Så...

..då var de första julklapparna inköpta! Vi var till Nacka forum idag och skuttade runt. Toppen att vara där en vardag, mitt på dagen. Det kändes som gallerian var tom! Härligt :)

Nu väntar sängen! Om nu Tyra så önskar!? :)

Julslinga

Idag har vi dekorerat med en granslinga på balkongen. Så fint! Det känns nästan som det är tävling här i området på att juldekorera mest och bäst! Jag tror inte vi vinner men vi är i alla fall med i matchen!
Imorgon bär det av till min gamla skola på julbasar. Det ska bli spännande men det känns lite så där om man skulle stöta på gamla lärare. Knasigt att åka dit då, kan man tycka men efter som det är en sån stor basar med adventsfirande så ska det bli kul med lite nostalgi.

Godnatt!

Så att..

... vissa nätter är inte som andra. Och så är det allt som oftast nu! Tyra tycker att det är lagom att lägga sig vid 3 tiden på natten numer. En ny vana skulle man kunna säga. Detta ledde till att det inte blev något Yxlan här om dagen så klart! Det får bli lite längre fram. Men nya glov blir det nog snart, hoppas jag!

R E N O V E R A

Gör vi så mycket mer än renoverar kan man fråga sig? Svar nja! Eller nej för imorgon ska vi till Yxlan över dagen och kika till stugan samt elda lite ris men innan det så kommer en golvläggare och ska titta på våra bruna golv. Det é mycke nu! Jag har sagt att efter jul får vi hålla i oss så det inte blir några fler målarburkar etc. Hoppas det blir så. Men det är ju lite kul oxå när det blir fint!

Hm lite kaffe vore gött!


Sköj

Ja det var riktigt kul det där med Twitter. Testa vet ja :) Tror jag kommer att bli beroende! Men man kan inte lägga ut några bilder annat än som en länk så då kanske den här bloggen kommer vara kvar eller så får Tyras blogg mer tid... Nu vaknar Tyra skruttan som är förkyld! Hörs snart igen!

Twitter

Nu har jag hittat en twittersida :) Varmt välkomna!! Jag får se om den här bloggen övergår i Twittersidan eller om båda kommer att uppdateras! Tryck på länken nedan.

http://twitter.com/emeliefriberg

Renovera mera

Nu är den sista tapetvåden uppe, phu. En lättnad och färgskillnaden på den nya och gamla tapeten är inte jättestor. Men.. ja det syns ju att vi är nybörjare på att tapetsera på mer än ett sätt. Tänk vad bra det ska bli nästa gång som några väggar ska tapetseras :) Det kan tänkas att vi inte väljer en tapet med mönsterpassning då ;)

Twitter.... det ska vist vara bra. Kortare blogginlägg liksom. Tror jag ska övergå till det så sakterliga för det är inte lätt att hinna med att blogga nu mer. En får si!
Kram, ät banan.. och apelsin hela dan!!

Mycket promenader

 

Nu förtiden är vi ute mycket och går, mest efter Hammarbykanalen. Ibland är det grått och ibland är det fint. Fotograf-Emelie experimenterade häromdagen :) Ted och Leif fastnade på plåten!


Mer renovering

Ja, har man inte att göra så går det alltid att skaffa sig, som man säger. Nu har några lister kommit upp under köksskåpen och, kors i taket, de blev lyckade faktiskt på första försöket! :) Kanske inte enligt snickar-Johny men enligt oss!
Snart är det fika med mor och svärmor :P Intressant!

Ciao.

Wel

Tapeterna kom upp. Men man är Inget proffs. För det första så kom första tapeten snett första och femte gången och sedan låg tapetvåd nummer två i klister lite för länge så den svälde lite föööör mycket. Då är det knepigt med mönsterpassning :S Och så det sämsta, det fattas en våd!! Man kan ju bara skratta!! Om tre veckor kommer den sista våden! Det kan då tänkas att färgerna inte stämmer överens med de tapeter som vi redan satt upp!

