Så....

... jo då jag bloggar ännu, men ibland blir det inte av.
Vi har varit hemma och gjorde det vanliga tror jag för det mesta. Ja en lite utflykt har vi faktiskt gjort. Igår var vi och hälsade på Tyras morfar. Det var nog ett halvår sedan sist. :S Jättekul att det blev av! Eftersom det regnade var vi inne och lekte. Ja, Tyra lekte vi andra fikade och pratade på om ditt och datt. Mysigt var det i alla fall.
I förra veckan var vi några gånger på öppnaförskolan. Tyra tycker att måla är det roligaste där just nu. :D
Den lilla artisten.

Rutiner

Jag har tidigare nämnt det här med rutiner och kommit fram till att det är rätt så bra. I söndags var Tyra och jag och badade och det var toppen. Dock räckte det att bada en halvtimme eftersom det ju är en hel det pyssel både före och efter själva badandet. Jag tror i alla fall att vi har en ny söndasgrutin nu! :)
.

Majs mamma!

Tack men hur äter man en hel majskolv...?

Konst?

Den här stackars cykeln har verkligen sett sina bästa dagar. Hm...
.

Små och stora äventyr

Idag har Tyra och jag varit i Sickla. Jag skulle handla en ram på Claes Olsson och Tyra skulle till Andy´s lekland! Först blev det ramen, som var svart, och sedan blev det Andy´s. Det var jätte kul där. Man kunde fika gott kaffe och lite annat samt leka i bollhav och klättra på hårda kuddar och springa runt inte minst! Kanon! Dit kommer vi åka igen!

Fin

Den här låten av Cornelis Vreeswiik, sjöng min morfar för mig då jag var liten! När jag sedan fick höra den i skolan blev jag helt paff att någon annan över huvudtaget kände till den! :) I kväll fick Tyra höra den och somnade gott!

I NATT JAG DRÖMDE
I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.
Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut
.
Jag drömde om en jättesal där statsmän satt i rad.
Så skrev dom på ett konvolut och reste sig och sa:
.
Det finns inga soldater mer, det finns inga gevär,
och ingen känner längre till det ordet militär.
.
På gatorna drog folk omkring,
och drog från krog till krog,
och alla drack varandra till och dansade och log.
.
I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.
Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut


Läsa bok

Tyra tycker det är kul med sagor nu! Jättekul. Jag vet inte hur mycket hon förstår men kul är det i alla fall och alla bilderna är ju så fina! Just nu är favoritboken "Slottsbesöket med Mussepigg och Långben".

Steka pannkakor åt Pepzi

Idag vid lunch fick Tyra pannkakor, trodde jag. För vips var alla pannkaksbitar borta och nedanför Tyra satt en mätt Pepzi!! "Ja ha, här står jag och steker pannkakor till Pepzi" tänkte jag!" :0 Fniss! Pepzi tar av Tyra men det kan vara tvärtom oxå! Om Tyra är törstig eller behöver vatten så går hon bara till Pepzis vatten skål och så är saken biff! Jag kan lova att Pepzi alltid har färskt vatten nu förtiden. It´s a win win situation för alla kan man säga! :)

Trolldeg

Alltid lär man sig något nytt! Idag har Tyra och jag gjort trolldeg för första gången! Det var kul! :) Vi kavlade och smakade och gjorde roliga former med en spritser!
Här kommer receptet: :)
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg



Summa summaris

Ja ibland blir det bara inte något skrivet .. men nu kommer lite smått och  gott från i veckan! Eftersom vi håller på med avvänjning av nattammning så är La familia jättetrött men det är ju bara att hålla igång som gäller. Framåt 12, 1 är det tack och lov eftermiddagsvila så då är det bara till att samla krafter. Så; i måndags pysslade vi på här hemma med diverse, på tisdagen blev det en sväng till stugan på Yxlan, på onsdagen fick vi besök av mormor och torsdagen fixade vi bland annat en skjorta till Rickard så vi kunde gå på förhandsvisningen av en utställning på kvällen! Idag jobbar Rickard och Tyra och jag har lekt i parken och pysslat här hemma!

Phu, ja det var små axplock av veckan men alla detaljerna orkar ni nog inte läsa om. ;) Det vill säga om alla smågnabb som blir när man är trött, eller om försöken till att fxa en kökskran hos min bror, eller om sångstunden som inte hölls idag fredag vilket visade sig då vi väl kom fram och så vidare. Kanske är det om allt det ni vill läsa men nja där börjar scensuren ;)


RSS 2.0