Björnar (Ursidae)

Vad har björnen, igelkotten, ormen, ödlan, fladdermusen, biet, grodan och grävlingen m.fl. gemensamt? Jo, alla sover vintersömn, eller går i ide som det heter.
Idag har jag bevittnat en intressant diskusion om Björnar ;) Vad händer egentligen med all mat som den har i magen och kommer den ut under vintervilan??

Här kommer lite Björnfakta:

Normalt ligger björnen i ide från slutet av oktober till i månads- skiftet april/maj, längre i norr och kortare i söder. Innan ide- gången slutar björnen att äta och dricka och verkar på så vis "tömma systemen". Sedan sover björnen hela vintern utan att varken äta, dricka, kissa eller bajsa. För att klara det sker flera förändringar i björnens kropp. Bland annat sjunker kroppstem- peratur från 38°C till 33-34°C och antalet hjärtslag sjunker från 40 till 10 slag/minut.

Trots att björnen inte dricker på sex månader drabbas den inte av vätskeförlust eftersom det fett som björnen bryter ner omvandlas till vatten. När fettreserven hos björnen är slut blir björnen törstig och vaknar.


Och det är ju alltså dags snart för björnen att vakna! Ser fram emot lite vår. En kort stund testade jag balkongen idag och kisade mot solen. Gött!!!

På studiebesök

Idag har jag varit på en brandstation för första gång i mitt liv :) Det luktade rök lite varstans där, konstigt men det hade jag inte förväntat mig! Brandstationen hade öppet hus så det var jag och alla barngrupper som var där och tittade och provsatt bilar. Rickard råkar praktisera på just den stationen så jag fick kika runt lite överallt; tv-rummet, biosalongen, bandy-hallen, godis-shoppen :P osv. Spännande men det kom inga larm till Rickards stora besvikelse! Det är inte så mycket action i Farsta som det varit i Södertälje inatt. Vilka tokar!!!


   

En liten påminnelse..

...att det är Semel-dagen idag :)

Semlor

Väggens vara eller inte vara

Nu är den hela väggen halv och det ser riktigt bra ut. Så fort gipsskivorna komit upp och det målats på lite färg tror jag att det kommer bli jättesnyggt! Bilder kommer då allt är klárt!


Jobb

Vilken härligt lördag det var i helgen med sol och skridskoåking :) Rickard och jag tog oss till Hellasgården för lite frisk luft och krovgrilning. Vilken tur att jag missat att jag skulle jobba ;) På grund av ett missförstånd blev det inget jobb på lördagen men däremot i går. Gisses, att stå i 12 timmar är super jobbigt. Troligen kommer det inte bli så mycket båt-jobb nu på ett tag vilket är en lättnad.
Men oj, det blir spännande på torsdag, då ska Dan och jag åka lite båt för att se om det kan vara något jobb för honom. Hoppas! :) Hoppas också att det inte rinner ut i sanden!

So long, sjung en sång!


Fika fika :)

Idag blev det ett kort ärende till Strömkajen och vilket härligt väder. Blev inspererad till ett kjolköp och fika så klart :)




Byggare Karlsson

Idar har vi lekt snickare här hemma eller mest Rickard. Det var ganska kul; först skulle en vägg halveras och byggas upp till hälften så då begav vi oss till ett byggvaruhus och köpte tillbehör. Sedan kom vi hem och rev hela väggen för att borra lite hål men då kom vi på att det är nog bättre att inte ha någon vägg alls :S Tänk om vi tänkt efter före!! Då hade vi sparat en hel dags jobb!
Det kan ju tänkas att vi tycker väggen ska upp igen imorgon då det är ljust ute... fortsättning följer!


Just det, Palmyra Kebab i Årsta.. Mums! De har egen buffé där man kan ta grönt och såser i mångder!
Pling plong!!

Anna Ternheim

"What have I done"


"No I Don't Remember "

Övning

Idag har jag haft två goda vänner på besök. En stor och en liten :) ja åldersmässigt alltså! Den lille kunde gå rätt snabbt och hittade lätt alla saker som man inte ska röra. Det gav en god försmak av vad som komma skall :) Hemmet måste barnsäkras! Men dom är för goa :)




Söndag

"Hallå hej hej! Vad gör man på en söndagsmorgon"? Jo man kan ta en tripp till badet och simma några vänder hit och dit. Sen kan man se en film på kvällen som heter "Bolt"; en tecknad film.... lalala!

Och det är ungefär vad som hänt idag... gonatt gonatt!


Påhälsning

Igår blev det påhälsning lite varstans. Jag började den lilla trippen på Lidingö ihopp om att få se skymten av min bror. Inte helt oväntat var han på vift så jag tog mig in till stan igen och hälsade på mamma. Vi fikade och jag somnade.. (fniss), inte mycket till sällskap med andra ord. Sedan var det kväller och melodifestivalen och då var det ju kusinträff!

