Ännu en kurs

Oj oj. Nu var det länge sedan jag skrev någonting. Ibland rullar dagarna på lite väl fort. I måndags var det dags för jobb igen efter långledigheten. Så här långt har veckan gått riktigt bra. Ja, med undantag för imorse, för då kliver det på en större skolaklass i 11-åldern som ska ut och tälta. Jippi! En, två eller tre stycken åt gången av den storleken går bra men inte 30!! Dom frågar många, många frågor och små-handlar hela tiden och är rätt livliga! Men men inte hela världen. Imorgon kommer ett sällskap från något kyrkligt samfund. Undrar hur det blir som kontrast? En stilla bön kanske!?!

Till helgen hoppas jag kunna gå en kurs i sömnad. Tror jag hittat en ersättare som kan jobba istället för mig. Jag ska i så fall lära mig att sy linnen, undrkläder och shorts. Det ska blir super super kul!! Undrar om man förväntas ha goda förkunskaper?? Det har INTE jag! Spännande! Det kanske blir som med tenniskursen; att jag blir satt i så kallad "obs-klass". Faste det visade ju sig å andra sidan vara bra eftersom kursen blev som privatlektioner =)

Tjingpling!
//Emelie

Lördag morgon

I natt har jag sovit som en stock och ute är det sommar. Trevligt! Borde dammsuga och sortera undan lite saker. Hm... Är väl bara att börja! Sedan finns det ytterligare en hel hög med "borden". Borde köpa ett kolfilter till min spisfläkt, borde tvätta, borde kika på ett tennisrack ( men det är förstås ett kul borde) borde måla några lister i köket osv osv. Vill sola och ha picknick med vänner :) Vad ska det bli ....? Lite av varje troligen. 

På måndag väntar jobb igen efter en ganska lång ledighetsperiod. Känns konstig att jobba igen. Men sommarstressen är ju över och det känns skönt!

Ha det så bra
//Emelie

Mer bad

I dag blev det mycket bad :) Vattnet var jätte varmt men inte vidare klart. Snarare väldigt gul. Obs inte bara där jag stod ;) Lite läbbigt att bada och inte se mer än ett par decimeter ner i vattnet! Då ser man ju inte om det kommer en ful fisk och anfaller. Men det gjorde det inte, så klart!

Middag... nu!
//Emelie

Kvällsbad

Igår var det dags för ett litet kvällsbad. Var ju varmt i luften.... men inte i vattnet, Brr!! Jag var badkruka helt klart. Gick ut i vattnet till knäna men sedan fick det vara bra =) Kanske bir det ett nytt försök idag?

Plask och lek
//Emelie

Böcker

Den här veckan har börjat lugnt. För det mesta har jag suttit med nästan i böcker, kors i taket. Har hittat en super bra bok som förklarar vad national- ekonomi innebär i praktiken. Det är lite lättare att förstå ett och annat då.  Toppen!

Idag är det sommar ute igen. Nice. Tror nog jag beger mig ut i parken med en filt och böcker igen. Kanske köper jag en sommarklänning först på rean :)

Tjo ho
//Emelie

Kalas

Igår var det kalas hos min pappa som fyllde jämnt, kort och gott. Vi mumsade smörgåstårta och vanliga tårta! Gott och trevligt. Tog några bilder, bland ananat på hundarna som hoppades att något ätbart skulle ramla ner från bordet.

Idag blev det en joggingrunda och lite slappande på det :)
Tjing!

   
 
//Emelie

Fikat..

..blev jätte trevligt. Vi var inte precis dom enda som tänkt fika på Mälarpaviljongen idag men det gjorde inget. Det finns ju rätt mycket sittplatser där nu med den tillbyggda "flotten".  Efter fikat / minilunchen tog vi oss ner till stan för att handla några böcker. Liselott en bok om undervisning och bokrecensioner och jag en matematikbok. Toppen! Efter att vi varit så duktiga och köpt dyra matnyttiga böcker var det dags för en belöning; turkisk-peppar glass. Slurp sluuurp!!

image36


//Emelie

Ledigt

Ojoj.. tror jag behöver ledigt ett par dagar / en vecka nu. Tror bestämt att jag var rätt jobbig på jobbet igår... oops! Lättretlig typ. Men idag är det toppen. Utvilad och ute är det sommar. Ska snart ner till Mälarpaviljongen och fika med Liselott :) Ska bara till biblioteket vid Odenplan först. Tänkte låna upp mig på lite böcker i Microekonomi. Tjoho vad roligt det ska bli att läsa!! Kan en formel jätte bra nu:  y= kx + m, tänk om det hade räckt för ett godkännt på tentan. 

