En tur till båten

Ibland ligger skärgårdsbåtarna stilla för rusting ifall något behöver lagas eller servas. Idag rustade Rickard och compani så Tyra och jag passade på att spana in båten och gänget och fika lite :) Så klart hade vi med oss en liten kaka som vi slevade i oss. Rabarberkaka med nötter och solroskärnor i. Hemvägen blev en promenad i blåsten, rätt mysigt men Tyra var trött, och nu har hon nattats.

Tv-tajm!


Thai boat

Favorit i repris. Thai boat är väldigt bra på många sätt men bland annat för att man kan ha lilla Pepzi med sig dit. Idag kom Mela och Nicolai över på eftermiddagen och vi tog en promenad till båten i solskenet. Så härligt! Vi tog varsin svalkande drink. Efter att ha varit försiktig med alkoholen en längre tid var det super gott med en så kallad dagens (vin och läsk)! Snart blir det en redig fylla ;) Nä rå! Inte än på ett tag!


Lilla huset i skogens knut

I tisdags åkte familjen inklusive mormor till Yxlan för att leva lite skärgårdliv. Och det blev det. Rena kampinglivet! Eftersom det inte finns något rinnande vatten eller toalett så blir det mesta något mer komplicerat än man är van vid. Inte minst då man har lilla en liten bebis. Två nätter stod vi ut och det var rätt trevligt får jag säga trots kampandet.
Gräset och en massa sly blev undanröjt av Rickard och kompis Johnny. Själv gjorde jag iordning en rabatt inför nästa sommar. Så nu måste jag så lökar i höst!

Men det bästa med att kampa är att komma hem. Tänk vad rinnande vatten i kranen känns lyxit då! Mycket fascinerande!

Nu är det klippt

Nyklippt. Jo, det går att gå till frissan med en bebis om bebisen sover :) Igår var Tyra och jag inne i stan och på hemvägen sov Tyra så då smet jag på en liten frisersalong utan att tänka så mycket på hur salongen såg ut. Väl inne möts jag av en mörkhyad kvinna och hela salongen tyder på att hon främst klipper afrikanskt hår om jag säger så. Fniss!
Men vem minns en fegis, dessutom är nog detta min enda chans att få topparna klippta för en längre tid. Så jag hoppar upp i stolen. Topparna ja.... Jag säger att jag vill klippa topparna och lite annat men ut kommer jag med en helt ny frissyr hahaha! Jag tror hon har klippt av nästan en decimeter på längden och hela håret är uppklipt! Men jag är nöjd och det är ju huvudsaken. Hon som klippte var då rakt ingen fegis i alla fall!!

Då allt var klart så vaknar Tyra och vi går vidare!


Borr borr morr

Jo då grannarna Borrar minst sagt. Jag tror det försöker borra sig in i vårt sovrum!! Precis som Tyra somnat och jag så smått slumrat till så dratt tattatatatataaaaa.... Det är inte klokt! Bäst att be ge sig ut. Himla rot-avdrag!!!!

Shoppa

Det är lite skillnad att gå i affärer nu med lilla gumman på armen:) I måndags var vi i Ringen för att göra några små ärenden. Det som förut kunde ta flera timmar gick nu på timmen prick!! Några längre övervägningar är inte möjliga utan hittar man något som ser okej ut så tar man det, utan att prova eller fundera. Mest blev det saker till Tyra; en body, en luvtröja, ett par byxor och två små tröjor. Så sött! Själv fick jag en blus/skjorta och två par linnen. Så blev det lite presenter oxå till folk som fyllt år. Bra jobbat väl :)

Idag är Pepzi åter på kollo men den här gången hos Johnny! Undrar vad det blir för äventyr den här gången? Jag tror det blir något med båt eftersom Johnny just köpt en båt!

Nu sover Tyra, bäst att fixa lite här hemma... (hoppas att inte grannarna börjar borra igen.. )

Lilla knytet

Kameran går varm om dagarna, så klart ;) Här kommer ett litet urval från de senaste dagarna.