Romantisk kusinkväll för två

Åååååååå vad mätta vi är nu!!!! En klassisk Melodifestivalkväll innebär rullvarning!! Tur man äter för två :)

Tjejekväll resume

Hihih.. tjejkvällen blev jätte rolig och lite annorlunda mot vad jag tänkt mig haha! Jag tror vi var runt 10 bruttor som skulle lyssan på ett föredrag om parförhållanden (beövligt) och varför "Tankeläsning inte fungerar" samt äta lite gott efteråt. Föredraget var rätt intressant, i stora drag gick det ut på att man ska strukturera och kommunicera i ett förhållande i syfte att få mer frihet till annat! Samt att man inte ska gnälla på varandra .. ops! Vill man säga något så ska man säga det i "jag-form". Till exempel: "jag blir sååå glad när du har ställt dina skor i hyllan"! Istället för: "du ställer aaaldrig dina skor i hyllan!!" Just ja, det hela hölls i en sex-shop, det kom som en liten överraskning. Fniss!

Middagen var super god! Alla var så hungriga att jag tror vi satt i koma tills tallrikarna började komma in! Behöver jag säga att det bidde mycket fnitter!! :)

Tea-time!!

Avkoppling

Att bara varva ner är så välgörande ..mmm  :) Gärna till Dido


Dido - Safe Trip Home - Let's Do The Things We Normally Do


Så...

.. då var man hemma igen. I veckan har jag haft jour om någon skulle bli sjuk av de som är ordinarie, och det blev det!! Tack och lov så gick det bra att åka lite båt och nu finns det lite krafter kvar till tjejkväll :) Ska bli jätte kul. Tror middagen går i libanesiskt tema! Fördrinken får bli alkoholfri! Skåål!!


Hagaparken

Ååå, solen :) Tänk vad lite ljus kan göra. Idag sågs Liselott, lilla Lovisa och jag i Hagaparken. Det blev en promenad (den korta rundan) men främst fika inne i Fjärilshuset :P Mysigt och gott! Vi såg inga fjärilar, de kommer väl lite senare i vår, men många parkflanerare och lattemammor!



Smått och Gott

Igår åkte symaskinen fram igen. Det sista fönstret ska få sig en liten bit tyg. Tack och lov kom Kristina med det suveräna försalget att besöka Muffin-fabriken.


Slurp!!!!!!!!!!

Här är mamma Muffin, hehe ;) Nä rå!

 

Här kommer bildbevis på nästan-isen som nu är borta i Skärgården....

Någonstans mellan Boda och Husarö...... tror jag.

Melodifestivalen

Emilia var bäst!! :) Sedan kom hon som sjöng som nummer ett! Carlina av Ugglas stod för kvällens stöveluppvisning. Jag tror att hennes låt egentligen var rätt bra men det bidde lite konstig ändå.

Igår var det "svärmorsträff" på dagen och sedan kvällsmys i hemmets lugna vrå. Kusin-vitamin förgyllde även tillvaron! :)
 
Kraam!


Äventyr

Idag har det varit lite extra spännande på jobbet eller i alla fall för kaptenen. Vid 10-tiden kom några kustbevakare ombord för att kolla bemanningen och lite annat smått och gott. Alla papper var i sin ordning, till och med mitt friskintyg och vi blev med beröm godkända!! Så bar det av mot Lillsved och Husarö sedan ett varv till så nu är vi på... Husarö!

Sov så gott alla monsterdiggare!


Tillbaka på böljan den blå...

.. fast nu är det mest is på vågorna. Bara det inte blir plusgrader. Igår kom krafterna tillbaka så då är det bara att jobba några dagar till.



oväntatbesök

Min mamma är rolig, hon är lite av en fyndletare. Kommer man till henne på besök får man ofta en liten sak fast oftast många saker, ja til och med kassvis :) Igår kväll åkte Rickard och jag över oanmält för att säga "hej" och, fniss, i hallen står det två kassar med saker för oss att med hem! Det var allt från krukor att ha på balkongen till, några blusar, linnen, en ram och en ljussake och en glastome :) Kanon. Vi åt åretes första semla och drack te, slurp!

 


Drömmar

Tänk om man kunna simma runt på de djupaste djupen av världshaven och kika på alla konstiga varelser som ingen vet finns :) Häftigt!!!

Deep Sea - luminescent animals


Nä....

..vissa filmer kan man bara inte se. När det bara är total missär hela tiden måste man byta film eller till tv eller ta en rostad smörgås :) Obs...  jag har gått upp 6 kilo på 3 månader. Ganska bra jobbat! Bildbevis kommer ;)

Sov gott

Film

Ännu en dag i soffan. Gaa. Man är som en lite bäbis, äter och sover ;) På onsdag tänker jag att det är jobbdags igen. Tra la la laaaa nu är det film dags säger Rickard; "Max Payne". Hoppas det inte är någon allt för "spännande" film.  Men det verkar lurt. Replik 1: Jag tror inte på himlen jag tror på smärta, jag tror på fruktan. Replik 2: Jag tror på döden. Ååååå...killar!

Sooorbet


Slurp..  :)

Ååå vad det är tråkigt att var hängig. Det går inte att göra något vettigt. Tur det finns tv och sorbet.

Hemma

Idag blev det att packa ner sig i soffan med ett täcke i stället för att jobba. Blä, känns knas att sjukskriva sig, löjligt men ändå. Man känner sig som en loser. Det värsta är att ringa det där samtalet då man känner sig som krassligast.


RSS 2.0