemma var det gött att soffa ner sig framför melodifestivalen med det struliga röstningssystemet. Efter det blev det film - "Slumdog Millionaire". En film om en indisk pojke som varit gatubarn och som tonåring vinner högsta priset i tv-programmet "Vem vill bli miljonär". En lite annorlunda film och sevärd, helt kalart!

Söndagsfika är en klassiker och så även denna söndag. Efter en stunds hattprovning blev det kusinfika på 7Knop vid Nytorget, i tre timmar :) Kanon!

Lekland

Nu vet jag att det finns fik som är barnvänliga, i alla fall i Orminge. Där finns en lokal som är uppbyggt som ett leklandskap och så fanns det en liten lattehörna för mammorna :) I förmiddags kom Tova och mötte upp mig med barn och dagbarn och så åkte vi och lekte! Och jädrar vad trött jag är nu :) Det var jätte kul om än lite stojigt med alla barnen som var där!

Rebecca vid bolhavet


Nu blir det fotning av köket! :)


Kvällens pausfågel


Dido - White Flag

Hittade bara en Harrypottervideo till låten, ni får stå ut med det och bara lyssna vet ja :)

Stamkund

Jag undrar om man kan få klippkort på Hornbach; byggvaruhuset någonstans vid Fittja. Gaaa, har varit där mååånga gånger de senaste månaderna. Idag var vi dit för att dryga ut med lite mer takfärg och väggfärg, var det något mer? Ja, listfärg också. Och alltid glömmer man något, idag var det en tub med silikon. Så det blir en anledning att åka dig igen hahaha.. eller inte! Blir matt!

Köket är så gott som klart men en del av kaoset är kvar, bilder kommer så småningom. Nästa projekt är taket i vardagsrummet som ska målas. Fortsättning följer. Själv orkar jag inte fixa så mycket, det blir mest småduttande med penseln och slipande av spackel. Knas, eftersom det minst sagt kliar i fingrarna att göra klart allt.

Nu är det lugn tv-kväll! Tjing!

Kök

Gårdagen kan summeras med ett ord: Renoveringskaos!! Imorgon ska det visst vara klart. Vi får la se :)


Projektet går ut på att en furuspalje ska bli en halvvägg, blommiga tapeter ska bli vita och ett gulnat tak ska bli vitt!!


Just det ...

... jag utlovade en bild på Emelie 10 kilo plus (på 6 månader)...



Freddan :)


Fåglar (Aves)

Djurtemat fortsätter! På ballkongen är det rätt mycket fåglar så här års särskilt efter att jag råkade ställa ut en burk med havregryn i. För det mest är det en koltrast som kommer och pickar. Det finns en rolig hemsida men fågelarter som spelar upp hur olika fåglar låter. Rätt kul faktiskt. Jag tänkte lära mig några fågelläten nu under våren. Tvi-vui, tvi-vui = grönfink :)

Kika på: http://wildlifegarden.se/fagelsidor/koltrast.html 

Ett försök till..

Idag kan det tänkas att min bror kommer över så får vi se om vi får ihop ett litet cv. Jag hoppas på det.  I veckan gick det inte på grund av en rejäl förkylning. Fortsättning följer. I vart fall är det klarblå himmel ute så snart blir det en frisk promenad, tror jag ;)
 
Igår kom Kristina, Annelie och jag iväg på den tokheta filmen "män som hatar kvinnor". Det är nästan en hysteri kring den filmen. Alla ska se den. Och lever filmen upp till förväntnin- garna? -Ja :) det tycker jag att den gör, den är absolut sevärld och rätt obehaglig mellan varven! Så se den tycker jag.

RSS 2.0