HajHoj!!


Kyss

Så har dagens projekt dragit igång. Intresant. Väggen är spacklad och skarvarna nedskrapade. Nu ska allt bara torka och sedan slipas och så är det tänkt att tapeten ska upp. Men Pepzi stakar´n är ju så nyfiken.... just som vi skruvat bort några kontakter är hon där och tjong så får hon sig en riktig kyss från ett av elurtagen. Djurplågeri?? :S Förlåt Pepzi. Hon skällde till och sprang och gömde sig under sängen. Illa!! Men nu är hon nöjd igen efter några hundben och klappar. Men uttaget går hon Inte nära!

Kalas

Igår var hela familjen på barnkalas :) En ganska så rolig upplevelse om man inte varit på ett sedan man själv var barn! Det är väääldigt hög ljudvolym och massa småttingar som irrar, till synes, planlöst hit och dit skrattande, gråtande och lekande. Den stora gåtan är hur det kan hända så mycket med en liten bebis på bara några år?? :S Om 1½ år är Tyra lika gamla som barnen på kalaset var. Ojojoj!

Imorgon väntar tapetsering av fondvägg nummer två i vardagsrummet. En tapet som varit aktuell (på tapeten ;) ) länge och stått i ett hörn i väntan på att rullas upp. Vi får se hur det går. Det ska i alla fall slipas och förarbetas imorgon och om tid blir över även tapetseras. Tålamodsprövande hehe!

Gonatt!

Tur man är en hemmapysslare

Nu har jag knepat och knåpat ihop ett regnskydd till vagnen. Inte ett jätte stort som är svårt att få på utan ett skydd som går att lägga över själva sittdelen. Toppen om man är ute korta stunder och det duggar eller kanske snöar :)


Gissa personen

En viss replik har satt sig på min hjärnan. Ganska så störande för den är så himla fjantig, så gissa vem det kan vara: "Nu är jag en apelsin!!"

Ledtråd.. 


Spegel spegel på väggen där

Det sägs ju att dina barn blir som en spegelbild av dig själv. Och Ja, jag förstår vad man menar nu. Det betyder inte att de blir en kopia av dig utan just en spegelbild. För tittar jag på Tyra och lägger huvudet på sned åt vänster så tittar hon på mig och lägger huvudet på sned åt höger; som en spegelbild alltså. Fiffigt va! Hur ska detta sluta :)


Hm

Alltså, att träffa andra mammor med bebisar verkar helt omöjligt. Tre gånger har jag nu varit på öppna förskolan för bebisar och alla gångerna har det varit inställt. En kompis tipsade mig om att kyrkan oxå har öppen förskola med sång så idag gick jag dit för att se om det kanske kan vara något. Det skulle vara sångstund måndagar och onsdagar enligt en broschyr. Men (SÅ KLART) var den broschyren fel, det är sångstunder på tisdagar! Okej! Då får vi se om en knapp vecka om kanske det kan bli något.

Wel, jag tog mig en vända till Systemet istället och Ringen. Vad gör man inte? ;) Nu är det fika här hemma, Tyragumman sover!

I´m back

Ibland går det några dagar och det blir inget bloggande alls. Vad tiden går fort! Sedan sist har det hunnits med ett 50-årskalas i Katrineholm, en tur till Sickla för shopping och lite Allhelgona/halloweenmys. Igår var jag till Sofiakyrkan och tände ett ljus, så som sig bör.
I morse åkte Rickard iväg igen till himla Sandö för praktiska studier....! Wel det är ju för en god sak så men det blir lite tradigt här hemma. Snart ska Tyra och jag iväg på en sångstund för bebisar. Det ska bli spännande och jag hoppas verkligen att det kommer lite mammor och barn så att vi inte står där själva och sångstunden blir inställd. Hoppas på lite fika med :P


RSS 2.0