Varma dagar :)

Idag hann vi inte mer än äta frukost så bar det av till Hellasgården. Det blir så tryckande varmt och luften står nästan stilla såna här dagar. Vid Hellas var det något svalare och en liten bris faktiskt. Vi kom före många barnfamiljer och hann knycka en bra plats i halvskuggan!! Tyra badade glatt vid strandkanten och plaskade med sin gula spade! Rickard och Pepzi simmade i kapp, fniss, och jag tog mig ett snabbt dopp!

Hemma blev det sedan mellanmål och en liten lugn stund innan det var dags för Rickard att åka och jobba! Tyra och jag sov middag ihop och hämtade lite krafter! Värmen gör en lite sävlig tror jag! :)

Just det; hur hamnar en säl på en balkong??? Fniss! Härom dagen kom Rickard hem med en liten uppblåsbar "pool"! Den var nog avsedd för Tyra men vem hamnade där i hopp om att svalka sig hahahaa? Jo en säl! Bildbevis!



Kram och God Natt!!

Så var det den 25 juni.....

... om en knapp timme! För ganksa precis ett år sedan så hade värkarna kommit igång och Rickard ropade: "Yes nu är det på gång" medan jag sa lite viskande "hjälp"! Efter drygt 12 timmar låg vår lilla Tyra i famnen och kunde inte få mat snabbt nog! Bestämd från början! Kram vår lilla gumma!!!

Dessutom är det Midsommarafton, snart, så:

GLAD MIDSOMMAR!!!!!


Dacapo

Ja nu är vi i utflyktstagen igen. Idag åkte vi till Nynäshamn. Där fanns det sol (även om det var kallare i luften där än i stan), rökt fisk :), våra grannar inne stan :) , en lekplats till Tyra och lite annat; båtar och så. Våra grannar visade sig ha en stuga utanför Nynäshamn och hur det var så hamnade vi på lite fika hos dom. Deras hund känner Pepzi och v.v så de fick sig en lekstund så "gullinuttit". Ja trevligt var det i alla fall och nu är vi hemma och betraktar solbrännan mest på kinderna! Att ligga och sola hela kroppen är det liksom inte tal om nu mer! :)

Go natt, go natt!!

Utflykt

Idag när Rickard kom hem från sitt nattpass på brandstationen så gjorde vi en liten utflykt till Drottningholm! Vi åt lite lunch i form av rostbiff och potatissalld och till efterätt blev det kaffe och wienerbröd :)

Det kommer lite bildbevis i dagarna men för ikväll blir det en slottsbild (av det mindre slaget)!


Hej hej hej

Visst var det vacker igår, det fantastiska bröllpet!!! Helt underbart. Efter att vi följt seremonin här hemma gick vi till Katarinavägen och såg ut över vattnet i hopp om att se båten. Och det gjorde vi, lååångt där nere. Kul! Vi fick en skymt av bröllopsparet och den lilla båten. Framförallt så fick vi en liten smak av allt vimmel som är i stan! Mycket folk överallt och i luften smattrar det av helikoptrar i ett. Även i förmiddags smattrade det men nu är det lugnt, faktiskt!

Rickard är och jobbar idag, hans första dag som brandman hihi! Spännande!! Nyss så var han ute på ett automatlarm som hade löst ut och Rickard körde brandbilen, fniss! Allt hade gått jätte bra så det var ju toppen!

I helgen var vi hos Rickards mamma eller jag menar så klart Tyras farmor och hälsade på. Vi sov även över två nätter. Kul. Vi kikade på kattungar, tog lite promenader och Pepzi och hennes hund Birk lekte som tokar. Dramatik blev det då de sprang in i skogen och rätt på en råbock som måste ha legat och sovit. För upp for den, sparkade till Birk och flög över vägen framför oss där vi promenerade. Huga!! Stackars Birk blev halt över dagen men klarade sig undan bra trots allt, inget brutet!

Nu blir det snart promenad igen men av det lugnare slaget hoppas jag! Det blir en liten stadspromenad till en sandlåda skulle jag tro!

Ha det gott så länge!

Hunddagis

Det finns ett litet hunddagis här där vi bor som ett par driver. Jag har länge tänkt skola in Pepzi där mest i förebyggande syfte om man skulle behöva hjälp någon eller några dagar. Idag bidde det av! :) SÅ roligt. Pepzi skuttade glatt in bland de andra hundarn och kändes sig som hemma!
Många av hundarna känner hon sedan tidigare eftersom de bor i området och därför ses ute på gården! En och en halv timmes inskolning och test! Allt gick bra så imorgon hälsar Tyra och jag på Rickard i Eskilstuna medan Pepzi är på dagis! :D

                            På span i köksfönstret!


Reklam

Igår när vi var och handlade så blev det blandannat fetaost!! Så gott! Vi köpte Arlas Apetina Fetaost 500gr, den ligger i en fyrkantig liten tetraförpackning (ser ut som ett halvt paket mjölk)! Ni MÅSTE prova! SÅååååå god, helt färsk! Jammmi!!! Tips! Dela den i små fyrkanter och frys in, det blir kalas! :D FETAOST MMMMmmmmmm :)

Rutiner!!!

Ja det är bra med rutiner och nu lever man efter rutiner mer än någonsin kanske? Det blir dock lite variation i rutinen men bara lite. Idag har vi varit att handlat, MYCKET, storhandlat alltså. Finns det något tråkigare ord!? Phu! Efter det kom vi hem och åt lite lunch, vilade och sedan..... JA då storstädade vi! Gaaaaaa! Det ordet är nog ännu lite tråkigare. Jag säger bara det "Fyrkan"! Och nu är det sängdags före klockan 23! Man är verkligen på en ny bana här i livet!!! Toppen, hur det än är! :D Lite lustigt men så är det!