Den lilla filosofen   Buser
   

Bebisträff

I torsdags så var det då dags för en mamma- och pappaträff. I våras träffades vi på MVC för att lära oss en hel massa om barn och barnafödande. Nu sågs vi igen på ett Café i Gamla stan med våra små knyten. Eftersom det var så trångt inne på Cafét så satte vi oss på rad vid utomhusborden. Det måste ha sett väldigt kul, vid ett tillfälle var det Bingo, det vill säga alla fyra satt och ammade samtidigt. Vilken syn! Vid nästa fika tillfälle får vi nog välja Café med lite större omsorg!
.


Sommarens bild

Här om dagen då det var riktigt riktigt varmt ute tog även den annars så stressade postgubben en paus i gräset. Fniss. Då är det sommar!!


Frukost

Igår tog vi oss till Fåfängan för att äta en bit frukost och kika på utsikten. Vid kajen låg den enoooorma båten MSC Opera, jag fick inte riktigt med hela båten på fotot, tennisbanan i aktern syns inte!


Här är fören på den stooora båten och lite längre fram syns aktern på lilla lilla Söderam :)


Broöppning vid Danvikstull



Småbarnsföräldrar nördar i hop på väg mot Fåfängan.....


Perspektiv

mage i vecka 40+2  dag 1 på Bb   Pepzi får hälsa 
Dagen innan Tyra kom    Dag Ett på Bb           Hemma, pepzi hälsar 


Bb dag 1    Tyra funderar i solstolen
Tyra 23 dagar           Tyra 38 dagar           Tyra solar den 5 augusti
gammal                     gammal                    

Varmt idag..

Men skönt att filosofera i skuggan!!

Tyra funderar i solstolen
Tyra


 


Mer kryp..

..för ännu är det inte slut med alla krypiga kryp, burr!!! Nu är det en stor spindel på balkongen som bygger nät lite överallt. Så fort ett nät är borta så dyker det upp ett nytt någon annan stans.  Och så har Pepzi troligen fått kvalster i nosen. Det smittar visst nos till nos hundar emellan så nu går lilla stackarn och nyser hela dagarna. Ska det vara så här på sommaren? Jag måste glömt det från tidigare år i så fall!

Gaaaa...

Vad är det med alla djur - små djurskryp, skit och elände!!!! Okej, vi tar det från början! Först så fick vi en blomma till Tyra för några veckor sedan. Jätte fin men den visade sig ha några tvestjärtar i sig, och några blir som bekant hundra efter ett litet tag!!! Så nu har Rickard och jag varit på jakt varje kväll då mörkret infunnit sig. Men ännu är inte alla borta.
Vidare så idag då Tyra väl slumrat till ro upptäcker jag världens största fästing på Pepzi. Den är ungefär så stor som en grön ärta. Först tänker jag vänta med att ta bort den tills att Rickard kommer hem framåt 22 ikväll men inser till min förtvivlan att den kommer spricka innan dess!!!! Pepzi åker ut på balkongen i förvirringen. Efter att ha samlat mig något lyckas jag få bort eländet med en fästingbortagare. Fästingen sprack tack och lov Inte!
Så är det dags för middag ute på balkongen var på en enveten geting snurrar runt runt tallriken. Efter en stunds fäktande ger jag upp och går in! Morrr!

Träning - Comeback

Igår så tog jag mina första joggingsteg på nära nog nio månader. Det var så skönt!! Inte för att jag kände mig så där lätt som man kan göra men för att det var en sån frihetskänsla :) Det blev en kvarts löpning och sedan hem för att ducha och amma. Nu har jag varit ifrån Tyra fyra gånger sedan hon föddes om än bara för några korta stunder!

Nu jagar Rickard Pepzi, jag tror att de leker kurragömma fniss ;)

RSS 2.0