Rålis

Ännu en eftermiddag i Parken. Det händer mycket i stan nu, stundentbilar åker runt och tjuter, marathon ska springas på lördag, irakpolitiker och usapolitiker är på besök och inte minst folk njuuter av solen:)

Se bara det på här paret... de har laddat upp med allt, en filt, en duk, öl, mat i en kastrull, tidningen "min trädård", servetter.. ja allt!!
image172

Är det så man blir om en massa år...... eller kör man en lite poppigare stil? Hoppas det!! Och att man törs klä sig i olika kläder ;) Eller är det kanske det som är grejen; man törs klä sig i samma sorts kläder!?!

Torsk torsk :)

Nostalgitripp


Gianna Nannini - I Maschi

Våfflor

Idag efter lite snurrande på Söder och Fridhemsplan blev det en härligt eftermiddag i Rålis!! Sommar!!! En tidning och en bok och så klart en filt och en flaska vatten är allt som behövs :P
 Just ja, kan tipsa om ett litet café nedanför "Ringe" på Söder; Café Rackaren.. Jag var ute efter en god lunch och hittade nygräddade våfflor med grädde och sylt! Gött! Det kanske snarare är en efterrätt men va f-n ;)


Jo rå så att......

...fotboll är en intressant sport...


Torsk på Youtube

Dig it!!


Adam Tensta - My Cool

youtube är kul :)

Min favvolåt då jag var liten, man är väl ett barn av sin tid :P
 

The Beatles - Here comes the sun

Grekisk musik var också poppis, för f-n ;)

Gåshud på armarna.. -Sista ;)


Edith Piaf - Hymne à l´Amore

Okej, en till :)

Känns inte den här inspelningen tvåhundrafemtio år gammal... den är femtiofyra år gammal. Fin sång!


Edith Piaf -  La vie en rose

fniss... vilken hemsk startbild på lilla Edith..

En klassiker, si te plais


Edith Piaf  - Je ne regrette rien

Recension

Konserten var jätte bra. Kändes väldigt personlig och mysig. Den varade inte så länge men lagom. Jag kunde inte så många av låtarna men det gjorde inte så mycket; Rickard sjöng med i alla hihi! Mer konserter måste det bli i sommar. Riktigt roligt med livemusik!!

Kram kram

Fredagskonsert - Veronica Maggio


Veronica Maggio "Havanna Mamma"

Hemma igen...

...efter ännu en dag på en strejkande båt. Men imorgon ligger båten stilla, om den nu kan ligga mycket mer stilla än den gör, det vill säga den har igen rutt enligt schemat så då är leeedigt!! :) Hoppas på sol!

Nu är det schlager. Hur ska det gå för Perrelli? :p

Strejk.....

..Nä det är Inte spännande. Man är på jobbet med sina kollegor fast inte skepparen då och så... ja, städar man, lagar lite lunch, städar lite till och funderar på om man skulle varit vid Grinda brygga nu eller kanske vid Boda. Jag tycker de får ta och komma överrens snart om skepparnas löner. Det är inte så tokigt med alla frågvisa passagerare trots allt. Standard svaret på passagerarnas frågor är förresten: "Nej, man kan tyvärr inte sitta på det övre soldäcket" ( för det tillhör besättningen hehe :) )!!

Nå, väl efter en dags strejk-jobbande sågs kusin-vitamin och jag på ett fika-ställe, mums mums, för att jämföra solbrännor och prata om livet. Allt slutade i fnitter hihi, så nu är det bara att snurra in sig i täcket och drömma sött på lilla kudden!
 Natti natt!

Typiskt Svenskt

Vad är det egentligen... Här kommer en låt som jag tycker är urtypsik för gamla Svedala, fast den är gjord av en norsk, hm.. :)

Edvard Grieg - Solveigs Sång


Se filmen

Barry Lyndon. En jätte bra och lååång film av Stanley Kubrick. Här är filmens musik!


Ja, utvecklingen går framåt till vissas förtret

Diskoteken dödade dansbanden

Så...

