Sladdlös

Så har laddaren till dator varit trasig igen och vi har följdaktiligen inte haft någon dator. Men nu har vi det!!! :)
Summa summarum vi har blivit friska från magsjukan och kunnat göra lite utflykter och fått påhälsning av mormor och  Johnny som för övrigt har lånat med sig Pepzi över helgen. Toppen tycker Pepzi som har det rätt trågigt här hemma just nu. Rickard är nämligen på jobb nu i en vecka så det blir lite mindre tid över till lilla Pepzi då!
Idag tog jag mig till Strömkajen och sprang på lite kollegor och sedan bar det av till Gallerian för en god lunch. Vid bordet bredvid mig under lunchen sitter en mamma med sin 3 månaders son. Mamman är så sällsis att hon ganska så raskt hoppar över till mitt bord, vi är ju trots allt i samma sits! :) Det var kul med en liten pratstund men jag avböjde att byta visitkort. Löjligt av mig kanske men vi hade ju bara setts i cirka 20 minuter! Knepigt! Jag förstår om hon känner ett socialt behov, för det gör man som mammaledig men ändå .. ja!? :S

Nu sover Tyra för natten så jag ska bara samla ihop alla små leksaker som nu mer ligger på golvet, :) borsta bissarna och intala mig att det är lugnt på spökfronten!

Sov gott! 

Golv

Här provstår Rickard och Tyra det halvklara hallgolvet!! :)



Och så här bidde det!!



Nu har vi bara lite golv till att lägga i kök och sovrum. He tar tid!! Nu är vi dessutom magsjuka hela bunten så det är bara att ha tålamod och vänta. Vi vill hälst börja NU, det är ju kul när det blir fint, men vi får hålla oss några dagar till!

By the way så står det på vår ytterdörr nu: Karantän, beträd på egen risk! ;)


Lilla tanten

Vi har en liten tant i huset som brukar förirra sig ibland. Jag tror att hon är en aning dement. Hur som helst. Min gympaskor har varit borta ett tag men jag har inte letat så noga utan tänkt att de kommer väl fram snart och de har de gjort! :) Igår kväll så var tanten på vift igen i trapphuset sent på kvällen så jag lotsade henne hem igen och se... på hennes fötter sitter mina skor! Hahaha! Det såg för kul ut! Nu kan hon ut och jogga en sväng eller ta en rask promenad. Jag vågade inte ta igen dom direkt så hon får väl ha dom ett tag!
När det är blött ute brukar jag ta av mig skorna utanför dörren och lämna de där så jag anar hur de kommit på hennes fötter...


Feber

Nu har Tyra varit febrig i snart 3 dygn. Jag tror hon har något som kallas för 3-dagars feber. Tydligen en barnsjukdom som alla har mellan 8 månader och 2 år. Då febern går över så kommer det små röda prickar på magen, så det återstår att se om det kommer några prickar i dag eller imorgon. Annars vet jag verkligen inte vad det är som hon har??

Hon mår i alla fall lite bättre idag så det känns skönt. Men natten gav inte så mycket sömn så det blir en liten eftermiddagsvila alldeles snart!

Igår så fick Rickard och jag ett litet ryck och la in det nya halgolvet. Eller Rickard la golv och jag var med Tyra men oj vad fint det blev. Snart kommer före och efterbilder. Det var korkmattefärgad plastmatta innan och nu är det ett slitstarkt grå-svart milerat golv. Fint i alla fall! Men allt tar tid. Hallen är på 6 kvm och tog nästan hela dagen att lägga som det kändes, med förberedelser och allt!

Wel den som väntar på något fint.... (väntar alltid för länge ;)  )!

Ha dé gott!

Mer båt

Igår var jag och Tyra till Nybrokajen och hälsade på Rickard på båten, den ligger stilla nu i några dagar. Och i dag har jag och Tyra åkt båt. Så kul! Vi blev upplockade på en specialbrygga nästan där vi bor.. men det var ett gissel att ta sig dit. Det är mycket mycket snö ute nu!

Väl om bord bidde det lite lunch; spagetti och köttfärsås, en klassiker! :) Snart vi nog be ge oss hemmåt, det blir när Tyra vaknar ungefär!


Golv

Under hela hösten, faktiskt, så har Rickard och jag didivderat om vi ska ha plastgolv eller trägolv. Golvet vi har måste i alla fall bytas ut. Så hur ska det nu bli??? Till en början var jag tvärsäker på att det skulle vara trä men Rickard höll på plast; det var ju så praktiskt och bra och dessutom varmt och mjukt att gå på. Nå väl, efter att två mattläggare varit här och gett oss ett bud angående plastmattor så kom vi fram till att trä nog är bäst trots allt. Vid det här laget var jag inne på plastmatta och alla dess fördelar men vidhöll dock att trä är ju schystast!

Så.. nu har vi 20 staplar klickgolv, en vinkelsåg och lite annat här hemma.. håhå jaja!!! Det ska bli mycket kul att se det nya golvet på plats! Spännande! Ännu så länge ligger det nya golvet i hallen och anpassar sig till luftfuktigheten så det dröjer ett tag till innan såg och hammare åker fram!

So long!


Att blogga

Vitsen med att blogga är att skriva inlägg har jag förstått. Ibland får man dock lite skrivkramp kanske för att det är fullt upp eller för att man är matt då det finns tid över. I går var Tyra och jag på babysim. Det var en ny upplevelse. Man tror att alla föräldrar är ungefär som en själv men det är snarare tvärtom. Alla föräldrar är inte som vi, i alla fall inte de i Stockholm. I poolen var alla mammorna med sina bäbisar i vid poolkanten stod alla papporna med svindyra objektivkameror i en klunga likt paparatzzies och smattrade bilder!
Gisses tänkte jag och säkert Rickard med. Jag hade packat ner vår lilla digitalkamera men den hann vi aldrig få upp. Jag tror vi tänkte att det är ju sju tillfällen kvar så det ordnar sig plus att det kommer en fotograf som tar undervattenbilder sista gången.

Man känner sig inte som en hipp innerstadsmamma som det flesta mammorna i den här omgivningen verkar vilja utmärka sig för att vara. Jag är en vanlig mamma utan innerstadstwist. Men då är man udda. Vad konstigt! Jag tror att de hippa mammorna har komplex eller är inflyttade ;) eller så är man bara väldigt väldigt olika!


Gomiddag

I helgen har vi varit Pepzi-fria! Hon har varit hos Malin i några dagar och lekt :) så då passade vi på att göra lite utflykter. En gick till Peter ute på landet ;) Det var kul och en gick till Klarabergsviadukten och där fikade vi med Rickards kompis Markus och min mamma kom oxå förbi.

Idag har Tyra och jag varit på sedvanlig sångstund på öppnaförskolan!

Tjingtjing!

RSS 2.0