Good natt!

Eriksdahlsbadet

Idag så var lilla familjen på badhus tillsammans för första gånen! SÅ kul! Med spänning gick vi i vattnet för att se hur Tyra skulle reagera; som den självklaraste saken i världen! :D Bada är ju toppen hemma och då så klart även i en bassäng! Vi plaskade på en timme, det var nog rätt så lagom innan det var dags för dusch och kex och hemfärd. Hemma bidde det lunch och en rejäl vila också för hela familjen. I en och en halvtimme sov vi, gott!!!

Eftermiddagen har varit lugn, till middagsgäst kom lilla mormor, Tyras alltså. Sill och päror! :)

Puss & Kram

Blött

Blött var det här. Regn reng men ut ska man i alla fall Pepzi och då är bara att vacker klä på sig regnställ och plasta in vagnen och ett litet leende! Tjoho! Ut kom vi och även till sångstunden. Där blev det lek och sång. Tyra känner sig nog riktigt hemma där nu vilket ju är toppen. Hon är lite mer som hon är när hon är hemma även där. Hon tjoar och kryper runt samt hytter med näven åt vissa barn som tar något ifrån henne. Opps!! Jo det är sant. Jag säger ju till Pepzi ibland på skarpen och nu gör så klart Tyra likadant fast åt andra barn! Hmmm.... Vi får nog se över våra korrigeringar av Pepzi Gensast! Man lär sig att allt man gör kommer igen på ett eller annat vis!!

Sjung bara sjung

Ännu mera sångstund och sedan lunch och vila på det. Så ser förmiddagarna ut nu. En liten rutin faktiskt!! Jippi! :) Inte det lättaste att få till men funkar rätt bra just nu i alla fall. I eftermiddag blir det nog lek i sandlådan och sedan ska vi hälsa på Gunnar (min halvfarfar) som är på sjukhus sedan i tisdags. Det är inte lätt att se gamla människor bli ännu äldre om man så säger. Särskilt inte någon som alltid funnits hos en! Sånt känns i hjärtat!

Må så gott! Kram!

Ja men Hej! :)

Idag har Tyra och jag varit i Ringen och fikat med mamma Tova och hennes dotter Molly! Det var jättekul att ses. Jag tror att det var 2 eller 3 månader sedan sist vi sågs, otroligt men så blir det lätt numer. Vi åt wok, sushi och ris med tomat. Undrar vem som åt det sistnämnda? ;) Efter lunchen hann vi med lite shopping oxå. En tröja till pappa Rickard bland annat. Han är förövrigt och bränner ned hus i Eskildstuna idag, den pyromanen! :) Han lovade att spare ett fönster till mig som man kan göra en spegel av!! Vi får se om han törs smuggla med det i brandbilen bara! ;)

Kramkram!      
/Emelie

hej :)

Kära badkrukor...

Idag har jag Pappa och Mamma varit på en badplats i mälaren och badat! De va superskoj och spännande, jag har ju badat ganska mycket tidigare men bara i badkaret med MAMMA. Den här gången va det lite annorlunda men lika roligt! Kallt sa många men inte jag inte, jag bara sparkade med benen och sträckte mig med händerna sammtidigt som Pappa höll i mig.. han badade inte den fegisen utan blötte bara benen men jag lyckades iallfall blöta ner honom ganska så bra.. mamma badade också  bara benen, hon är också ganska feg.. Den ända som får godkänt är jag och pepzi :) Pepzi simmade tillockmed en sväng, det hade jag också gjort men jag har ju inte lärt mig de ännu tyvärr..

kram på er alla badkrukor därute! I med er nu!

TYRA!

Ruuuun Forest!!!!

Idag ska massa massa människor springa uta hels..e! Ojojojoj! Nyss gick starten! Tyra sover men när hon vaknar åker vi nog med 3:an till Kungsholmen för att spana in Isabellah Andersson och alla andra; 20136 stycken totalt!!! Däribland kusinivitamins sambo! :D Heja heja!!

Bingo

God sömn är Greeeeaaat!!! Igår natt låg jag och sov som smeten mellan två propellrar, som någon sa. ;) Det vill säga alla i sängen låg och snurrade på varsit håll vilket gjorde det omöjligt att sova. Men i natt var det lugnt, phu! Det betyder att morgonpromenaden med Pepzi gick galant, att Tyra och jag gick med lätta steg till sångstunden, att de så knepiga mammorna på sångstunden idag var rätt så okej, att trots att Tyra bara sov middag i 30 minuter så har dagen rullat på bra. Jag poängen är väl rätt så glasklar tror jag! PÖSS!

Fynd bidde det

Jo då. Loppisen bidde lyckad i inköpsväg. Vi kom hem med två par skor till Tyra, ett par byxor till Tyra och en vit kofta till mig. Mamma-Mormor gjorde ännu mer fynd av det lite roligare slaget; en strumpstoppare, ett sätt med tenngjutarsaker, 2 ramar, 1 fat och lite annat. :) Toppen.

Sedan loppisdagen har vi ja... varit en sväng till Fruängen på äventyr, hälsat på vår granne Saga som flyttat till servicehem, varit i Vitabergsparken och lekt i sandlådan och solat och sjungit på öppnaförskolan, ryat på lilla Pepzi som bitit sönder dörrmatten (jädar vad arg jag var) och sovit ut. Sömn hjälper ;)

Här är Tyra när vi var på Djurgården och hejade på pappa som var med och spelade fotboll mot olika rederier!




RSS 2.0