Babyträff

För några månader sedan var det mamma träff på MVC och då samlades 5 par med sina magar. Idag träffades en av mammorna och jag med våra småttningar. Tanken var att vi skulle ut och gå men det blåste så mycket så vi gick direkt på fikat :P Det är så kul att träffa andras bebisar som är ungefär i samma ålder som Tyra. Människan är verkligen unik från födseln! Alla lika, alla olika!


"Eftermiddagsvila"


Hemma

Igår var det tåååååg; du dunk, du dunk, du dunk! Det gick bra men idag är vi lite trötta, allihopa! Till och med Pepzi. Igår kväll då vi gick en liten kvällspromenad gick hon direkt till porten, det har nog alldrig hänt tidigare.

Idag var jag och Tyra på sångstund hihi. Mer entusiastiska mammor och pappor får man leta efter. Jätte kul! Vi klappade och sjöng och sjöng och alla gjorde alla rörelserna jätte tydligt och sjöng jätte glatt!!! Sedan tvärslockande Tyra ivagnen =)

Tåg

Ojoj Nu vankas hemfärd. Imorgon blir det tåg mest hela dagen med hund och barn. Känns så där. Det är så lugnt och skönt på landet och så blir det fullrulle i ett huj i morgon. Men men, det blir nog skönt att komma hem oxå, då vi väl är framme. Nu väntar sägen och imorgonbitti blir det packning och städning av lilla stugan som vi bott i den senaste veckan.

Tjingeling

Ny dag

Jo då, det blev en tidig kväll igår och krafterna börjar att komma tillbaka!!! =) Idag ska det nog också bli en promenad men kanske inte en lång romantisk skogspromenad! Snarare till den närliggande kiosken intill E45:an :P

Kaffetajm


På riktigt

Sverige är vackert! Jag kan varmt rekomender en tripp till Norrland. Så här såg det ut imorse då jag vaknade :)

           

Som ni förstår är jag och Tyra upp med tuppen. Gäsp. Men det gör inget för Pepzis del. Hon sticker glatt upp sitt lilla huvud ovanför sängkanten så fort det rör sig lite i täcket och undrar om vi inte ska gå ut nu! Gisses. Ikväll blir det godnatt efter Idol! På riktigt! Trött på riktigt som rikshjälten Ernst skulle ha sagt, men det är han det! 

Visst ja, igår så blev det en långpromenad. En sån där familjär romantisk skogspromenad skulle man skunna säga. Allt var rosenrosa, Pepzi struttade fritt, Tyra sov och jag tog härliga raska steg tills att vi kom till husen med alla hundarna. Först skäller en hund sedan en till och en till. Snart hörs hundar yla och skälla från alla håll och nu är Tyra vaken och hon gillar inte att sitta i vagnen. Allt snabbare försöker jag att ta mig hem med hela konkarongen. Pepzi drar, Tyra sitter på armen och vagen går i sicksack! Till slut sätter jag ner Tyra i vagnen och springer hem sista  biten. Väl hemma är det bara att ta en välbehövlig dusch och pusta ut. Men vackert var det :)

            

 

 

 

 

 


Fjälluft -Yes!

Ja nu har vi varit i Jämtland i några dagar och instalerats oss med packning, hund, barn och allt! Det känns nästan som att flytta bara man ska vara borta i några dagar. Men har man inte med sig allt nödvändigt blir det så krångligt vad man än ska göra. Därför är skötmadrass, babysit, massamassa ombyten etcetera nedpackat.

Igår blev det en långpromenad i friska fjälluften, så härligt och det lär det kanske bli idag med. Men det är ett lantligt lugn här så det kan bli imorgon med!

Snart kaffedags :)




Fiffin..

Man kan se diverse i parken om dagarna, och kul är väl det! Här är en av Pepzis kompisar!


Gotjejen

Jag försökte ordna med en liten keps till Tyra häromdagen för att skydda mot det starka solljuset. Den blev nog lite stor.. Fniss!


Sammanträffande

I dag blev trippen till Ringen av. Jag var tvungen att ordna med lite varma kläder till Tyra inför hösten och resan norrut. Precis när jag står och ska betala står en govänn som jag inte träffa på två år precis där jag står :) Det komiska är att sist vi sågs hade vi varken varit gravida eller fött några barn och nu stod vi där med varsit litet barn på armen! Mys mys! Jag hoppas vi kommer ut på lite höstpromenader tillsammans, det vore ju väldigt kul att bli uppdaterad på vad som hänt sista tiden. Tjejsnack! :P


Vinterkläder till Tyra


Sömn

Att sova är inget som man tar för givet nu för tiden så en natt med oavbruten sömn i åtta timmar, så när som på ett amningstillfälle, känns som att ha vunnit 10000 på lotto eller något. Jiiihaa :)

Smart

Tippelippset!! Ibland vill man ju kunna ett annat språk, eller hur? Med lite hjälp går allt bättre. Den här sidan (google översätt) kan översätta hela meningar till olika språk. Tufft! Gissa språket? -Vad betyder: Hvernig hefurðu það?