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat sol i sinnet :)
Tja
//Emelie

 

Söndag morgon

Igår blev det utgång för första gången på länge. Jätte kul! Vi började med lite rosé hos Lisa på en urhärlig terass och begav oss så småningom ner mot stan. Efter ett hastigt stopp vid "F12" åkte vi först till "Nox" och sedan till gamla beprövade "Sture". Där var det VARMT! Vi dansade så klart och blev ännu varmare om det var möjligt!

Det blev inte så många bildbevis från kvällen eller bara ett. Bild två visar dagens arbetsställning ;)

//Emelie

image34 
image35

No worries

Det är nästan aldrig lika jobbigt att jobba som man tror dagen innan. Helt enkelt, man ska inte oroa sig! Idag har det rullat på helt okej. Bäst var nog det svalkande badet på Husarö :) Jordgubbarna och glassen efteråt satt oxå bra! Efter lite bus och lek iform av handdukssnärtar och gummisnoddssnäratar (aaaaaaaaaaj) var det tid för hemgång!

Nu blir det dusch och god natt!
Ciao!
//Emelie

Renovering...

...av Emelie. Mycket jobb och allt möjligt annat gör att viktiga detaljer ibland kommer i andra hand.. Hm.. inte bra men igår blev alla detaljer av. Städade lägenheten, tvättade kläder, klippte håret, köpte kläder och .. åt mat på bestämda tider ;)  Känns toppen idag. Imorgon väntar jobb över helgen, mindre spännande!

Pling plong!
Ha dé gott!
/Emelie

Sommar

Ååå vad sol är toppen, ännu en sommardag! Idag blev det en tripp till lillebror som nyligen fyllt år. Som vanligt är han svår att få tag på så det fick bli överraksningsmomentet: "knack knack syrran är här.."! Tur nog var han hemma tillsammans med sin flickvän. Vi gick ut en sväng i solen, åt lunch ihop och hade det trevligt!

Eftermiddagen gick åt till att bättra på solbrännan med Heidi vid Karlbergskanalen. Hon hade tagit med sig vin, Slurp, och jag diverse tilltugg! Kul att babbla på om allt och inget! Nu väntar en något försenat middag!

Bingo
//Emelie

Picnic

Igår var det super härligt hela dagen. Strålande sol. Mötte först upp Liselotte som solade och badade på Lilla Essingen. Vi badade en del men solade mest och babblade om ditt och datt. Kul! Sedan bara det av till Rålamshovsparken där Kristina, Veronica och Gabbi ordnat för en liten picnic. Liselotte och Per hakade på. Oxå kul! Tror vi var kvar till strax efter åtta eftersom det fortfarande vara så varmt ute.

Lika varmt idag om inte ännu varmare! Perfet!! ;)

//Emelie

Glass

Testade turkis peppar glass idag på Max. Ni måste testa för det var den godaste glassen jag ätit. Slurp!!! Åt upp precis allt!

Kalas :P
//Emelie


Jobb

Idag är det onsdag och veckan rullar på. Det har inte varit något badväder ännu men kanske att man kan ta sig ett dopp idag. Badväder= mycket folk. Ikväll slutar ordinarie rutten 20:30 men på grund av att Robert Wells spelar i Vaxholm ikväll blir det en extra vända vid 23.30. Det innebär att vi är klara runt 01:30! YES!!! Låång dag. Tur man är utvilad :)

Mitt pass börjar om dryga timmen alltså blir det solning och frukost nu! Kaffe och macka. Borde äta gröt men inte ett dugg sugen på det. Tjolavippen!

Ha det fint
//Emelie

RSS 2.0