.. då var det jobb vecka igen. Det ska bli spännande och se om det blir till att åka båt imorgon eller om strejken håller i sig. Helgen har gått till att fynda fynda fynda :P Jag säger bara Översottsbolaget :) Allt kostar runt 10 kronor där, jätte kul! Jag behöver inte köpa tvättmedel, tandkräm, tvål etc mer det här året, om jag säger så.  Även Skärholmens loppmarknad (som nu mer ligger i Vårberg...) är fyndvänligt. Man får sig vid besöket en lätt känsla av att vara utomlands på köpet. Det är inte så många svenskar där så allt blir väldigt exotiskt!


image171
En liten glimt av fynden....


 
    So long..

       //Emelie


Ännu en lunch :)

Idag sågs jag och brosan vid Hötorget. Jätte kul. Vi åt lunch inne på Hötorgshallen och pratade på om ditt och datt. Det fanns en del att säga eftersom det var länge sedan vi sågs. Efter en timme var det dags för honom att jobba för min del att åka hemåt. Jag hann kika in i några affärer på vägen :P Konstigt men tror inte jag varit innen i stan på över en månad. "Det går lika bra med Fridhemsplan", kanske?

Poppelipopcorn!
//Emelie

Snart är det dags..

Spännade, hur ska det gå :)


Någon som har tråkigt?

Vasse go ....  ;) En gammal klassiker!! Kommer ni ihåg pacman? Jag är fast i spelmissbruk nu, nästan! Bästa poäng jag lyckats få hittills är 28060. Någon som utmanar??

image170

http://gratis-spel.net/spel/flashmanwm


En latte om dagen gör suusen :)

Äntligen finns det tid och kraft till fika igen. Igår blev det fika inne i Västermalmsgallerian med Stina. Lite shopping han vi oxå med.  Vad sägs om den här långklänningen :)

image167

Idag tog vi oss till Fredhäll för att äta lite lunch. Det är ju så fint nu med alla gröna och blommiga träd mmmm.......


  

Glass i Vaxholm

    
  Igår jobbade jag så kallad "reserv", man har då en slags jourberedskap om någon kollega skulle bli sjuk. Jag fick jobba men inte för att någon blev sjuk utan för att det krävdes en extra båt på grund av det fina vädret. Härligt nog blev det en vilostund i Vaxholm och då äter man galss... och tittar på båtar, så klart!

Kräfta..

..i år igen! Att man inte lär sig. Sitter man i solen och inte solat på en hel vinter så blir man en kräfta. Hm! En tröst är kanske att jag knappast är ensam om att vara kräfta idag. Härligt med en sommardag ändå!

image158

"Rålis"

OjOj.....

..låg nivå idag på humorn hahaha! Det måste vara traden.. :)


Tur man inte är nyhetsuppläsare :)


Tut tut tut....

..."Titta på säkerhetsplanen....., livflottar..." Gaaaa! Sedan ett tag tillbaka så går det igång en instruktionsfilm på båten vid var och varannan tur. Jätte bra men lite enerverande tillslut, allra helst klockan 07:03 gäsp. Slurp, slurp te och macka. Om en timme är vi i Sandhamn och om två timmar i Stavsnäs och om tre timmar i Sandhamn och om... ja ni fattar! Mer te!

Kram kram
//Emelie

Snart snart snart...

... så är jag på en båt igen; M/S Dalarö.... som går nere i Stavsnäs. Det vill säga världens ände! Spännade. Man vet ju förstås inte vad som kan hända där. Allt möjligt säkert!?!

I helgen blev det en mini-semester till St:Annas skärgård. Ska försöka lägga ut lite bilder. Såå fint där!

Dags att packa ner det sista, det vill säga datorn :)

Pling!
//Emelie

Bengt

Rätt kul med blocket.. suktar lite på en hund. Vad sägs om Bengt hahahha... Så söt! Han behöver ett nytt hem. Man kanske skulle barmhärta sig över Bengt!?!


image156

Han kan high five, bara en sån sak!!!

Läs mer om Bengt på blocket.

Tänk vad man kan hitta på internet :P

image155

RSS 2.0