Chokladbollsbit

Vad jag tycker Idol är kul.. Men jag skulle aaaaaaldrig sjunga själv! Så fruktansvärt hemskt nervöst och pinsamt! För de få som kan sjunga är det ju klockrent men alla andra :S Ja jag gillar förnedrings-tv i det här fallet.

Vissa safar ju....


To seul

Ja nu är jag själv i några dagar här hemma då Rickard har åkt till Sandö för att plugga. Det är nog bäst att aktivera sig lite, blir ju lätt så tråkigt annars. Nyss ringde kusivitamin som snart kommer över, kul :) Imorgon blir det nog en liten tripp till Ringen och på onsdag hoppas jag på en mamma-träff. Det blir i så fall en sån där barnvagnsparad. Jädrar vad jag ska meja fotgängare!! Payback time! Hehe. Eller ska jag vara vuxen och veja????? Naaaa..?!

Tre par strumpor och åtta linnen...

Packa packa packa... Snart bär det av till norra Sverige men nja... inte riktigt ännu. Jag är helt enkelt ute i god tid skulle man kunna säga för resan bär av på fredag. Mycket att klura på nu när det ska packas för Tyra, Pepzi och mig själv. Rickard klarar sig i princip själv ;)

Knorr knorr från Tyra, bäst att kika till lilla gumman!


ö

ÖÖÖöööööööö vad då rå, eller menaru nått va? Stick och brinn! Ja så låter det när man går på promenad där vi bor. Det ligger en gymnasieskola i krokarna och på rasterna hänger eleverna vid Ica och Konsum och försöker se coola ut och pratar rökvanor. Går man en bit åt andra hållet så är det en sån barnvagnstrafik att det borde finnas trafikkameror uppsatta! Hur som helst var det jätteskönt väder idag så det var bara att njuuuta!

Oj nu fortsätter Idol! :) 


I dag är det 090909..

.. tufft! Det betyder tur sägs det. Bäst jag önskar mig något :)

Jag har lovat lägga ut en bild på nya frisyren men vet inte om jag törs. I går var det dessutom färgningsdags av kaluffsen; jag tog ungefär samma färg som jag brukar ha men råkade ha i fägen lite för länge. Man kan nog säga att jag är svarthårig nu eller väldigt mörkbrun. Fniss! Inget blir som man tänkt sig! Men jag är nog rätt nöjd ändå den här gången med, förvåningen till trots. Om några tvättar så är det ju lite mer som vanligt igen dessutom!

Jag ska ladda lite, sedan kommer bildbeviset :P
Ps. Rickard kallar mig nu mer för Magica de Hex! Hm.....


Stackars Nasse

Här hemma är det lite jobbigt nu för Nasse med svininfluensan och allt....


Gårdsfest Hallelulja

Idag råkade vi kom mitt i gårdsfesten då det var utgångsdags för Pepzi, och kul var väl det! :) Där var pensionärsligan, barnfamiljerna och så klart den hurtiga festkommitten. En av festarangörerna hade byggt en egen självspelande orgel, modell jätte stor, som släpats ut på gården och ljöd för fulla muggar!  Ja, nu har vi träffat några ur grannskapet i alla fall och mumsat lite gott från grill och kakbord!

               

 


                                                                 

 


Besök

Igår kom Nicolai (11 år gammal) över igen för att hälsa på och ta hand om Pepzi och spela x-box. Jag tror han var ute tre gånger med hunden på mindre än två timmar :) Så var det då dags för x-box och då kom lilla dilemmat upp; hur gör man med barnförbjudna tv-spel så som GTA? Speler går typ ut på att man ska råna folk och skjuta ihjäl gangsters.. Ja, han fick spela i alla fall och vill hemskt gärna hälsa på snart igen, fniss. Undrar vad hans mamma ska säga.. Och vad är jag för en mamma ;) Vad är en bra mamma??? :S


Kräk

Det är inte lätt att vara Pepzi alla dagar, eller så är det toppen. Det beror på hur man ser det. Lite titt som tätt så kräks Tyra, ganska så mycket! Det kommer upp som en fontän kan man säga. Här om kvällen råkade Pepzi stå mitt i fontänriktningen och fick det mesta på sig. Det såg verkligen jätte roligt ut! Pepzi slickade glatt i sig det hon kom åt medan Rickard torkade upp restrerande. För egen del var det bara att byta alla kläder på Tyra och mig och börja om med nattandet!

Morfar

Tänk nu är min pappa inte längre pappa i första hand utan morfar till Tyra :) I vart fall var.. pappa här igår och hälsade. Mysigt! Gladast blev nog Pepzi för hon fick lite uppmärksamhet och studsade runt i lägenheten! Pappa fick sina presenter eftersom han fyllt år och så fikade vi blåbärspaj och bullar och fick lite sol på oss ute på balkongen! Ficka varje dag :P (Blåbärspaj: se recept till rabarberpaj men byt ut till blåbär, mums)!

Nu ska jag picka hål i några små gurkor som jag lagt in :) Tjing!

RSS 2.0