God fortsättning!!!!

Hej igen! Är ni mätta? Jag är proppmätt! :)) och stor om magen som bara den! Idag är det tre veckor kvar till beräknad nedkomst. Phu.. vagga på några dagar till alltså är det tänkt!
Hoppas julen varit fin!! Här har det varit både lugnt och rofyllt och en del stress och dilemman om vem och vilka som ska fira jul var. Det verkar bli stress hur man än gör tror jag. Men nu är det hela avklarat ;)
Jag tror aldrig jag bakat så mycket som jag gjort den här julen. Det är ju en väldigt tacksam sysselsättning med Tyra. Här posar lilla gumman med förkläde och allt för pappa Rickard.
När tomten väl kom den 24:e var det rätt så läskigt tyckte Tyra. Tur att pappa och mamma kunde bära!

Glad 4:e advent

I går kom första snön till Nyköping och idag kom lite lite till. Rickard och Tyra skrapade ihop all snö som fanns på vår lilla gräsplätt och fick ihop till en lykta! Kanske inte den vitaste och rundaste av alla men fin ändå. Tur att Rickard fick en spade till snö i födelsedagspresent!

Helg med kalas

I fredags var det kalas för Pappa-Rickard här hemma. 30år stod det visst på tårtan! ;)) Tyra och jag sjöng på morgonen och hade paket, ljus, smörgås och pepparkaka med oss precis som i "Lotta på bråkmakargatan". Tyra visste precis hur det skulle gå till. Ett av paketerna hade Tyra slagit in nästan själv så då kunde hon ju oxå bertätta vad det var i (innan det var öppnat förstås); en spade till snö!
Frammåt lunch kom Tyras farmor och farfar och Tyras faster, Thomas och kusin Erik och senare även Peter med Moa och Max. Det var en heldag med tårtor, bullar och firande. Tyra höll igång precis hela dagen och är nog fortfarande lite trött efter allt spring och all lek men vilken superrolig dag! :))
God Morgon Pappa!

Grattis Pappa!

Tyra får oxå paket..! :)

Dagis

Varje morgon innan dagis är det pankaka som står på menyn, mums mums! Idag när vi kom till dagis var nästan allla barnen hemma även en av fröknarna så det bidde bara Tyra och en liten kille som håller på att inskolas och fröken Elin. Det blir nog en tidig hämtning idag :)


Hm... en e stor nu, igen!

"Fore more weeks" He e ganska tungt nu men det går ändå bra. Jag tycker det mesta går lättare under den här graviditeten än den förra, kanske för att man är mer förberedd nu. Jag ser verkligen fram emot allt, att lilla "knytet" ska komma och vi ska bli fler i familjen osv, allt. Förra gången var jag nog mest rädd, livrädd. Visserligen säger alla man pratar med om familj och barn att två barn är som att ha tre eller fler så vi får väl se hur det blir med det hele.... hehe!


JA må laleva JA må laleva.. :)

Igår tog vi bilen upp till stora Stockholm och grattade mormor Anna som nyligen fyllt år! Kalas kalas!! Vi åt och smaskade gott. Tyra fick slicka kakformar och äta goda köttbullar, leka med roliga saker och sparka sparkcykel med mera. Toppen! Kameran var med men inte ett enda kort blev "riktigt", det blev suddigt eller snett eller så gör någon en konstig min osv. Det var hur som helst en fin dag och roligt att ses!!


Glad Lucia

Idag har Tyra och jag fikamyst på förskolan. Vi missade dock själva Luciatåget som skolbarnen bjöd på. Men lussebulle går bra det med :)


Morfar

Idag kom Tyras morfar med familj på besök. Det bidde jättetrevligt! Och Tyra har jag knappt sett till mellan varven eftersom hon har lekt och haft det full upp med moster Lisa och morbror Micke med flickvän! Kul att det kan fungera så lätt ibland!! Vi har fikat och glöggat och hållt oss inomhus under dagen. Mot våren får vi ta en promenad runt lilla stan oxå, då det är varmt ute och stora magen blivit mindre.


Månklart

Härligt måne ikväll!

Jul jul strålande jul!!!

Vi pyntar och vi pyntar. Det är kanske inte jätte mycket pynt i slutändan men allt tar sin tid! Idag åkte i alla fall fjolårets gran (plastgran) in! Tidigt? Näää ;) Tyra och jag har klätt den med ljusslinga och några "snöflingor" och så klart har vi dansat runt granen oxå; det villl säga sprungit runt granen till musik! :)

Sammanträffande

Igårkväll så ringde det på dörren och en främmande karl står utan för dörren. Han visar sig vara spekulant på huset som ligger vägg i vägg med oss. Det sista huset på gatan som ännu står tomt! Han vill veta lite detaljer vad som gäller vid en eventuell inflyttning, hur mycket extra det kostar med vissa typer av tillval och så vidare och så vidare.
.
Det visar sig så småningom att han bor i Östersund och kommer i från Svenstavik! Hahaha. Liten värld. Det vill alltså säga min släkts hemtrakter så när som på pricken. ;) I slutet på januari blir vi troligen grannar! Skumt!

Adventsfika

Igår tog vi bilen och hälsade på Tyras faster med familj! Väldigt mysigt. Det tar dryga timmen att åka emellan, inte så långt men inte jätte kort heller. Hoppas vi kommer iväg lite oftare framöver, i alla fall då bebisen vuxit på sig liten grand!
.
På vägen hem åkte vi förbi farmor och Henry och lämnade av Pepzi. Iveckan då Rickard ska jobba blir det hundfritt här hemma. Då vi kom fram höll farmors Henry på att mjölka i granngården. Vilken tur!!! Tyra hjälpte till på alla sätt och vis. Roligast var att ge alla kossorna hö! Hennes kommentarer till kossorna var helt underbara; "så jag, jaaa ni skaa få", " lugn snart kommer de mera", "ingen fara". Hon hade det liksom i sig det här med koskötsel! :)

Är det snö...

...då kanske det kommer en tomte??

bada bada

Igår fick Pepzi bada och idag var det Tyra och Rickards tur, fast inte i badkret då utan på badhuset. Bara jag kvar som behöver ett julbad!

RSS 2.0